אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט" - מבנזין לחשמלית: מנכ"ל סונול לשעבר עובר לבטר פלייס

בלעדי ל"כלכליסט" - מבנזין לחשמלית: מנכ"ל סונול לשעבר עובר לבטר פלייס

תמיר פוליקר מונה לסמנכ"ל הכספים של מיזם המכונית החשמלית, שרשם מאז הקמתו הפסד של 360 מיליון דולר -בעיקר בשנתיים האחרונות

06.05.2012, 06:51 | גולן חזני

חברת בטר פלייס מגייסת לשורותיה במהלך מפתיע את תמיר פוליקר, ששימש כמנכ"ל סונול. ל"כלכליסט" נודע כי פוליקר מונה בסוף השבוע לסמנכ"ל הכספים של מיזם המכונית החשמלית בטר פלייס ישראל.

פוליקר, רואה חשבון ומוסמך במינהל עסקים, פרש באוגוסט 2010 מתפקיד מנכ"ל סונול, על רקע הידרדרות יחסי העבודה בחברה הבת של סונול ספרינג מוטורס, ומחאה של העובדים שנלוותה לכך. הוא שימש בתפקיד מנכ"ל סונול מתחילת 2007, וקודם לכן שימש בתפקיד סגן נשיא קבוצת עזריאלי ומנהל הכספים הראשי שלה וכחבר בצוות שהוביל את ההתרחבות של קבוצת עזריאלי. קודם לכן הוא כיהן כסמנכ"ל הכספים של קבוצת פטרולגז.

פוליקר הצליח להעביר חברה כושלת כסונול מהפסדים לרווחיות, תוך שהוא מתמקד במגזר חנויות הנוחות שאת מספרן הגדיל מ־40 עם כניסתו ל־150 עם פרישתו — גידול של 260%. הוא אמנם לא הצליח להגשים את היעד של הנפקת סונול לפי שווי של כמה מאות מיליוני דולרים והפיכתה לחברה ציבורית, אבל הסיבה לכך היתה עיכוב בהנפקת קבוצת עזריאלי עצמה, שהעסיקה את בעלי וראשי הקבוצה ואשר בוצעה ביוני 2010. עם פרישתו עמד מחזור ההכנסות של חנויות הנוחות של סונול על יותר מ־200 מיליון שקל.

לאחר פרישתו, התייחס פוליקר בראיון ל"כלכליסט" בספטמבר 2010 לחברה שהצטרף אליה כעת כשטען כי בטר פלייס, בפגישות ראשונות שקיימה עם סונול, הדגישה כי היא גוף ירוק שיתקשה להתחבר לתחנות דלק, אולם "הסברתי להם שזו הדרך היחידה להגיע לקהל הלקוחות בשל הפריסה הרחבה של חברות הדלק, והיום הם מנהלים משא ומתן עם עם כולם... חברות האנרגיה יחליפו בעתיד את הספקים מנפט ובנזין לחשמל", טען באותו ראיון.

מיזם הרכב החשמלי בטר פלייס של שי אגסי הפסיד מאז הקמתו 360 מיליון דולר, מרביתם בשנתיים האחרונות. החברה לישראל, בעלת המניות הגדולה במיזם (31%), פרסמה לראשונה את דו"חות בטר פלייס בדו"חותיה השנתיים ל־2011. חלקה של החברה לישראל בהפסד המצטבר של בטר פלייס עומד על 152 מיליון דולר.

תזרים המזומנים השלילי של החברה מפעילות שוטפת עמד ב־2011 על 163 מיליון דולר. החברה עדיין נמצאת בשלבי פיתוח, וטרם הניבה הכנסות.

החברה גייסה בנובמבר 2011 בסבב הגיוס השלישי שלה 200 מיליון דולר, לפי שווי חברה של 2.25 מיליארד דולר. קונסורציום המשקיעים החדש כולל בין השאר את ג'נרל אלקטריק ואת בנק UBS השוויצרי, שהצטרפו לבעלי המניות של בטר פלייס — החברה לישראל, HSBC, מורגן סטנלי, קבוצת עופר, ונטג' פוינט, מניב אנרג'י ועוד. יצוין כי חברת בטר פלייס מצויה כעת בהליכי התרחבות לדנמרק ולצרפת.

תגיות