אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קונצרן ג'יין ההודי השלים ההשתלטות על נען דן ג'יין צילום: shutterstock

קונצרן ג'יין ההודי השלים ההשתלטות על נען דן ג'יין

רכש את 50% הנותרים. בעבר פורסם כי היקף העסקה הנוכחית עומד על 34 מיליון דולר

14.05.2012, 12:04 | גולן חזני
קונצרן ג'יין (Jain) ההודי חתם עם קיבוץ נען על רכישת 50% הנותרים מחברת נען דן ג'יין.

רכישה זו מממשת את אופציית הרכש (CALL) שהיתה לרשות הקונצרן מאז רכש את 50% הראשונים בשנת 2007.

מאז חתימת ההסכם הראשון ב-2007, חברת נען דן ג'יין הגדילה את מחזור המכירות בשיעור של למעלה מ- 25%. ב-5 השנים האחרונות הושקעו בחברה למעלה מ-125 מיליון שקל בציוד חדשני בשטחי הטפטוף וההמטרה - הן בישראל והן בחברות הבנות של נען דן ג'יין בעולם. כמו כן גדלו ההשקעות בנושא מחקר ופיתוח.

בעבר דווח כי תמורת העברת האחזקות יקבל הקיבוץ 34 מיליון דולר בשלושה תשלומים, וחוזי העבודה עם כ-120 חברי קיבוץ נען המועסקים בשני האתרים בנען ובדן יוארכו עד 2017.

מאז חתימת ההסכם הראשון ב-2007, חברת נען דן ג'יין הגדילה את מחזור המכירות בשיעור של למעלה מ- 25%. ב-5 השנים האחרונות הושקעו בחברה למעלה מ-125 מיליון שקל בציוד חדשני בשטחי הטפטוף וההמטרה - הן בישראל והן בחברות הבנות של נען דן ג'יין בעולם. כמו כן גדלו ההשקעות בנושא מחקר ופיתוח.

שיתוף הפעולה בין ג'יין לבין נען דן ג'יין פתח בפני החברה שווקים חדשים, וסל המוצרים והשירותים של שתי החברות ביחד יוצר את המגוון הרחב ביותר בעולם - ובכך יוצר את קונספט ה-One Stop Shop.

 

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
יום עצוב לכל התנועה הקיבוצית
מחברה יצרנית ועצמאית מובילים את הקיבוצניקים באף מספר יושבי ראש שבדרך גם מרפדים היטב את קינם. הם מובילים את הקיבוצים להתפרקות מוחלטת ממפעלי התעשיה שלהם , כאשר לטווח הארוך ברור שחברה הודית תוציא מכאן את כל היצור. אין בכך ספק - מחיר יום עבודה בהודו = 5 דולר , מעובדת יסוד זו עשתה החברה את רווחיה העצומים, והיא תמשיך בכך . זה קאפיטליזם לא בנוסח המאה ה 21 אלא בנוסח תחילת המאה ה 19 , הניצול הנורא של העובדים בהודו זה מה שמאפשר לה לבצע הצבר הון מהיר ולרכוש מיפעלים בכל העולם.
אחד , צפון  |  15.05.12
2.
יום עצוב בנען
איני יודע מי כתב את המסרון האחרון בנושא מכירת מפעל נען להודים. בשבילי זה יום עצוב בו נאלצנו להיפרד מ"המפעל" המרכזי שלנו בנען שנולד מחקלאות צומחת ועתה הוא עובר לשליטת הגויים שעניינם בחקלאות ישראל וישובה איננו בדיוק מוקד עיינם. לשימחתי בנען פועלים כבר 80 יזמויות פרטיות חדשות, ביטוי לשינוי הדראמטי שעוברת נען, מקאופרטיב לקיבוץ מנציפאלי. אנחנו במאבק על עתיד נען שלנו. עדיין לא בחרנו באמת את הדרך שלנו ואנחנו מסתובים סביב הזנב של עצמינו כמסוממים. ברור לכל בר דעת שמכירת המפעל לגויים היא אבן דרך כאבת ומשמעותית ממסמנת את הכיוון שאין חזרה ממנו. חבר נען
גיורא גלילי , קיבוץ נען  |  14.05.12
1.
בשבילי זה עוד מסמר בארון הקבורה של החזון הציוני. כואב מאוד ומדאיג להחריד.
מיפעלי הטפטפות יישמו טכנולוגיה חיונית (שפותחה כאן כתשובה לאקלים ולמחסור במים) לקיום חקלאות בארץ. עם השנים הפכנו את ישראל למדינה שמתקיימת מספסרות ואחיזת עיניים ותעשיית התשתית היצרנית לא מסוגלת לשרוד. למזלנו ישראל משגשגת בתעשיות ההיטק . הסכנה היא שקל מאוד לנייד תעשייה כזו לארצות אחרות. מנה מנה ... והלואי שאתבדה.
שלום , מרכז  |  14.05.12