אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תחזית קודרת של ג'ים רוג'רס: "שנת 2013 תהיה אסון לשווקים" צילום: בלומברג

תחזית קודרת של ג'ים רוג'רס: "שנת 2013 תהיה אסון לשווקים"

גורו ההשקעות חוזה בראיון שהעניק לרשת פוקס כי בשנת 2013 יחזור המיתון שחוו השווקים ב־2007, ומסביר איך להתגונן מהירידות בשווקים

25.04.2012, 09:57 | ענת ציפקין

בראיון שהעניק השבוע לרשת הטלוויזיה פוקס הזהיר גורו ההשקעות ג'ים רוג'רס כי בשנת 2013 יחזור המיתון שחוו השווקים ב־2007. לדבריו, "2013 תהיה אסון לשווקים. השווקים חווים מיתון מחזורי כל 6–4 שנים, והפעם המיתון יחזור ב־2013". בכל הקשור לשוק האמריקאי, רוג'רס סבור שהחדשות הרעות עוד לפנינו. "צפויות העלאות מס משמעותיות החל מינואר 2013, אך אני בעיקר מוטרד מחוסר ההתאמה של השווקים למציאות הכלכלית. אני משקיע כבר לא מעט זמן, ושמתי לב שאם יש בשווקים חדשות טובות והמניות ממשיכות לרדת, זה סימן ברור שמשהו רע עומד לקרות".

"קנו מניות חקלאות"

רוג'רס סבור שהמשקיעים צריכים להיות מאוד מודאגים. "זה נכון שהרבעון הראשון היה טוב, ואולי אף אחד הטובים בתקופה האחרונה, אבל הרפורמות שיבוצעו בארה"ב בתחילת שנה הבאה ישפיעו לשלילה על השווקים, זאת אף שבוושינגטון טוענים שהתקופה הנוכחית מאופיינת בהתאוששות".

בתשובה לשאלה איך כדאי למשקיע להיערך מראש לתקופה הקשה, משיב רוג'רס שהוא מאמין במניות של חברות הפועלות בתחום הסחורות החקלאיות. "הגיל הממוצע של החקלאים בארה"ב, באוסטרליה וביפן הוא מעל 60, והחקלאים בסין לא מסוגלים להחזיק את עצמם כלכלית וחלקם מתאבדים. אם המצב יימשך כך בשנים הקרובות, אני אפילו צופה מחסור במזון".

"השוק ההודי יאכזב"

רוג'רס סיפר שהוא ממשיך להחזיק בפוזיציה על הזהב והכסף. "גם אם הם יירדו במידה מסוימת, לא אמכור אותם, זאת אף שלא גידרתי את ההשקעה בזהב". בנוגע לשווקים המתעוררים, רוג'רס לא מאמין במניות החברות ההודיות. "השוק ההודי צמח מהר מדי בשנים האחרונות, ויחס החוב תוצר במדינה עומד על 90%, נתון גבוה מאוד ולא מעודד". בתחום המט"ח, רוג'רס מסביר שהוא עשוי לממש את אחזקותיו ביורו, ובלית ברירה לרכוש דולרים.

"אילו כולם היו מקשיבים לי הייתי אומר לא לרכוש דולרים, אבל בהנחה שהעולם הולך לכיוון לא ברור וכאוטי, אין לי ספק שהמשקיעים ינהרו לדולר. זו טעות, אבל זה מה שיקרה".

השורה התחתונה: רוג'רס מוטרד מחוסר ההתאמה של השווקים למציאות הכלכלית כיום. מזהיר מפני השפעתה השלילית של העלאת המס בארה"ב בתחילת שנה הבאה.

תגיות

16 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

16.
אבל יש דרכים להיערך - למה לא לדבר עליהן?
יש 4-5 כלים מוכרים וידועים שאפשר באמצעותם לדעת האם רמת הסיכון בשוק גבוהה או נמוכה, הם זמינים לכולם ורק צריך להשתמש בהם. כלים שמצביעים מתי יותר בטוח להיות במדד המניות, ומתי יותר בטוח להיות במק"מ, כמו גם מצבי ביניים. שוק לא מתרסק ביום אחד, זה תהליך ארוך שאפשר לזהות אותו די בביטחה. נכון שבתי ההשקעות לא יכולים לעשות את זה עם המילארדים שלהם, אבל אנחנו כאנשים פרטיים יכולים. ראבאק - זו הפנסיה שלנו וקרנות ההשתלמות שלנו שמושקעות ב30% בבורסה. אנחנו חייבים לעצמנו ולמשפחתנו לדעת מתי להעביר את החסכונות שלנו למסלול סולידי ומתי לאגרסיבי. בכללי אנחנו רק מפרנסים את בתי ההשקעות וחברות הביטוח! מי שמעונין להתמקצע - יכול גם לייצר רווחים מאד משמעותיים בשוק יורד. לא צריך לפחד כל הזמן - צריך להבין מתי ירידות הן הזדמנות עבורנו. חפשו מדריכים אישיים, או חברות, העוסקות בהכשרת משקיעים. הכשרת משקיעים לחיסכון, הכשרת משקיעים להשקעות. דירשו שיהיו לכם את הכלים לכוון יותר טוב ונכון (וריווחי) את הפנסיה שלכם. בלי כתבות בעיתונים ובלי מנויים חודשיים. פשוט ידע.
גדי פורשט , רמת אביב  |  28.04.12
13.
על מה הוא מדבר?
האם הבן אדם מדבר מהפוזיציה? האם זה ההייפ הבא שהולכים לדחוף לכולם? האם זה בגלל שהרבה זמן הוא לא הופיע בכותרות והוא מתגעגע? אם תשאלו מומחים אמיתיים לחקלאות לא בטוח שהם יסכימו להערכה הזו. יש לחקלאים כושר ייצור גדול יותר והם רחוקים מלמצות את מלוא יכולתם. באופן בסיסי זו שאלה של ביקושים ואם יהיו ביקושים יוכלו גם לספק אותם. הכל בתנאי שלא יהיה איזה אסון עולמי אקלימי או משהו אחר.
אורי  |  25.04.12
לכל התגובות