אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חוק המספרים: תגמול עו"ד שכיר שמביא תיק למשרד צילום: shutterstock

חוק המספרים: תגמול עו"ד שכיר שמביא תיק למשרד

אם עו"ד שהביא את התיק מועסק בו יוצא שאנו משלמים לו בעצם פעמיים, פעם אחת באמצעות שכרו ופעם שנייה באמצעות דמי ההעברה

20.05.2012, 09:19 | דודי זלמנוביץ

בטור קודם נדון נושא "דמי העברה" - התגמול שמקבלים עורכי דין המעבירים תיקים זה לזה, וכיצד רצוי שהם לא יהיו גבוהים ממחצית שולי הרווח בתיק (הרווח לאחר ניקוי ההוצאות). אך כיצד יש לנהוג כאשר התיק מגיע דרך עו"ד שכיר שמועסק במשרד?

עורכי הדין השכירים משמשים כמנוף שיווקי למשרד ותגמולם מייצר עבורם מוטיבציה להביא תיקים נוספים למשרד. עם זאת, בקביעת דמי העברה שיקבל העו"ד השכיר יש להביא בחשבון אם הוא יעסוק בו בעצמו או שהתיק יטופל על ידי גורם אחר במשרד. זאת כיוון שאם עו"ד שהביא את התיק מועסק בו יוצא שאנו משלמים לו בעצם פעמיים, פעם אחת באמצעות שכרו ופעם שנייה באמצעות דמי ההעברה.

לפיכך, אם העובד מועסק בתיק ושולי הרווח של התיק גבוהים, 50% ויותר, דמי ההעברה לא יעלו על 20%. בתיק שבו שולי הרווח נמוכים מ־40%, דמי ההעברה לא יעלו על 15%. מנגד כאשר העובד אינו מועסק בתיק נוכל לשלם דמי העברה גבוהים יותר, עד מחצית משולי הרווח. כך בתיק שבו שולי הרווח הם 50% ויותר, דמי ההעברה יהיו 25%, ובתיק שבו שולי הרווח נמוכים מ־40% דמי ההעברה לא יעלו על 20%.

בתיקים שבהם שולי הרווח גבוהים מאוד ניתן לשלם דמי העברה גבוהים יותר ובמקום שבו שולי הרווח יורדים הרבה מתחת ל־40%, אין בדרך כלל כדאיות בתשלום דמי העברה.

הכותב הוא מנכ"ל GLawBAL

תגיות