אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מה באמת עושים עובדים כשהם מודיעים על יום מחלה צילום: shuterstock

מה באמת עושים עובדים כשהם מודיעים על יום מחלה

מחקר שסקר 5,000 עובדים ועובדות בדק עד כמה אנשים משקרים למקומות העבודה כשהם לוקחים ימי מחלה, מי עובד יותר ומי נוטה להיות מרוצה יותר ממשכורתו

20.05.2012, 16:40 | סוכנויות הידיעות

כמה פעמים קרה לכם שעובד שלכם או עמית למשרד הודיע בבוקר על יום מחלה, ובדיעבד התברר לכם  שהוא "סתם היה עייף", או שהיה צריך זמן לסידורים ולא רצה לבזבז חופשה. לכל אחד מאיתנו יש, על פי חוק, קצובה של ימי מחלה שנתיים, אך אי אפשר לצבור אותם. אם אינך מנצל אותם הם "הולכים לאיבוד". כיוון שכך יש עובדים לא מעטים שמתייחסים לימי המחלה כאל סוג של ימי חופשה. מקסימום קופצים לרופא ולוקחים אישור על יום מחלה, ממש לא בעיה.

אז אם תהיתם אי פעם מה באמת עושים עובדים במהלך ימי המחלה החד-פעמיים שהם לוקחים, מגלה מחקר חדש שהרוב אכן שוכבים חולים בבית. את הסקר. המחקר, שבדק הבדלים בדפוסי התנהגות של עובדים, גברים ונשים, נערך על ידי אתר theFIT. בשורה התחתונה  אמרו 84% מתוך 5,000 המשתתפים כי היו באמת חולים או שטיפלו בילד חולה בפעם האחרונה שהודיעו לבוס על היעדרות בשל מחלה.

למעשה, רק אחד מכל חמישה גברים ואחת מכל שבע נשים הודו שהם שיקרו בנוגע למחלה בפעם האחרונה שנעדרו מהעבודה. אלו ששיקרו אמרו שעשו זאת סתם כדי להבריז או כדי לנוח. אחרים אמרו שהם סבלו מהנגאובר לאחר בילוי לילי או שהלכו לראיון עבודה במקום אחר ולא רצו לספר על כך.

הנגאובר, סידורים או סתם יום חופש? לכולם יש שם  אחד - יום מחלה, צילום: שאטרסטוק הנגאובר, סידורים או סתם יום חופש? לכולם יש שם אחד - יום מחלה | צילום: שאטרסטוק הנגאובר, סידורים או סתם יום חופש? לכולם יש שם  אחד - יום מחלה, צילום: שאטרסטוק

מן הסקר עלה כי לא זו בלבד שנשים נוטות לשקר פחות לגבי חופשות מחלה, אלא שנמצא שהן עובדות ימים ארוכים יותר ונוהגות לעבוד גם במהלך חופשות יותר מגברים. מתוך כלל המשתתפות במחקר, 54% מהנשים דיווחו שהן עובדות למעלה מתשע שעות ביום בהשוואה ל-41% מהגברים שהשתתפו בסקר.

על אף שהן עובדות יותר שעות מהגברים, נשים נוטות לראות באור חיובי יותר את משכורתן מאשר הגברים. 26% מהגברים טענו שחבריהם היו מרחמים עליהם לו ידעו כמה הם מרוויחים, ואילו בקרב הנשים רק 17% טענו כך.

תגיות

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
כשהם חולים הם באים לעבודה...וכשהם לא חולים, הם מוציאים אישור מחלה...בסבבא!
יש הרבה עובדים (=בעיקר ותיקים עם קביעות כמובן)...שמחליטים כמה שעות נוספות הם רוצים...במשך היום עושים סידורים וקניות...ובשעות הנוספות עושים עבודה שוטפת...גם בכאילו. כמובן שזה בעיקר בגופים של המדינה, שם אי אפשר להזיז עובדים בגלל ועדים חזקים.
הצחקתם את עובדי התעשיה ה....  |  20.05.12
10.
אני מעולם לא שיקרתי עד גיל 29 (קיבלתי חינוך של פלס)
כאשר התחלתי להיות עבד והדרך היחידה לנוח או לראות את משפחתי, היה לשקר לבוס. חבל שהיחס של המנהלים הם כאדונים על עבדים. המציאות היא חולנית: אני עובד 11 שעות ובנסיעות 4 שעות. אני בקושי זוכה לראות את משפחתי מרוב תשישות ואני בקושי סוגר את החודש. פלא שצריך לשקר מדי פעם?
20.05.12
לכל התגובות