אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
התאוששות השווקים ב־2012 סידרה לשקליות הקונצרניות תשואה של עד 9%

התאוששות השווקים ב־2012 סידרה לשקליות הקונצרניות תשואה של עד 9%

חמש קרנות בקטגוריית שקליות ללא מניות השיגו מתחילת השנה תשואה מרשימה, אך רובן כשלו מול מדד הייחוס בטווח הבינוני והארוך

01.05.2012, 07:36 | בועז בן־נון

קטגוריית אג"ח שקליות ללא חשיפה למניות מורכבת מקרנות שמשקיעות בעיקר באג"ח ממשלתיות ובאג"ח קונצרניות, שאינן צמודות למדד ושאינן חשופות למניות. 30 הקרנות בקטגוריה מנהלות יחד כ־5.6 מיליארד שקל. האפשרות לאזן בין אג"ח קונצרניות לאג"ח ממשלתיות חילקה את הקטגוריה לשתי "משפחות" של קרנות, כל אחת בקצה אחר: הראשונה כוללת קרנות שמשקיעות את רוב נכסיהן באג"ח ממשלתיות, והשנייה מכילה קרנות שמשקיעות את רוב נכסיהן באג"ח קונצרניות.

אף שהן שייכות לקטגוריה אחת, וסולידית בהגדרתה, קיים הבדל משמעותי במדיניות ההשקעה שבאה לידי ביטוי הן בתשואות והן בסיכון שנוטלות על עצמן הקרנות. בעוד שהממשלתיות השיגו מתחילת השנה תשואה "נורמלית" (לקרנות מסוגן) של כ־1%, קרנות האג"ח הקונצרניות השיגו מתחילת השנה, הודות להתאוששות ולאופטימיות הכלכלית הזהירה בארץ ובעולם, תשואות גבוהות במיוחד. המשותף לכל הקרנות בקטגוריה הוא שאף אחת מהן לא הצליחה להכות את מדד הייחוס, מדד אג"ח כללי, בטווח של שלוש שנים.

הקרן המדורגת ראשונה בדירוג ל־18 חודשים היא מנורה מבטחים בונד ריבית משתנה, שהשיגה מתחילת השנה תשואה לא סולידית בעליל של 7.6%. הקרן משקיעה 81% מכספה באג"ח קונצרניות שקליות, 7% באג"ח קונצרניות צמודות והיתר באג"ח ממשלתיות. מדד הייחוס המוצהר של הקרן הוא מדד אג"ח שקליות ריבית משתנה ממשלתיות, שהוא מדד סולידי למדי, אך יש לציין כי לאור חשיפת הקרן הנוכחית ומידת הסיכון השונה, מדד זה אינו יכול להוות אבן בוחן לתוצאותיה. נתוני יחס האפסייד והדאונסייד של הקרן, 135% ו־163% בהתאמה, מעידים על סיכון גבוה יחסית. נדמה כי מדד הייחוס אג"ח כללי רלבנטי יותר להשוואה. וכך ב־18 החודשים האחרונים הציגה הקרן תשואה של 5.7% לעומת מדד אג"ח כללי שהניב 5%.

סיכוי מול סיכון

בבחינת תשואות הקרנות מתחילת השנה מתברגת הקרן הראל פיא אג"ח בריבית משתנה במקום הראשון עם תשואה של 9.2%. עם זאת, בהסתכלות ארוכה יותר של 18 החודשים האחרונים, הקרן שמשקיעה 70% מנכסיה באג"ח קונצרניות, התברגה במקום ה־23 בדירוג ל־18 חודשים (ולכן לא מופיעה בטבלה) עם תשואה שלילית של 0.16%. ההבדלים בתשואות והסיכון של הקרן מתבטאים ביחס האפסייד (141%) והדאונסייד (330%) הנחשבים לגבוהים. בדומה לקרן של הראל פיא, גם אקסלנס ריבית משתנה ומיטב ריבית משתנה! השיגו מתחילת השנה תשואות של יותר מ־7%, אך בטווח של 18 החודשים האחרונים רשמו תשואות נמוכות יותר (3% ו־3.3% בהתאמה).

אלומות לטווח הארוך

הקרן היחידה בקטגוריה עם חמישה כוכבים של מורנינגסטאר היא אלומות־ספרינט שקלית מדינה מנוהלת המציגה את התשואות הטובות ביותר לטווח של שלוש שנים - 13%. בבחינת התשואות ל־18 החודשים האחרונים הקרן התברגה במקום ה־11 עם תשואה של 5.1%. הקרן מציגה יחס דאונסייד נמוך של 59%, וזאת מבלי לשלם על כך בתקופות של עליות, מה שבא לידי ביטוי ביחס אפסייד גבוה של 83%. התיק של הקרן כולל כ־70% אג"ח ממשלתיות, 15% מושקעים במק"מ וכ־11% באג"ח קונצרניות.

כדיי לציין גם את מנורה מבטחים מק"מ פברואר ויותר. הקרן (ללא דמי ניהול) מדורגת במקום השישי בדירוג ל־18 חודשים. הקרן משקיעה את רוב כספה במק"מ, כאשר היתרון שלה על פני רכישה פרטית של מק"מ הוא חיסכון בעלויות הנלוות לרכישה. הקרן, שמחזיקה 87% במק"מ והשאר באג"ח קונצרניות, הניבה 0.48% מתחילת השנה ו־5.25% ב־18 החודשים האחרונים.

עוד בקטגוריה: פסגות מק"מ פלוס ללא מניות!

מדובר בקרן הגדולה בקטגוריה שמנהלת כמיליארד שקל (חמישית מהסכום הכולל המנוהל בה). מתחילת השנה סבלה הקרן מהפדיונות הכבדים ביותר בקטגוריה שהסתכמו ב־128 מיליון שקל 

 

עוד בקטגוריה: אי.בי.אי ריבית משתנה!

הקרן שהניבה מתחילת השנה תשואה של 8%, משקיעה 98% מנכסיה באפיק הקונצרני. אולם בבחינת הישגיה לטווח של 18 החודשים האחרונים היא התברגה במקום ה־27 המאכזב עם תשואה של 1.2% בלבד

 

השורה התחתונה

 

הקרנות שרוב כספן מושקע באג"ח קונצרניות רשמו ב־2012 תשואות גבוהות. מתוכן, מנורה מבטחים מובילה את הדירוג בטווח הבינוני

IFO מפיצת מוצרי מורנינגסטאר בישראל

תגיות