אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
השותפה של סלומון ואשטרום בקיקה: היועצת המשפטית של בנק לאומי צילום: עמית שעל

השותפה של סלומון ואשטרום בקיקה: היועצת המשפטית של בנק לאומי

חשש להיווצרות ניגוד עניינים: רשת הרהיטים שהגישה בקשה להקפאת הליכים חייבת לבנק לאומי כ-27 מיליון שקל. מעו"ד טל נמסר בתגובה: "משרד קנטור אלחנני טל, לא ייצג ואינו מייצג את קיקה ישראל. אין למשרד כל קשר להלוואה מבנק לאומי"

12.05.2012, 21:56 | ענת רואה

עו"ד דליה טל, היועצת המשפטית של הנהלת בנק לאומי מחזיקה בכ-0.5% ממניות חברת קיקה לצד בעל השליטה סלומון בטיטו (84%) וחברת אשטרום (15%).

טל, שותפה בכירה במשרד עורכי הדין קנטור אלחנני טל, קיבלה את המניות כשכר טרחה בתמורה לשירותים משפטיים שהעניקה לבטיטו בטרם פתיחת הסניף בישראל, ב-2008 ו-2009. בין היתר פעלה עו"ד טל לסייע לבטיטו לאתר משקיע שיכנס עימו כשותף, וגם לאומי פרטנרס זרוע ההשקעות של בנק לאומי ניהלה בשעתו מו"מ רציני ומתקדם להצטרף להשקעה, אך הוא נכשל לאחר שבטיטו דרש סכום גבוה מדי שלאומי פרטנרס סירבו לשלם.

לפי הבקשה להקפאת הליכים שהגישה קיקה לבית המשפט, חובה כלפי בנק לאומי שהזרים לה אשראי עומד על 27.2 מיליון שקל, כאשר החברה טוענת כי מתחילת חודש מאי חילט בנק לאומי 2.3 מיליון שקל שהועברו לחשבונות הבנק של קיקה אצלו ע"י חברות האשראי, לצורך כיסוי התחייבויות החברה כלפיו. קיקה טוענת כי כתוצאה מכך לא היה בידי החברה האמצעים לשלם לעובדיה את משכורת אפריל.

העובדה שעו"ד טל מכהנת כיועמ"ש של בנק לאומי ובמקביל מחזיקה במניות של קיקה עלולה לכאורה ליצור חשש לניגוד עניינים. מאחר שטל היא יועמ"ש חיצונית ואינה עובדת של הבנק, בלאומי הסבירו בסוף השבוע כי לא חלה עליה כל חובה לדווח לבנק על אחזקותיה הפרטיות בקיקה. עם זאת נטען כי הבנק היה מודע לאחזקותיה, משום שהן מצוינות בצורה ברורה בדו"ח בעלי המניות של רשם החברות. בבנק דחו הטענה לחשש לניגוד עניינים בנימוק שאין כל קשר בין עו"ד טל לבין מחלקת האשראי בבנק שמטפלת באשראי ובחובה של קיקה כלפי הבנק.

קושי נוסף שמעוררת האחזקה של עו"ד טל קשור לכללי האתיקה של לשכת עורכי הדין, אשר רק לפני שבועיים התירו לעורכי דין לקבל שכר טרחה בעניינים מסוימים שלא בכסף, אלא למשל במניות. לאחר דיונים שנמשכו שנים אושר בשבועות האחרונים תיקון סעיף 9 לכללי לשכת עורכי הדין אשר בנוסחו המקורי קבע כי "לא יקבל עו"ד שכר טרחתו בעד עבודתו המקצועית אלא בכסף". כלל זה אסר על עורכי דין המעניקים למשל ייעוץ משפטי לחברה לקבל מניות בחברה במקום שכר טרחה. הנימוק לכך היה רצון למנוע ניגוד עניינים שעלול להתעורר כאשר עו"ד הופך גם לשותף באופן אישי של הלקוח לו הוא מעניק את שירותיו. תיקון הכלל מאפשר קבלת שכר טרחה שאינו בכסף בעניינים אזרחיים מסוימים (וממשיך ואוסר אותם בייצוג לקוחות בתחום המשפט הפלילי או דיני המשפחה למשל). את אחזקותיה בקיקה קיבלה עו"ד טל הרבה לפני שינוי הכללים.

מעו"ד טל נמסר בתגובה: "משרד קנטור אלחנני טל, לא ייצג ואינו מייצג את קיקה ישראל. אין למשרד כל קשר להלוואה מבנק לאומי". 

מבנק לאומי לא נמסרה תגובה.

תגיות