אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מה הסיכוי שתחטפו וירוס? צילום: shutterstock

מה הסיכוי שתחטפו וירוס?

על פי דו"ח סימנטק ל-2011 ישראל ירדה למקום ה-31 בדירוג האבטחה, אבל הגולשים הישראלים מקבלים במייל פחות וירוסים ודואר זבל. החברה מדווחת על זינוק של 81% בהיקף ההתקפות העולמי

01.05.2012, 12:19 | כלכליסט

ישראל מדורגת במקום ה-31 בעולם מבחינת התמודדות מול איומי אינטרנט - כך עולה מדו"ח המודיעין השנתי של חברת האבטחה סימנטק. אמנם זהו מיקום גבוה יחסית ביחס ל-252 מדינות העולם, אך גם בירידה של שמונה שלבים לעומת הדירוג ב-2010, שבו הגיעה ישראל למקום ה-23.

בסימנטק מסבירים כי הירידה במיקום נובעת מזינוק במספר המתקפות שחוותה ישראל במהלך השנה, שהמפורסמת שבהם היתה פרשת פרסום כרטיסי האשראי. את חמשת המקומות הראשונים ברמת האבטחה תופסות (בסדר יורד) ארה"ב, סין, הודו, ברזיל וגרמניה. הרשות הפלסטינית, אגב, מגיעה בדירוג למקום ה-62.

הישראלים יכולים להתנחם בכך שהם מקבלים פחות דואר זבל מהממוצע העולמי: לפי סימנטק, 3 מ-4 מכתבים שנשלחו במייל ב-2011 היוו דואר זבל (75.1%), בעוד שבישראל הממוצע עמד על 70.8%. עם זאת אומרים בסימנטק כי בפברואר ומרץ 2012 עקפה ישראל את הממוצע העולמי בתחום.

במדד שיעור הווירוסים שמועברים במיילים המצב בישראל טוב בהרבה מבעולם: אחד מכל 238.8 מיילים בעולם כולל בתוכו וירוס או נוזקה, בעוד בישראל רק אחד מכל 1,346 מיילים נחשב מסוכן. בכך נמצאת ישראל מתחת לממוצע העולמי באופן משמעותי, כפי שהיתה בשנתיים האחרונות.

הם מגיעים גם לסמארטפונים

על  פי החברה, זינקה ב-2011 כמות ההתקפות הזדוניות בשיעור של 81%. הדבר התרחש אף על פי שמספר נקודות התורפה, שאותן ניתן לנצל להתקפות אבטחה זדוניות, ירד ב-20%. עוד עולה כי השנה הגיעו התקפות מאורגנות ומתקדמות לכל הארגונים בכל הגדלים, התגברו אירועי פריצות לנתונים, ומתקפות התמקדו יותר באיומים על סמארטפונים וטאבלטים.

המגמה ב-2011 מראה כי עובדים החלו להביא איתם את הסמארטפונים והטאבלטים שלהם אל סביבת העבודה בארגון, עוד לפני שהארגון לומד כיצד לאבטח ולנהל אותם. באופן זה נוצרת עלייה בפריצות לנתונים על מכשירים ניידים. במחקר שערכה סימנטק לאחרונה נתגלה כי 50% מהטלפונים שאבדו לא יוחזרו וכי 96% מהסה"כ (כולל אלו שהוחזרו) יחוו נסיון פריצה למאגר הנתונים שלהם.

"בשנת 2011 פושעי הסייבר הרחיבו משמעותית את אחיזתם, עם כמעט 20% מההתקפות הממוקדות שכוונו עתה לחברות בעלות פחות מ-250 עובדים", אמר שמוליק אנג'ל, מנכ"ל סימנטק ישראל. "אנחנו גם ראינו עלייה משמעותית בהתקפות על מכשירים ניידים, בהופכם את המכשירים האלו לפלטפורמה מעשית שבעזרתה יכולים התוקפים למנף התקפות על מידע ארגוני רגיש. ארגונים מכל הגדלים צריכים לעמוד על המשמר בכדי להגן על המידע שלהם".

תגיות