אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האופוזיציה מתעקשת: העבירו לידינו את ועדת הכלכלה צילום: דימיטרי שבצ'נקו

האופוזיציה מתעקשת: העבירו לידינו את ועדת הכלכלה

בתחילת השבוע הבא ייפגשו ראש הקואליציה זאב אלקין ונציג האופוזיציה בוז'י הרצוג עם יו"ר הכנסת רובי ריבלין כדי לסכם על שינויים מערכתיים בכנסת בעקבות הצטמצמות גודל האופוזיציה, המונה כעת 26 צירים בלבד

16.05.2012, 11:59 | תומר אביטל

האם ועדת הכלכלה תימסר לאופוזיציה? בניגוד לפרסומים לפיהם השר שאול מופז יקבל את המפתחות לוועדה הפיבוטאלית בכדי לחלק אותה לאנשי סיעתו כשלל קואליציוני, ל"כלכליסט" נודע כי ייתכן וראשות הוועדה תעבור לאופוזיציה. בתחילת השבוע הבא ייפגשו ראש הקואליציה זאב אלקין (ליכוד) ונציג האופוזיציה בוז'י הרצוג (עבודה) יחד עם יו"ר הכנסת רובי ריבלין כדי לסכם על שינויים מערכתיים בכנסת בעקבות הצטמצמות גודל האופוזיציה, המונה כעת 26 צירים בלבד.

לפי המסורת ועדת הכלכלה נתונה בידי האופוזיציה, אולם בפתח הקדנציה הנוכחית הסכימה קדימה להחליף את המקום בוועדת הכלכלה בוועדת חוץ וביטחון כדי שהח"כ לשעבר צחי הנגבי יעמוד בראשה. כעת ח"כ רוני בר-און (קדימה) מאייש את ראשות ועדת חוץ וביטחון, אולם סיעתו עדיין תובעת כי יושם ח"כ משורותיה תחת יו"ר ועדת הכלכלה הנוכחי כרמל שאמה הכהן (ליכוד). המועמדים העיקריים מטעם קדימה הינם שר האוצר לשעבר מאיר שטרית, ישראל חסון, רוחמה אברהם וזאב בילסקי, אולם העבודה לא מתכוונת לוותר.

ועדת הכלכלה בראשות ח"כ כרמל שאמה הכהן, צילום: נועם מושקוביץ ועדת הכלכלה בראשות ח"כ כרמל שאמה הכהן | צילום: נועם מושקוביץ ועדת הכלכלה בראשות ח"כ כרמל שאמה הכהן, צילום: נועם מושקוביץ

ריבלין התייחס הבוקר (ד') לעניין זה בפתח דיוני המליאה ואמר: "אני מציע שהקואליציה לא תכפה דבר. המערכות הפוליטיות יכולות להשתנות ולכן אני מציע להקפיד על עבודת הכנסת, שהיא כור ההיתוך של המערכת הדמוקרטית שלנו, שאסור לרגע אחד שעוצמתו או עוצמת הדמוקרטיה תתעמעם כי אנחנו יכולים לכבות ולא נדע איך להדליק". ריבלין סיכם כי "יזכור תמיד הרוב שהוא יכול להפוך למיעוט".

ח"כ הרצוג אמר ל"כלכליסט" כי "לא נוותר על הכלכלה. זו הדרישה הראשונה שלנו". הרצוג סירב לנקוב בשם של מועמד מטעמם לוועדה, ואמר "זה לא פרסונאלי, אני לא מדבר על אדם ספציפי. חשוב שהוועדה תהיה בידי האופוזיציה".

שלשום שיגר הרצוג מכתב חריף לריבלין בו כתב כי "קיימת סכנה שקולה של האופוזיציה לא יישמע וכי לא תוכל להפעיל כלים אופוזיציוניים בסיסיים כדי לבקר את השלטון ולהציג חלופות לציבור".

בדיון אצל יו"ר הכנסת ריבלין יעלו סוגיות נוספות שנועדו לתקן את המצב האבסורדי בו האופוזיציה מונה פחות מרבע מהכנסת. בין היתר תועלה האפשרות לזמן את ראש הממשלה למליאה גם עם 25 חתימות במקום 40 כנהוג. הרצוג יבקש לאפשר זימון דיון במהלך פגרה על פי חתימת 20 ח"כים במקום 25 ולצרף חברים מהאופוזיציה לוועדות הכנסת והביקורת. ריבלין מצדו ינסה לקדם מהלך להקמת ועדת הסכמות חדשה בה יהיו חברים מכל סיעות הבית כדי לקבוע את כללי המשחק החדשים בין האופוזיציה לקואליציה.

הפגישה תתקיים בתחילת השבוע הבא לאחר שנדחתה כמה פעמים. את תגובתו של אלקין לא ניתן היה להשיג מאחר והוא טס הבוקר לכנס בבלגיה וצפוי לחזור הלילה.

נזכיר גם כי ראשות ועדת הביקורת אמנם הוענקה לאופוזיציה, אך בניגוד לעמדת סיעת העבודה הושם בראשה ח"כ אורי אריאל - איש הימין מהאיחוד הלאומי. מועמד העבודה לתפקיד, ח"כ עמיר פרץ, קרא בתגובה לאריאל "סוס טרויאני", אולם ח"כ אריאל שמונה הבוקר ליו"ר הוועדה השיב למבקרים כי "אפעל ללא משוא פנים - מעשיך יקרבוך ומעשיך ירחקוך".

תגיות