אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סערה ברשת: חברה מסחרית מוכרת שירותי סיעוד באיכילוב צילום: ינאי יחיאל

סערה ברשת: חברה מסחרית מוכרת שירותי סיעוד באיכילוב

סטטוס בפייסבוק על מכירת שירותי השגחה פרטית לחולים סיעודיים באיכילוב מעורר סערה. איכילוב: אנחנו לא מוסרים פרטים חסויים על חולים לחברת דנאל

15.05.2012, 14:51 | מיקי פלד

מצוקת החולים בבתי החולים הציבוריים מקבלת היום (ג') חשיפה מפן נוסף. סטטוס פייסבוק שהעלתה גולשת בשם לירון מעורר סערה לאחר שלטענתה חברת שירותי הסיעוד דנאל מוכרת את שירותיה לחולים במצבים קשים בחסות בית החולים איכילוב.

מדובר בשירות סיעוד לחולים סיעודיים או פסיכיאטריים שזקוקים לעזרה בבית החולים. לרוב מדובר בהחלפה של בני המשפחה בשעות הלילה בהשגחה על החולה, הרטבת שפתיו, הקראת עיתון או קריאה לאחות אם צריך. דרור פלנבאום, סמנכ"ל השיווק של דנאל אמר ל"כלכליסט" כי "כולם יודעים שבית החולים לא יכול לסעוד את האדם כל הזמן שהוא נמצא במחלקה, והשירות שלנו נועד לעזור לבני המשפחה להשגיח על החולה".

עלות שירות שכזה היא כמה מאות שקלים למשמרת והתעריף תלוי באופי השירות. ניתן לקבל על שירותים אלו החזרים מהביטוחים המשלימים. במקרה של איכילוב ובתי חולים אחרים כמו קפלן ורמב"ם, שגם שם דנאל נותנת את השירות, התעריף נקבע במכרז שמפרסם בית החולים. ברוב בתי החולים הציבוריים בארץ ישנם עובדים של חברות סיעוד מסחריות שעובדים ומוכרים שירותים דומים.

"רשימה של אלה שכבר לא יוכלו לחזור הביתה"

עד כה נחשפו לסטטוס אלפי גולשים ברשת החברתית. בסטטוס שהעלתה אתמול (ב') בערב כותבת לירון כי "לבחורה שבתמונה קוראים סמדר. לסמדר יש עבודה מאוד נחמדה. היא מגיעה לבתי החולים למכור שירותי סיעוד למאושפזים. יש לה רשימה שכוללת את כל אלו שכבר לא יוכלו לחזור הביתה ויהיו חייבים טיפול צמוד: חולי סרטן, אנשים שעברו שבץ, שיישארו משותקים לאחר תאונה ועוד".

לירון כותבת כי מדובר בעובדת של דנאל, המסתובבת עם חלוק דמוי זה של אחות שמאחוריו לוגו של החברה. "למען האמת, עד שלא רואים את הלוגו על גב החלוק, ניתן לחשוב שהיא אחות וגם אני הנחתי כך בפעם הראשונה שראיתי אותה. למי ששלח אותה לבית החולים לבושה כך היתה מטרה מאוד ברורה: לגרום לחולים ולמשפחות שלהם לחשוב שהיא דמות סמכותית, שמקושרת לבית החולים, אולי אפילו בעלת ידע רפואי. האם זה עובד? לצערי ולאחר שראיתי אותה בפעולה - לגמרי כן".

בית החולים איכילוב. מתוך הסטטוס בפייסבוק: "עד שלא רואים את הלוגו על גב החלוק, ניתן לחשוב שהיא אחות", צילום: שאול גולן בית החולים איכילוב. מתוך הסטטוס בפייסבוק: "עד שלא רואים את הלוגו על גב החלוק, ניתן לחשוב שהיא אחות" | צילום: שאול גולן בית החולים איכילוב. מתוך הסטטוס בפייסבוק: "עד שלא רואים את הלוגו על גב החלוק, ניתן לחשוב שהיא אחות", צילום: שאול גולן

לירון מספרת כי "שיטת העבודה של סמדר מאוד מדויקת. היא ניגשת אל החולים לפי הרשימה, מספרת להם על שירותי הסיעוד שהיא מוכרת, רוכשת את אמונם בדאגה מזויפת לשלומם וכדי להשלים את התהליך מחתימה אותם על מסמך שמאפשר לחברת "דנאל" לעיין בכל החומר הרפואי המסווג שלהם.

