אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ"ל דיסקונט: "הנחת העבודה שתמיד אפשר למחזר אשראי - קרסה" צילום: אוראל כהן

מנכ"ל דיסקונט: "הנחת העבודה שתמיד אפשר למחזר אשראי - קרסה"

בכנס בתל אביב ציין שפיגל כי מרווחי האשראי לתאגידים הגדולים יעלו - בהתאם לסיכון בחברות הללו. על הרגולטורים אמר כי "כל רגולטור קובע לעצמו אג'נדה – חייבת להיות ראיה הוליסטית של הרגולציה"

09.05.2012, 12:19 | מישל אודי

"הנחת העבודה של הפירמות בישראל כי תמיד אפשר למחזר אשראי - קרסה", כך אמר היום (ד') מנכ"ל בנק דיסקונט ראובן שפיגל בכנס שוק ההון של "גלובס" בתל אביב.

"המערכת הבנקאית בישראל מתמודדת עם קושי בגיוס הון, אך עדיין לא מצויה במחנק אשראי, למרות הדרישות להעלאת הון הליבה. מנגד, הבנקים מתמודדים עם סגירת שוק ההון כלפי משקיעים בשל עליית תשואות האג"ח לרמות בהן החברות מתקשות למחזר חובות", הוסיף שפיגל.

הפיקוח על הבנקים פירסם בחודש מרץ מתווה לפיו על הבנקים הבינוניים להגיע לרמת הון ליבה של 9% עד 2014 ולבנקים הגדולים רמה של 10% עד סוף 2016. שפיגל ביקר את המתווה ואמר כי מדובר בציר זמן דומה לכל הבנקים, דבר שלא מאפשר גמישות במתן האשראי לבנקים הגדולים, כך שייצרו תחרות גבוהה יותר על האשראי במשק.

שפיגל אמר בכנס כי הריבית הנגבית מהחברות הגדולות והממונפות עלתה בגלל עלייה ברמת הסיכון. "רמת הסיכון בתאגידים הגדולים עלתה ולכן המרווחים עלו ואני צופה שמגמת העלאת המרווחים תמשיך ותעלה" אמר שפיגל והוסיף כי "בבנקים, האשראי לתאגידים הגדולים לא תומחר כראוי". במקביל ציין מנכ"ל דיסקונט כי מרווחי הבנקים מעסקים קטנים ובינוניים לא גדלו.

מנכ"ל דיסקונט אמר שלראייתו, הבנקים צריכים להתעסק באשראי קצר ובינוני -ושוק ההון באשראי לטווח ארוך. "הבנקים לא צריכים אשראי שכזה במאזנים בעומס יתר. זו תהיה התנהלות נכונה עבור כולם בשוק", ציין עוד. הוא ציין כי שיתופי הפעולה באשראי בין הבנקים למוסדיים יימשכו וגם בשלבים מוקדמים.

"המוסדיים רוצים להגיע גם בשלבים הראשוניים כדי להגיע בהמשך החיים העסקיים של החברה להלוואות לטווח ארוך", הסביר.

שפיגל התייחס בדבריו לגורמי הרגולציה ואמר כי "הסביבה הכלכלית חברתית יצרה תחרות רגולטורים לא מאורגנת בה כל רגולטור קובע לעצמו אג'נדה". שפיגל אמר שהרגולציה אומנם באה להגן אבל צריך לבדוק את ההשלכות שלה - "חייבת להיות ראייה הוליסטית של רגולציה".

על המערכת הבנקאות הלא יעילה אמר שפיגל כי קיים קושי להתייעלות בגלל הוועדים וההסתדרות. הוא סיפר כי ייעול דיסקונט ניו יורק (תפקיד אותו סיים בתום 2009 שלאחריו מונה למנכ"ל דיסקונט) - הבנק הישראלי הגדול ביותר בחו"ל היה פשוט יותר מאשר בישראל.

"המערכת בישראל צריכה להתייעל ודיסקונט בראשה", אמר שפיגל ואמר  שבאמתחתו של הבנק עוד צעדי התייעלות לאחר שהסתיימה תוכנית פרישה של 350 עובדים, מיזוג דיסקונט למשכנתאות והסכם השכר החדש.

תגיות