אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בפעם השלישית ברציפות: "נומה" מדנמרק - המסעדה הטובה בעולם

בפעם השלישית ברציפות: "נומה" מדנמרק - המסעדה הטובה בעולם

רק שלוש מסעדות בריטיות נכנסו לרשימת 50 המסעדות הטובות בעולם ואף אחת מהן לא מככבת בחמישיה הפותחת. במקום השני והשלישי - צמד ספרדיות

02.05.2012, 17:36 | סוכנויות הידיעות

מסעדת נומה מדנמרק הוכתרה זו השנה השלישית ברציפות בתואר המסעדה הטובה ביותר בעולם, בטקס שנערך אתמול (ב') בגווילדהול בלונדון. עם זאת הגרדיאן מציין כי למרבה האכזבה רק 3 מסעדות בריטיות נכנסו לרשימת 50 המסעדות הגדולות, הנוכחות הדלה ביותר של בריטניה מאז החלה להתפרסם הרשימה, לפני עשר שנים.

יתרה מכך, לראשונה, אין מסעדה בריטית בחמישייה הפותחת. לדברי וויליאם דרו, עורך המגזין רסטוראנט (Restaurant), שארגן את הרשימה הבעיה היא לא בהידרדרות במזון הבריטי, אלא דווקא בהתגברות התחרות מרחבי העולם. לעומת בריטניה, צרפת וספרד מככבות עם 6 וחמש נציגות בהתאמה. הרשימה מומנה על ידי סן פלגרינו ואקווה פנה. אירופה אמנם מככבת ברשימה, אך ארצות הברית סיפקה 8 מסעדות ואסיה 5 מסעדות.

השף רנה רדזפי ועובדי מסעדת נומה בקופנהאגן, צילום: MCT השף רנה רדזפי ועובדי מסעדת נומה בקופנהאגן | צילום: MCT השף רנה רדזפי ועובדי מסעדת נומה בקופנהאגן, צילום: MCT

נומה הדנית של השף רנה רדזפי מדורגת כאמור ראשונה, ואחריה צמד ספרדיות – אל סייאר דה קאן רוקה (El Cellar de Can Roca) במקום השני ומוגריץ במקום השלישי, השלישייה הפותחת נותרה ללא שינוי משנה שעברה. אנדוני לואיז אדוריץ, השף של מוגריץ, שנפגעה לפני שנתיים משריפה, זכה בתואר השף הטוב ביותר.

המסעדה הדנית, שמככבת בראשות הרשימה מאז 2010 קרובה לשבירת השיא של אל בולי (שנסגרה בשנה האחרונה), שהוכתרה במשך ארבע שנים כמסעדה הטובה בעולם. נומה קוצרת בינתיים את פירות ההכתרה, בדומה להצלחה שחוותה אל בולי. "1,204 אנשים ברשימת ההמתנה להיום בערב. באותו היום ב-2008 (28 באפריל) היו לנו 14 אורחים כל היום". צייץ רדזפי בטוויטר שלו.

10 הגדולות:

 

1. Noma, קופנהאגן, דנמרק

המסעדה של השף רנה רדזפי, שהציב את הקולינריה הנורדית על מפת העולם, מחזיקה בתואר זו השנה השלישית. רדזפי מרבה מרבה להשתמש בחומרי גלם מקומיים.

2. El Celler de Can Roca, ג'ירונה, ספרד

דורגה שנייה גם בשנה שעברה. שוכנת בבית אבן יפהפה ומגישה את מיטב חומרי הגלם האזוריים בסגנון עכשווי.

3. Mugaritz, סאן סבטסיאן, ספרד

עוד מדורגת שלא שינתה את מקומה משנה שעברה. מגישה מטבח המשלב טכניקות מולקולריות ובישול עונתי.

4. D.O.M, סאו פאולו, ברזיל

הפתעה הדירוג. עלתה השנה בשלושה מקומות והתברגה לחמישייה הפותחת. דורגה גם כטובה ביותר בדרום אמריקה.

5. Osteria Francescana, מודנה, איטליה

ירדה מהמקום הרביעי בשנה שעברה. השופטים ציינו כי השף מסימו בוטורה מפליא לשלב בין בישול איטלקי מסורתי להשפעות חדשות.

6. Per Se, ניו יורק, ארה"ב

7. Alinea, שיקגו, ארה"ב

8. Arzak, סאן סבסטיאן, ספרד

9. Dinner by Heston Blumenthal, לונדון, אנגליה

10. Eleven Madison Park , ניו יורק ארה"ב

תגיות