אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

המחאה כבר כאן: אלפים הפגינו בכיכר רבין - "רק התחלנו את המאבק"

להערכת המארגנים, מספר המפגינים בתל אביב הגיע לכ-7,000. מאות הפגינו בחיפה ובירושלים. אור-לי ברלב, ממארגני האירוע, אמרה: "באתי לפה לא בהכרח כדי להתנגד לשלטון כזה או אחר, אלא קודם כל לחבור לאחיי ואחיותיי שביחד אנו מהווים את הרוב הדומם של העם בישראל. זהו הרוב שאף אחד לא טורח לספור"

12.05.2012, 22:31 | מיקי פלד

בכיכר רבין בתל אביב הסתיימה לפני שעה קלה העצרת המרכזית של אירוע פתיחת המחאה הציבורית בקיץ 2012. להערכת המארגנים, מספר המפגינים בעצרת - שנערכה תחת הסיסמה "מחזירים את המדינה לאזרחים" - עמד על כ-7,000. קודם לכן צעדו עשרות מפגינים ברחובות תל אביב.

אור-לי ברלב, ממארגני האירוע, אמרה: "באתי לפה לא בהכרח כדי להתנגד לשלטון כזה או אחר, אלא קודם כל לחבור לאחיי ואחיותיי שביחד אנו מהווים את הרוב הדומם של העם בישראל. זהו הרוב שאף אחד לא טורח לספור. המצב הזה לא יכול להימשך, וגם אם ייקח לנו שנים רבות, ניאבק כדי לשנותו".

לחצו לצפייה
גלריית כלכליסט: המחאה כבר פה: שבת ראשונה של הפגנות ב-2012 (9 תמונות)

ברלב אמרה ל"כלכליסט" כי הוקם מערך הנקרא "מתווה קיץ", שכתב את תוכניות הליבה של המאבק החברתי של הקיץ הקרוב. לדבריה, "מתקופת החופש הגדול ועד לראש השנה, בכל סוף שבוע, ייערך אירוע במקום אחר בארץ, בדגש על הפריפריה, שיעלה את המאבק למודעות וינסה לעורר במיוחד את הפערים הגדולים שבין הפריפריה למרכז בנוגע להקצאת תקציבים ושירותים ציבוריים".

סתיו שפיר, ממארגני האירוע, אמרה ל"כלכליסט" כי "יש צורך אדיר של האנשים במדינה במאבק חברתי. רק התחלנו את המאבק הזה, ונמשיך אותו עד שהשיטה תשתנה".

בתוך כך, בירושלים הפגינו מאות בני אדם, שחלפו בצעידתם על בית ראש הממשלה. מאות מפגינים צעדו גם בשדרות מוריה שבחיפה, עד למרכז חורב, וקראו: "אנחנו הרוב, חוזרים לרחוב" ו"הון, שלטון, עולם תחתון".  

מארגני האירועים מגיעים משורה של תנועות שקמו בקיץ השנה שעברה, אך מהדמויות שהובילו את המאבק הקודם - דפני ליף, שפיר ואיציק שמולי, רק שפיר לוקחת חלק, אם כי לא מרכזי, בארגון האירוע.

בשבוע האחרון ניסו מספר פעילים מרכזיים להדוף טענות על כך שהמאבק החברתי נצבע בצבעים מפלגתיים. זאת, לאחר שבעקבות ההסכם הקואליציוני בין בנימין נתניהו לשאול מופז, יצאו כמה עשרות מפעילי המאבק החברתי להפגנה נגד מפלגות הליכוד וקדימה. בהפגגנה נכחו גם חברי כנסת, כולל יו"ר קדימה לשעבר, ציפי לבני. אותם פעילים הפיצו ברשתות החברתיות מסרים לפיהם המאבק החברתי הוא פוליטי, שכן הוא מנסה לשנות את המדיניות הכלכלית-חברתית של הממשלה, אולם לא קורא בהכרח להפלתה או בעד מפלגה מסויימת.

תגיות

30 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

29.
מה יישאר מהמחאה
מחאה, מחאה, השאלה אם דרישות המחאה ישימוות. בין שלל המחאות יהיו מפלגות אשר ינצלו את המצב לשפר עמדות ע"י הבטחות שווא ובלתי אחראיות, לציבור המוחים. הבטחות אלה לא ישימות, מאחר והדבר עלול לזעזע את השווקים, למוטט את הכלכלה ולגרום לפיטורי עובדים המונית. נניח שיבוא ה"משוגע" ויוריד את מחירי הדיור ב- 50% ויכפיל את שכר העבודה, הדבר יגרום לאנדרלמוסיה בכלכלה וסופה קטסטרופה טוטלית. מה שיישאר מהמחאה, מס' חברי כנסת חדשים, בוגרי המחאות.
13.05.12
27.
הוי תמימות קדושה
ה"עם" הזה לא קולט וכנראה שלא ייקלוט שתי אמיתות. 1. סוציאל-דמוקרטיה זה קומוניזם. ואילו "ליברליזם ליכודי" זה קפיטליזם חזירי. 2. בבחירות יש להביע את המחאה האמיתית ולא להגרר אחרי הבלוף הקבוע שמסיט את הקו המנחה מהשקפה חברתית\כלכלית לקביעה דבילית "מי ייחלק את ירושלים". ייתכן שעדיין לא מאוחר לשנות את קו ניהול המדינה ויהיה ניתן לנהל את הכלכלה לטובת העם ולא לפיטום השכבות של החרדים ושל המתנחלים. אני לכשעצמי די פסימי,תקציב המדינה (שהוא מטרת המחאה של השכבה העובדת,משרתת ומתפקדת ראלית) כבר מזמן שבוי בידי חרדים ושר אוצר שלא מקבל פסיקות של בית משפט לעיניין תיקצוב וילות בשטחי הגדה המערבית.
דיוגנס  |  13.05.12
לכל התגובות