אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נחשף ב"כלכליסט": שטייניץ אישר - עורכי דין זרים יוכלו לפעול בישראל צילום: עמית שעל

נחשף ב"כלכליסט": שטייניץ אישר - עורכי דין זרים יוכלו לפעול בישראל

התוכנית נחשפה ב"כלכליסט" באוגוסט 2008. האוצר: "יישום הצו יגדיל את החשיפה של המשק הישראלי לפירמות עורכי דין בינלאומיות"

16.05.2012, 14:32 | מארק שון

שלוש שנים וחצי לאחר שהנושא נחשף ב"כלכליסט" חתם היום (ד') שר האוצר, ד"ר יובל שטייניץ, על צו שמסדיר את פעילותם של עורכי דין זרים בישראל. הצו מסיר את החסמים שמנעו מעורכי דין זרים לעבוד בישראל ומתיר שיתופי פעולה בין פירמות מקומיות וזרות.

באוגוסט 2008 נחשפה ב"כלכליסט" התוכנית שהיתה חלק מחוק ההסדרים לשנת 2009, לפתוח את שוק עריכת הדין בישראל. בתחילה הצעד לא תואם כלל עם לשכת עורכי הדין בישראל. בדברי ההסבר לאותה הצעה נטען כי הצעד הזה "יהפוך את השוק הישראלי לאטרקטיבי יותר למשקיעים". חוק לשכת עורכי הדין במתכונתו הנוכחית, עד לתיקון הזה, אסר על עורך דין זר שלא עבר תקופת התמחות בארץ ולא עמד בבחינות הלשכה לעסוק בישראל בעריכת דין, למעט סניגור חוץ שניתן למנותו במקרים מיוחדים.

"יישום הצו יגדיל את החשיפה של המשק הישראלי לפירמות עורכי דין בין לאומיות וללקוחותיהן העסקיים, וכמו כן יאפשר ללקוחות הישראלים של עורכי דין זרים רשת ביטחון", נכתב בהודעה שהוציא משרד האוצר בעקבות החתימה על הצו, "עורך דין זר יהיה חייב בחובות אתיות כאשר חלק מתנאי הכניסה של פירמות זרות יהיו מנגנוני ביטוח בגובה של 2 מיליון שקל".

התיקון לחוק עבר את כל שלבי החקיקה כבר לפני חודשיים אך הרפורמה נכנסת לתוקף רק כעת, לאחר החתימה על הצו. הסוגיה שהצו מכסה היא ביטוח וערבות של עורך דין זר שיעבוד בישראל. אזרח ישראלי שישתמש בשירותיו אינו יכול לתבוע אותו ברשלנות על פי הכללים הישראליים, ולכן המדינה מחייבת את אותו עורך דין להתקשר עם חברת ביטוח בארץ לצורך פוליסה מקצועית שתכסה על נזקים שאולי ייעשו.

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
אבל שכחו לאפשר לעורכי דין ישראליים לפעול בחו"ל !
אכן יום חגיגי לישראל ! ההסדר החדש פועל לטובת עורכי הדין הזרים ומחויב המציאות מתוקף הצטרפותה של ישראל לארגון ה OECD כל בר דעת יבין שנפתחה כעת תחרות למשרדי עורכי הדין הישראליים, בעצם השוק המקומי נפתח ל"יבוא" בתחום זה. אבל - מדיניות ה"שמיים הפתוחים" הזו בתחום עריכת הדין אמורה לעבוד לשני הכיוונים. נכון ? – לא ממש. הגיוני הוא שעורכי דין ישראליים ופירמות ישראליות יורשו מעכשיו לעבוד בחו"ל, ממש כפי שמרשים כעת לעורכי דין זרים לעבוד בישראל. הגיוני - כן, זה המצב? - לא ! מדוע לא ? מסתבר ששכחו לתקן את חוק לשכת עורכי הדין, והשאירו את סעיף 48 (2) הארכאי בתוקפו. סעיף 48(2) קובע כי עורך דין ישראלי (בעל רישיון וחבר לשכת עורכי הדין הישראלית) יוצא מהלשכה אם הוא "חדל מלהיות תושב ישראל" לדוגמא : עורך דין ישראלי שעבר להתגורר בניו יורק וחדל עקב כך מלהיות תושב ישראל (מה שקורה גם לעורך דין אמריקאי שעובר להתגורר בישראל) - לא יהיה יותר חבר הלשכה ויאבד את רישיונו הישראלי. עורך דין אמריקאי שיעבור להתגורר בישראל ויחדל להיות תושב ארה"ב לא יאבד את רישיונו ולא יוצא מהלשכה שלו, הוא יוכל להמשיך ולהיות חבר לשכת עורכי הדין של ניו יורק בלי הפרעה (ויש כאלה כבר כעת בישראל) האם לא נחוץ לבטל את סעיף 48 (2) לחוק לשכת עורכי הדין ביחד עם החתימה על האישור לעורכי דין זרים לפעול בישראל ? בוודאי שכן, אבל עד היום לא נעשה דבר. חותמים חגיגית על אישור לזרים לפעול בארצנו מצד אחד וחוסמים את האפשרות שלנו לפעול בארצות העולם מצד שני.
עו"ד  |  19.05.12
לכל התגובות