"אני לא יודעת כמה מכם העבירו זמן במחלקות הפנימיות באיכילוב, אבל בואו נגיד שמדובר באנשים ברמת מסכנות הגבוהה ביותר. יש שם קשישים ששוכבים ימים שלמים לבד. כשבחורה חייכנית ונאה (כן, גם זה וודאי לא במקרה) ניגשת אליהם ומקדישה להם עשר דקות שלמות, זה עולם ומלואו במושגים של היום-יום שלהם ורובם יעשו הכל כדי שהיא תמשיך לשוחח איתם, כולל לחתום על ויתור סודיות.

"לאחר שראיתי את סמדר בפעולה בפעם הראשונה, רצתי אל האחות במחלקה. משהו הריח לי מוזר, חייב להיות חוק נגד אנשים שמנסים למכור למאושפזים משהו, כל דבר. אבל התשובה הקצרה של האחות הפתיעה: מסתבר שלבית החולים יש מכרז עם החברה הזו. הם מאפשרים לנציגים שלה להסתובב במחלקות ולנסות למכור להם שירותים.

"עוד משהו בקשר מחלקות הפנימיות באיכילוב והאנשים שמעבירים שם ימים כלילות. רובם, וזה נאמר באופן מאוד לא מתנשא, מאוד פשוטים. אנשים מהדור הישן, אנשים שבטח לא נמצאים במצב של עירנות מתמדת ויכולת להבחין בין שקר לאמת, אנשים שמשוועים לעזרה. אנשים שלא יודעים לעשות גוגל ולראות ש"דנאל" זו חברה מסחרית לכל דבר.

חדר ניתוח באיכילוב, צילום: ינאי יחיאל חדר ניתוח באיכילוב | צילום: ינאי יחיאל חדר ניתוח באיכילוב, צילום: ינאי יחיאל

"אז בית החולים צריך כסף, את זה כולנו יודעים. חלק ממנו מגיע דרך מכרזים (כמו זה של מכונות השתייה מהפוסט הקודם). אבל במקרה הזה, בניגוד להפקעת מחיר של קולה וביסלי, מדובר בהטעיה מכוונת של אנשים חסרי ישע, מדובר בניצול חסר רגישות של מצבם, מדובר באלפי שקלים ולא כסף קטן. זה מעציב אותי, זה מדאיג אותי ובעיקר מחליא אותי". יצויין כי לדברי בית החולים הוא לא מקבל כסף עבור השירות, אלא המכרז נועד על מנת להסדיר את הנגשת השירות למשפחות.

לירון הוסיפה עדכון וכתבה כי "סמנכ"ל השיווק של דנאל יצר איתי קשר, מסתבר שהעניין הזה עשה לא מעט רעש והגיע גם לאיכילוב וגם לדנאל! לטענתו, איכילוב לא מעבירים להם את הרשימה של החולים. תהליך העבודה הוא כזה: ראשית מסתובבת בין כל המחלקות בחורה לצורך "איסוף לידים" (מספרי טלפון ופרטים של חולים) - אגב, זה ביטוי של סמנכ"ל השיווק בכבודו. את הרשימה הזו היא מעבירה לבחורה שניה שמגיעה אל מיטת החולה ומנסה למכור לו את המוצר. לא פחות חשוב ומזעזע, לאחר פרסום הפוסט הסתבר לי ממקור ראשון ש"אוספת הלידים" גם הגיעה לבנו של מאושפז במחלקה, מבוגר בעל פיגור שכלי, ולקחה ממנו פרטים ומספרי טלפון של אנשי קשר".

