אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יוסי אקרמן: "אלביט מערכות תקטן השנה ב־500 עובדים" צילום: נמרוד גליקמן

יוסי אקרמן: "אלביט מערכות תקטן השנה ב־500 עובדים"

לדברי מנכ"ל יצרנית המערכות הביטחוניות, תוצאות הרבעון הראשון נפגעו בשל ירידה בהזמנות מישראל, אירופה וארה"ב. מנגד, לדבריו, "יש מדינות שבהן תקציבי הביטחון עולים, וזה מפצה על המדינות החלשות יותר"

16.05.2012, 06:58 | ניר צליק

"קודם כל, יש לחץ על השוק הביטחוני בעולם", כך אמר יוסי אקרמן, מנכ"ל אלביט מערכות, בשיחה עם "כלכליסט" בעקבות פרסום דו"חות הרבעון הראשון של 2012. אקרמן הוסיף כי "אלביט ידעה להיערך לזה ולחזות את זה טוב. יש כמה מדינות שבהן תקציבי הביטחון עולים, כמו דרום אמריקה ומדינות אסיה, וזה מפצה על המדינות החלשות יותר".

הכנסות יצרנית המערכות הביטחוניות ברבעון הראשון הסתכמו ב־691 מיליון דולר, צמיחה של 11.4% בהשוואה ל־620 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2011, כשתחום הפעילות של ייצור המערכות האוויריות הוביל את הכנסות החברה. הרווח הנקי המתואם לרבעון הראשון הסתכם ב־40.8 מיליון דולר, עלייה של 5.7% בהשוואה ל־38.6 מיליון דולר ברבעון המקביל.

 , צילום: אלביט מערכות צילום: אלביט מערכות  , צילום: אלביט מערכות

פחות 500 עובדים

מבחינה גיאוגרפית, הכנסותיה של אלביט מערכות באירופה עלו בצורה מינורית בלבד, מ־111.2 מיליון דולר ברבעון המקביל ל־114.1 מיליון דולר ברבעון הראשון השנה. גם בארצות הברית נרשמה צמיחה מינורית, מ־209.1 מיליון דולר ברבעון המקביל ל־213.3 מיליון דולר ברבעון הראשון השנה. בישראל נרשמה ירידה חדה בהכנסות, מ־170.1 מיליון דולר ל־139.8 מיליון דולר ברבעון הראשון השנה.

לדברי אקרמן, "ברמה השנתית, ב־2012 ישראל תחזור להזמין כמו קודם. מה שקרה ברבעון הראשון אלה בעיות מקומיות של משרד הביטחון וזה לא יישנה. אנחנו נראה השנה ירידה באירופה, וכפיצוי על זה נראה עלייה בדרום אמריקה ובאסיה". ההכנסות של אלביט ממדינות אחרות הסתכמו ברבעון הנוכחי ב־223.6 מיליון דולר לעומת 129.9 מיליון דולר ברבעון המקביל.

באשר להמשך השנה אמר אקרמן כי "לפני שנה התחלנו לעשות מאמצי התייעלות והקטנת הוצאות בכל המקומות, ובסוף השנה הנוכחית אנחנו נהיה חברה קטנה ב־500 איש מאשר בתחילת השנה. אנחנו לא מפטרים אנשים, אבל לא כל מי שיעזוב בצורה טבעית יוחלף בעובד חדש. עשינו גם התייעלות בשרשרת הרכש, ואת הפירות של זה ראינו ברבעון הראשון. יש פוטנציאל שבסוף השנה הנוכחית נראה גם צמיחה בצבר ההזמנות וגם שיפור ברווחיות".

בינתיים, צבר ההזמנות של החברה קטן דווקא, ל־5.45 מיליארד דולר לעומת 5.52 מיליארד דולר בסוף הרבעון הקודם. לדברי אקרמן, "הירידה בצבר ההזמנות נבעה מהירידה בישראל והיא תתוקן ברבעונים הבאים".

דילמה מול העובדים

ביום שני השבוע השביתו עובדי אלישרא, החברה־הבת של אלביט מערכות, את העבודה במפעל החברה. העובדים, שלטענתם לא קיבלו תוספות שכר בתשע השנים האחרונות, דרשו 14% תוספת שכר, 9% בעבור תשע השנים שחלפו מאז עדכון השכר האחרון שלהם, ועוד 5% בעבור חמש השנים הקרובות.

השביתה הסתיימה כעבור יום אחד אחרי שהעובדים וההנהלה חתמו על הסכם חדש שלפיו העובדים יקבלו תוספת שכר של 9.5% וכן מענקים שנתיים שיהיו תלויים בתוצאות העסקיות של החברה. "ההסכם עם אלישרא נחתם בשעה טובה. אנחנו רוצים בטובת העובדים, אבל צריך לעשות את האיזון העדין בנוגע להיכן להשקיע כספים", אמר אתמול אקרמן לראשונה מאז סיום השביתה. "הלקוחות שלנו מצפים לזה שנוריד מחירים ואנחנו מחויבים להפחית עלויות ומנגד גם להשקיע במחקר ופיתוח ובשיווק.

"זו הדילמה שמולה אנחנו עובדים. כמה להשקיע בשכר וכמה במחקר ושיווק. לעובדים יש נקודת מבט משלהם, אבל ההנהלה רואה את התמונה הכללית ובגלל זה פרץ העימות. צריך לשמור על האיזון הקדוש כדי לשמר את אלישרא רווחית לטובת עובדיה לטווח הארוך, וצריך לזכור שרק לפני ארבע שנים אלישרא היתה חדלת פירעון".

תגיות