אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": המוסדיים הישראליים מסרבים לרכוש את המימון לקידוח תמר צילום: אוראל כהן

בלעדי ל"כלכליסט": המוסדיים הישראליים מסרבים לרכוש את המימון לקידוח תמר

הבנקים הזרים, בראשות ברקליס ו־HSBC, פנו באמצעות דורית סלינגר, מנכ"לית מעלות לשעבר, למשקיעים המוסדיים בהצעה לרכוש את ההלוואה שהעניקו לתמר, אך נתקלו בסירוב. הסיבה: המוסדיים לא מעוניינים להיות מזוהים עם מימון ליצחק תשובה

06.05.2012, 06:54 | גולן חזני

פחות משבועיים אחרי שדווח על סגירת המימון לפרויקט תמר בהיקף של כ־900 מיליון דולר, מנסה קונסורציום הבנקים הזרים, בראשות ברקליס ו־HSBC, למכור את מרבית ההלוואה שהעניק לשותפות בקידוח, אבנר, דלק קידוחיםו אלון גז - ואולי אף את כולה - לגופים פיננסיים ישראליים.

ל"כלכליסט" נודע כי בשבוע שעבר קיבלו הגופים המוסדיים הישראליים הגדולים, ובראשן חברות הביטוח, פניות מצד גופים הקשורים לקונסורציום הבנקים הזרים עם הצעה לרכוש חלקים מההלוואה. עם זאת, ככל הידוע, כמעט כל הגופים הישראליים דחו את ההצעה על הסף מחשש להיות מזוהים כמי שהעניקו מימון ליצחק תשובה, בימים שבהם המשבר בדלק נדל"ן שבשליטתו והעימות בינו לבין המוסדיים על רקע הסדר החוב לחברה, מצויים בשיאם. הבנקים הזרים אף שכרו את שירותיה של דורית סלינגר, לשעבר מנכ"לית חברת הדירוג S&P מעלות, כיועצת במכירה למוסדיים. סלינגר סירבה להתייחס לפניית "כלכליסט" בנושא.

המהלך שמתכננים הבנקים מכונה "סינדיקציה", ובמסגרתו בנק או גורם פיננסי מעניק מימון לגוף מסוים תמורת עמלה גבוהה ומעביר את המימון מאוחר יותר לגוף פיננסי אחר.

עוד נודע כי חלק מהבנקים לא קיבל אישור מההנהלות לרשום את המימון בספרי ההלוואות שלהם, וכי מראש הכוונה מצדם היתה למכור את ההלוואה לגופים מקומיים. בהלוואת הביניים הקודמת למימון תמר, ב־2010, שגם אותה הובילו שני הבנקים הזרים, מכר ברקליס את מרבית חלקו לגופים מוסדיים ישראליים שאז עוד נענו להצעה במהירות. הפעם המצב שונה, מה שעלול להותיר את המימון לתמר בידי ברקליס ובנקים נוספים.

במסגרת המימון לתמר, אבנר ודלק קידוחים, שבשליטת יצחק תשובה, קיבלו מימון של 400 מיליון דולר כל אחת ואלון גז מימון של 102 מיליון דולר. ההלוואה גוזרת לתמר, שאמור לספק גז לישראל מאפריל 2013, עלות הקמה של 3.2 מיליארד דולר (בהנחה ש־80% ימומנו על ידי חוב).

דלק קידוחים ואבנר ישתמשו ב־190 מיליון דולר כל אחת כדי לפרוע את יתרת הלוואת הגישור שקיבלו אשתקד. ההלוואה היא לתקופה של שמונה שנים ותישא ריבית משתנה של ליבור פלוס 4.25%–5.5%.חתימת הסכם המימון התאפשרה לאחר שתמר חתמה על הסכם מכירת גז לחברת החשמל.

תגיות

22 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

21.
אם הבנקאי שלכם או מנהל ההשקעות מציע לכם אג"ח של תשובה תברחו כמו מאש
גם מתשובה וגם ממנהל ההשקעות. הרקורד של אדם זה כל מה שיש לו ותשובה פישל בגדול. רק דבר אחד יכול להחזיר את מילתו זה שיחזיר את החוב אחרת אדיוט מי ששם אצלו שקל ואדיוט מי שנותן לבנקאי שלו או למנהל ההשקעות שלו לבחור תשובה ואדיוט מי שלא בודק איפה קופצ הגמל שלו מושקעת. היום אנחנו יודעים ששום דבר לא מובן מאליו ויש לציבור כוח גדול להשפיע.
אלי , תל אביב  |  06.05.12
20.
המוסדיים הישראלים מסרבים לרכוש את המימון לקידוח תמר
יצחק תשובה חייב להבין ולא מספיק להבין גם להפנים שהוא חייב לעמוד בהיתחיבויות שלו לגבי דלק מי ערב לכך שזה לא יקרה עם תמר . המוסדיים חייבים להבין שמילה של תשובה היא לא מילה והסכם של תשובה הוא לא שווה את הנייר שכתוב עליו ההסכם .מיפני שמי שניכווה ברותחין ניזהר בצוננין .זאת צריכה להיות המראה של המוסדיים ושל תשובה עצמו ומי שיתן כספים לתשובה שם את כספו על קרן הצבי ובהתאם המניות שלו ירדו .
שלמה דדון , בית שמש  |  06.05.12
לכל התגובות