אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"המשבר באירופה הוא זמני בלבד - זה הזמן לקנות" צילום: בלומברג

"המשבר באירופה הוא זמני בלבד - זה הזמן לקנות"

יו"ר קרן טמפלטון מארק מוביוס הגדיל את החשיפה לשווקים המתעוררים ברחבי אירופה: "מדובר בהזדמנות טובה במחיר מציאה"

01.05.2012, 07:35 | ענת ציפקין

משבר החובות האירופי לא מרתיע את מארק מוביוס, גורו ההשקעות בשווקים המתעוררים. קרן ההשקעות שלו Templeton Emerging Markets דווקא מגדילה את השקעתה בשווקים המתעוררים באירופה. "מחירי המניות באירופה ירדו באופן קיצוני כתוצאה מהחדשות השליליות השוטפות את היבשת לנוכח משבר החובות הריבוני, אולם להערכתנו, מדובר בהזדמנות השקעה טובה במחיר מציאה", ציין מוביוס, המכהן כיו"ר הקרן המנהלת כ־40 מיליארד דולר, בראיון לסוכנות הידיעות בלומברג בסוף השבוע האחרון.

"אינני סבור שהמשבר יימשך לנצח, ולדעתי כלכלות אירופה יבריאו בסופו של דבר. הן צפויות להיכנס למשמעת תקציבית בשנתיים הקרובות, ולכן אני סבור שההחלטה לרכוש מניות של חברות אירופיות, ובמיוחד כאלו בתחום מוצרי הצריכה המתמקדות במזרח אירופה, היא נכונה".

בסקירת הכלכלה הגלובלית שפרסם מוביוס באתר האינטרנט של הקרן הוא מסביר שמשבר החובות האירופי נראה מטריד פחות לאחר שנושיה של יוון הגיעו להסכמה לגבי ארגון החובות שלה כלפיהם, ויצרו תהליך מוסדר של חדלות פירעון.

במכתב למשקיעים שפרסם מוביוס ב־18 באפריל הוא מציין כמה סיבות המצדיקות לדעתו השקעה גם במניות של חברות הפועלות בשווקים המתעוררים, ולא רק באירופה. לדברי מוביוס, מותגים של חברות משווקים מתעוררים צפויות בשנים הקרובות להיכנס בעוצמה רבה לזרם התודעה של הצרכנים בעולם המערבי. הוא מצטט את מחקרו של מילוורד בראון שהראה כי ב־2006 רק 2 מתוך 100 המותגים הגדולים בעולם הגיעו משווקים מתעוררים, לעומת 25 ב־2011 - 19 מתוכם מחמש מדינות בלבד - ברזיל, רוסיה, הודו, סין ומקסיקו.

מוביוס מסביר שצמיחת מעמד הביניים בשווקים המתעוררים צוברת תאוצה ומתורגמת ליותר מותגים מקומיים. כוח העבודה, המוגדר כאוכלוסייה בגילים 15–64, יגדל מ־2.7 מיליארד ב־2010 ל־3 מיליארד ב־2020, זאת לצד צמיחת מעמד הביניים מ־430 מיליון איש ב־2000 ל־1.2 מיליארד ב־2030 כתוצאה מתהליכי העיור והדמוגרפיה והעלייה בהכנסה הפנויה.

"עם חזרתו של התיאבון לסיכון ברבעון האחרון, מניות השווקים המתעוררים הפגינו ביצועי יתר לעומת השווקים המפותחים. הביצועים הטובים ביותר היו של מניות חברות מאמריקה הלטינית, שרשמו ביצועים טובים יותר מאשר המקבילות שלהם באירופה או בארה"ב".

מוביוס מציין לטובה מניות בצ'ילה, לאחר שהבנק המרכזי במדינה הוריד בינואר את שיעור הריבית לאחר שישה חודשים שבהן נמנע מלעשות זאת. לעומתה הוא מציין לשלילה את ברזיל, שהחברות בה סובלות מהתחזקות המטבע המקומי וממיסוי גבוה, ואת ארגנטינה בכל הקשור לחיכוך בין המדינה ותעשיית הגז והנפט המקומית לגבי היקפי המיסוי בתחום, מה שהביא לירידה בסנטימנט המשקיעים במדינה.

תגיות