אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נכנס ידע, יצא יין צילום: עדי פרץ

נכנס ידע, יצא יין

בישראל יש שלושה גופים שבהם יכול מי שנדבק בחיידק היין לרכוש השכלה ייננית, אך היקבים הגדולים עדיין מעדיפים את בוגרי האקדמיות בחו"ל

02.05.2012, 10:11 | עמית יריב
מה עושה חובב שסיים קורס זה או אחר בתחום היין, נדבק בחיידק ורוצה להפוך ליינן? שלושה גופים בישראל מציעים לו כיום מסלול הכשרה. אך האם השוק הישראלי המצומצם, שבו כ־20 יקבים מסחריים וכ־200 יקבי בוטיק, יוכל לקלוט את הייננים החדשים? לא בטוח. כדי להשתלב ביקבים הגדולים נדרשת עדיין הכשרה אקדמית מלאה ממוסדות דוגמת אוניברסיטת קליפורניה בדיוויס או אוניברסיטת אדלייד, אבל חלק ניכר מיינני הבוטיק בארץ הוכשרו בשלושת המוסדות האלה.

יקב שורק: החל את דרכו כיקב בוטיק, והיום מתמקד בעיקר בהכשרה מעשית של ייננים, לצד ייצור של כ־5,000 בקבוקים בשנה. ההכשרה ביקב שורק שמה דגש על הפרקטיקה, באמצעות תוכנית מודולרית של קורסים, המאפשרת לחובבנים לרכוש הכשרה נקודתית בייצור יין, ולהשלימה בהמשך בקורסים מתקדמים יותר. מחיר: 5,300–15,000 שקל לקורס בסיסי (תלוי בשיטת הייצור וההתמחות).

מכללת תל־חי: המכללה, שהיא מחלוצות ההכשרה לייננים, שדרגה בשנים האחרונות את התוכנית שלה, וכיום היא מציעה מסלול תעודה להכשרת "מתמחה בייצור יין". מדובר ב־280 שעות אקדמיות, המשלבות לימודים תיאורטיים והתנסות מעשית בייצור יין, בניהולו של היינן־יועץ איתי להט. מחיר: 12 אלף שקל לשלושה סמסטרים.

מכללת אוהלו: המכללה בקצרין שדרגה גם היא את תוכנית הלימודים, תחת שרביטו של שלום בלייר, בעבר מנכ"ל יקבי רמת הגולן, ותחנוך החודש יקב לימודי חדשני עם חדר חביות, מעבדה וכל הציוד הדרוש להתנסות בעבודת היקב.

באוהלו מציעים אפשרות להשלמת תואר באוניברסיטת דיז'ון, וגם חונכים במקביל ליקב הלימודי תוכנית מלגות חדשה. קרן המלגות תוקם ממכירת יינות שייצרו תלמידי המכללה במהדורה מוגבלת, ואשר יימכרו במסעדות רמת הגולן. מחיר: 22 אלף שקל לשנה (התוכנית היא דו־שנתית).

תגיות