פלנבאום אמר בתגובה עוד כי "מדובר בצורך אמיתי שקיים בקרב משפחות בבתי החולים. המידע בפייסבוק הוא חצי שקרי ולא נכון, מעבר לכך שהוא מעוות. ברמה האישית, אני לא רואה בשירות הזה שום טעם לפגם, אלא נהפוך הוא. מדובר בשירות הומני שעוזר למשפחות, שברובו מוחזר באמצעות הביטוחים המשלימים על ידי קופות החולים". פלנבאום הדגיש כי "אנחנו לא לוקחים פרטים מאנשים חסר ישע, אלא פונים בצורה מסודרת למשפחה".

איכילוב: לא מקבלים תשלום מדנאל

באיכילוב נמסר כי "שום פרט כזה או אחר על חולה לא יצא מבית החולים אל דנאל". עוד נמסר מבית החולים איכילוב: "חברת 'דנאל' זכתה במכרז למתן תגבור של כוחות עזר למחלקות ביה"ח בהתאם לצורך, בכלל זה שרותי שמירה על חולים פסיכיאטרים. עבור שירות זה משלם ביה"ח לחברת דנאל.

"בנוסף ועל מנת לעשות סדר ביחס למתן שמירות פרטיות על חולים מטעם המשפחה, שירות שהינו מבוקש ביותר ע"י משפחות, ואף ניתן לקבל עבורו החזר מכל קופות החולים באמצעות הביטוחים המשלימים לאחר רב הניתוחים, נדרשה חברת דנאל לאפשר גם מתן שירות זה למאושפזים המעוניינים בכך, ולאחר שעמדה בכל תנאי הסף של המכרז.

"עבור שירות זה בית החולים אינו! מקבל כל תשלום מחברת 'דנאל'".

"יודגש כי ביה"ח לא מוסר שמות מאושפזים או כל פרט עליהם, נציגי החברה מורשים להיכנס למחלקות עם חלוק ממותג של החברה, על מנת ליצר בידול, ולהציע את השירות למאושפזים ובני משפחותיהם על מנת להקל עליהם ולהנגיש את השירות".

ממשרד הבריאות נמסר: "המשרד קיבל את הפנייה שעוברת ברשת החברתית ואת תגובת המרכז הרפואי תל-אביב, איכילוב. הסדרת הזכות של המטופלים לשמירה פרטית, כפי שביצע המרכז הרפואי תל-אביב, נכונה וראויה. בחירה באמצעות מכרז מאפשרת הגדרה של קריטריונים רפואיים, ביצוע בקרה ותאום בין הצוותים. עם זאת, יש להיזהר ממהלכים עצמאיים של החברה לשיווק אגרסיבי. משרד הבריאות יפנה לכלל בתי החולים בכדי שיוודאו שאין תהליכים כאלו, אם יידרש, יוצאו נהלים לשטח".

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
הנציגים מובדלים בעזרת חלוק ממותג, yea right.
מעניין אם מנכ"ל איכילוב היה יודע להבדיל לו היו מולו שתיים, אחות ונציגת דנאל (ולא, אסור להסתכל על הגב). הם רוצים לתת שירות? שיקימו ביתן ביציאה ויציעו שירות. להתעלק על החולים במצב הכי גרוע שלהם כשהם במצב חסר ישע ולהחתים אותם על כל מיני מסמכים - בוודאי שזה חוקי, אבל אפילו בבית חולים שלא ניקו את מסדורונתיו כבר שעתיים - זה מאד מסריח. שיהיה בהצלחה לדנאל - אני מוחק אותם מרשימת ספקי השירות שלי.
אלי  |  15.05.12
3.
לאנשים שמתנהלים ככה מול חסרי ישע מגיע לבלות כל חייהם במחלקה סיעודית
והראשון בתור זה אותו סמנכ"ל שיווק שמתגאה בהתנהגות השטנית הזו. עוד פשיטת רגל מוסרית מבית היוצר של "כוחות השוק" שדואגים (ממש!) לאזן את הקפיטליזם וולמנוע ממנו מלהפוך לחזירי (מרגישים גם).
דוקטור , גבעת הרופא  |  15.05.12
לכל התגובות