אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": החוק להגבלת שכר הבכירים חוזר לסיבוב נוסף בכנסת צילום: גיא אסיאג

בלעדי ל"כלכליסט": החוק להגבלת שכר הבכירים חוזר לסיבוב נוסף בכנסת

הצעת החוק של הח"כים שלי יחימוביץ' וחיים כץ חוזרת לחיים: ההצעה תעלה מחדש בוועדת השרים ביום ראשון

17.05.2012, 06:58 | תומר אביטל

חוק הגבלת שכר הבכירים של ראש האופוזיציה שלי יחימוביץ' ויו"ר ועדת העבודה והרווחה חיים כץ יעלה לקריאה טרומית בשבוע הבא - כך נודע ל"כלכליסט". הצעת החוק צפויה לעלות לדיון מחדש ביום ראשון הקרוב בוועדת השרים לחקיקה ולעלות לדיון במליאת הכנסת ביום רביעי. הצעת החוק קובעת כי שכרו של הבכיר ביותר בחברה ציבורית לא יהיה גבוה מפי 50 משכרו של בעל השכר הנמוך ביותר בה. כך, אם השכר הנמוך בחברה הוא 4,000 שקל בחודש, לא יעלה שכרו של המנהל על 200 אלף שקל בחודש.

השרים צפויים להפיל את המהלך אולם יחימוביץ' איננה מחויבת לקואליציה ולכן תוכל להעלות את החוק לקריאה טרומית במליאת הכנסת ביום רביעי הבא.

שלי יחימוביץ שלי יחימוביץ' | צילום: אלכס קולומויסקי שלי יחימוביץ

בפעם האחרונה שבה עלה החוק לדיון בוועדת השרים ב־2010 והסתבר כי ככל הנראה יזכה ברוב, מינה ראש הממשלה נתניהו ועדת שרים לבחינת החוק בראשות שר המשפטים יעקב נאמן. הוועדה גיבשה תזכיר חוק חלופי ומרוכך שמבקש להגביר את הרגולציה על השכר דרך קביעת אמות מידה וללא קביעת תקרה. תזכיר החוק הממשלתי צפוי לנחות בשבועות הקרובים על שולחנה של הכנסת.

על אף גודלה הענקי של הקואליציה, יחימוביץ' וכץ מאמינים כי לחוק סיכוי ריאלי לחצות את משוכת הקריאה הטרומית בשבוע הבא. חלק ניכר מהח"כים תומכים בהצעה שכבר אושרה בכנסת הקודמת בקריאה טרומית. באופוזיציה אף מקווים כי יינתן חופש הצבעה לחוק - אפשרות ששר המשפטים נאמן צפויה להילחם נגדה.

יחימוביץ' אמרה ל"כלכליסט" כי "הודענו מראש שנגיש את הצעת החוק בתחילת המושב לאחר שראינו שאין תוחלת לוועדת נאמן. זו ועדה חסרת שיניים שנולדה במטרה לקבור את ריסון שכר הבכירים". לדבריה, "בקונסטלציה החדשה ישנה הזדמנות: על החוק חתומים גם כץ מהליכוד וסולודקין (מקדימה - ת"א) שכעת חברה בקואליציה". לדבריה "יש סיכוי מסוים שהחוק יאושר ולא היינו מגישים אותו אחרת".

"תראה את השכר בחברות הסלולר, בבנקים ובאל על", אמר כץ. "הגיע הזמן לפעול בנושא. נעשה כמיטב יכולתנו להעלות את הנושא לדיון ציבורי ולבלום את השכר שעומד לעיתים על יותר ממיליון בחודש. אני מקווה ש־200 אלף שקל בחודש יספיק להם, ואם לא נפנה אותם לעמותת 'לתת'". עם זאת כץ הוסיף כי "הוועדה תקיים דיונים מקצועיים ובמידה ונדרשים שינויים לא נהסס לתקן את החוק".

תגיות