אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפרקליטות לביהמ"ש: הטילו על טלי ירון אלדר 200 שעות עבודה לתועלת הציבור

הפרקליטות לביהמ"ש: הטילו על טלי ירון אלדר 200 שעות עבודה לתועלת הציבור

זאת במסגרת הטיעונים לעונש בעניינה של נציבת מס הכנסה לשעבר, אשר כחלק מהסדר טיעון הוחלט כי לא תורשע בעבירה על חוק הייצוג; פרקליטיה של ירון אלדר מבקשים שתמלא 50 שעות עבודה בלבד

20.05.2012, 11:29 | הדר קנה

במסגרת הטיעונים לעונש בעניינה של טלי ירון אלדר, לשעבר נציבת מס הכנסה, פנו הבוקר (א') הצדדים לבית המשפט השלום בתל אביב וביקשו להימנע מהרשעתה. זאת בהתאם להסדר הטיעון ביניהם.

נציג הפרקליטות פנה לבית המשפט ואמר כי "הגשנו לביהמ"ש את הסדר הטיעון ובו סוכם כי הצדדים ייעתרו לביהמ"ש להימנע מהרשעת הנאשמת, וכן להטיל עליה שעות לתועלת הציבור. לגבי מספר שעות השירות סוכם כי הצדדים יטענו באופן חופשי". הפרקליטות תבקש מבית המשפט להטיל על ירון אלדר למעלה מ-200 שעות לתועלת הציבור ותבקש לכבד את הסדר הטיעון ולהימנע מהרשעה.

פרקליטיה של ירון אלדר, עוה"ד דוד ודפנה ליבאי, ביקשו גם הם לאשר את הסדר הטיעון, אך טענו כי 50 שעות לתועלת הציבור הינן מספיקות.

לדבריהם: "אנו חשבנו, גם בהשוואה למקרים אחרים, ש-50 שעות הן מספיקות. קצינת המבחן סברה שיש להטיל 120 שעות. אני חושב אובייקטיבית שזה קצת מוגזם, אך אנו מבקשים לקבל גם את המלצת השירות, אם ביהמ"ש יקבל אותה. אנו חושבים שהבקשה של הפרקליטות היום למעל 200 שעות היא מוגזמת באופן השוואתי למקרים אחרים".

ירון אלדר סיימה את תפקידה כנציבת אגף מס הכנסה ומיסוי מקרקעין ביוני 2004 ובאוגוסט 2004 פרשה סופית משירות המדינה.

על פי כתב האישום המקורי, שהוגש במרץ 2010, בתקופה שבין סוף חודש נובמבר 2004 לתחילת חודש דצמבר באותה שנה, לאחר שהחלה ירון אלדר לעבוד כעו"ד פרטית, פנה אליה רו"ח אביגדור יצחקי וסיכם עימה כי תסייע לו לקדם עבור לקוחותיו הליך של גילוי מרצון מול אהרון אליהו, שהיה באותה העת פקיד שומה כפר סבא ואשר שימש לפני כן כסגנה של הנאשמת בעת שהייתה נציבת מס הכנסה. בהמשך ובסמוך לסיכום זה פנתה ירון אלדר לאליהו וייצגה וקידמה מולו את עניינם של יצחקי ולקוחותיו, וזאת לפני תום שנה מיום שפסקו יחסי הכפיפות בינה לבין אליהו ובניגוד להוראות החוק המחייב תקופת צינון של שנה.

יחד עם כתב האישום הודיעה הפרקליטות לביהמ"ש כי הגיעה להסדר עם ירון אלדר, במסגרתו היא תודה בעובדת כתב האישום ושני הצדדים יעתרו לבית המשפט לקבוע שלא ביצעה את העבירה המיוחסת לה, לא להרשיעה ולהטיל עליה שעות של שירות למען הציבור בכפוף לתסקיר של שירות המבחן, כאשר כל צד יטען להיקף השעות הראוי בעיניו.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
אליה, מספר 2: במשפט המטרה אינה צדק, אלא חוק. זה קשה לאנשים לתפוס, אך זו המציאות.
עסקת טיעון היא עסקה בין תביעה להגנה ובה התביעה דורשת הודאה, המון פעמים גם אם הנאשם לא ביצע את העבירה הוא מוכרח להודות, ובתמורה מבטיחים לו שיקבל עונש פחות או אי הרשעה או כל עסקה אחרת. לפעמים זה קורה כתוצאה מכך שהפרקליטות רצה מהר מדי עם האשמות כי הנאשם ממש חף מכל פשע, או שלא תוכל להוכיח או שזה יקח לה המון משאבים. הפרקליטות לא מודה בטעותה ולוחצת "להודות" תמורת עונש קלוש ולא ממשי, ה"נאשם" זוכה כי קיום הליך משפטי גם אם אתה חף מפשע הוא הליך שפוגע בך המון, גם נפשית וגם כלכלית אפילו אם תצא זכאי בסוף וגם זה לא בטוח במדינה שלנו שבה השיפוט נוטה לטובת החזקים / הפרקליטות (99.9 אחוז הרשעה, יותר מבסוריה ואירן). לכן ישנם המון עסקאות טיעון כאלה והציבור חושב בטעות שהבעיה במערכת היא עונשים קלים, אבל פעמים רבות הנאשם הוא זה שעשו לו עוול ובעסקת הטיעון הפרקליטות מוצגת כמי שלא טעתה והעמידה אדם שלא היתה צריכה להעמיד לדין.
דן  |  20.05.12