אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"אוהדים ללא גבולות" מוציאים 35 מיליארד יורו על קבוצות זרות בכל עונה צילום: איי אף פי

"אוהדים ללא גבולות" מוציאים 35 מיליארד יורו על קבוצות זרות בכל עונה

המחקר של מאסטרקארד בוחן את השינויים בהתנהגות אוהדי הכדורגל וכיצד השינויים באופן שבו האוהדים מקשרים עצמם לאוהדים משפיעים על ההוצאות שלהם

20.05.2012, 18:04 | סוכנויות הידיעות

כחלק מחגיגות גמר הצ'מפיונס ליג של אופ"א, הספונסרית הרשמית מאסטרקארד חשפה בסוף השבוע זן חדש של אוהדי כדורגל שבאירופה, שבמצטבר מוציאים בכל עונה סכום מרשים של 35 מיליארד יורו בתמיכה במועדונים ממדינות זרות, ומוכיחים שלחוות את ההיסטוריה בזמן אמת היא חוויה שלא ניתן לשים לה תג מחיר.

דו"ח של מאסטרקארד ובית הספר האירופי לעסקים (EBS) חשף את הזן החדש ההולך וגדל של אוהדי כדורגל אירופיים, המכונים "אוהדים ללא גבולות". בין אם מדובר במימון נסיעה למשחקים במדינות אחרות או מינוי לערוצי טלוויזיה בתשלום ואפילו קניית מרצ'נדייז, האוהדים ללא גבולות מוציאים ביחד בכל עונה סכום שיספיק למימון 100 אצטדיוני אליאנץ ארנה, או לקנות 372 כריסטיאנו רונלדואים, או לחילופין 562 פרננדו טורסים.

תוצאות המחקר, שפורסמו לפני משחק הגמר של הצ'מפיונס ליג שנערך אתמול בין באיירן מינכן וצ'לסי באצטדיון במינכן, מצא כי רבע מאוהדי הכדורגל המסורים באירופה (41 מיליון איש) נכנסים לקטגוריית "אוהדים ללא גבולות". ברצלונה היא הקבוצה הזרה האהודה ביותר (29%), אחריה ריאל מדריד (10%) ומנצ'סטר יונייטד (8%).

"המחקר של מאסטרקארד בוחן את השינויים בהתנהגות אוהדי הכדורגל וכיצד השינויים באופן שבו האוהדים מקשרים עצמם לאוהדים משפיעים על ההוצאות שלהם", אמר האני פאם, נשיא שותפויות אסטרטגיות ופיתוח שוק במסטרקארד אירופה. "מרתק לראות את הדרכים החדשות שבהן משתמשים האוהדים, כמו אימוץ של מועדונים זרים, כדי להתקרב אף יותר למשחק וליהנות מיותר רגעי כדורגל שלא יסולאו בפז".

כיצד הם מוציאים את הכסף?

 

אוהדים ללא גבולות מוציאים בכל עונה 35 מיליארד יורו על הדברים הבאים:

  • 20% מהסכום הכולל, 7.5 מיליארד יורו על ערוצי טלוויזיה בתשלום.

  • מרצ'נדייז (מותגי הקבוצות) מושכים 13% מאוהדים האוהדים מרחוק.

  • השתתפות ממשית במשחקים צורכת 10% מההוצאות. כש-2.5 מיליארד יורו נוספים מוקצים לאוכל, שתייה וסחורות נוספות הנרכשות במהלך השהות.

  • 6% מההוצאות מבוזבזים בפאבים שבו צופים במשחק על מסך ענק, והרשמה לערוץ הטלוויזיה האישי של המועדון מהווה 5% נוספים.

  • אחד מכל ארבעה אוהדים מגיע למשחקי הבית של קבוצה זרה. נסיעות ולינה הקשורים לצפייה במשחק, או הביקור באצטדיון, עולים לאוהדים ללא גבולות 8.75 מיליארד יורו בכל שנה – רבע מכלל ההוצאות.

ההשפעה על התיירות היא חיובית, שליש מכל האוהדים ללא גבולות הזמינו נסיעה כשהכוונה היחידה היא צפייה במשחק או ביקור באצטדיון. 20% מאחדים מראש השתתפות במשחק עם חופשה קצרה בעיר, או משלבים בין צפייה במשחק וחופשה רגילה.

בסך הכל, ערים שאירחו אוהדים ללא גבולות שהשתתפו במשחקים, הרוויחו 4.5 מיליארד יורו בעונה.

קטגוריות האוהדים

 

מהדו"ח עולה עוד כי ניתן למיין את האוהדים ללא גבולות בתוך שלוש קבוצות : אוהדי הצלחות - מייצגים קרוב לשני שליש (60%) מכלל האוהדים ללא גבולות, נמשכים לפילוסופיית המשחק של הקבוצה (85%) ולהצלחתה (79%). 

אוהדי קרבה אזורית מהווים 12%. רבים מהאוהדים הללו חשים חיבור מיוחד לקבוצה בשל קשר לעיר. 55% מהאוהדים המשתייכים לקבוצה הזו מבקרים באופן קבוע באזור אליו משתייכת הקבוצה.

מעריצי הכוכבים – מייצגים 11% מהאוהדים. הנאמנות שלהם מונחת לרגלי השחקנים הגדולים והמאמנים, והאוהדים הללו מוכנים להחליף קבוצה לפי המעברים של השחקנים האהובים.

מחבר הדו"ח, פרופ' סשה שמידט מנהל המכון לספורט, עסקים וחברה באוניברסיטת EBS בגרמניה ציין שלוש מגמות על שהובילו לצמיחה בתופעת האוהדים ללא גבולות: "ראשית, התגברות הניידות, הנובעת מכך שנסיעות בינלאומיות הפכו קלות וזולות יותר. פירוש הדבר שהמועדונים הזרים אינם נמצאים יותר מחוץ להישג יד.

"שנית, ערוצי התקשורת החדשים מעניקים לאוהדים להשיג גישה נוחה למידע על הקבוצות ולאוהדים אחרים מחוץ למדינת האם של הקבוצה. כלומר אוהדים ללא גבולות מרגישים מעורבים יותר בחיי המועדון.

"ושלישית, עליית כוחם של השחקנים והמאמנים הכוכבים שזוכים לסטטוס של סלבריטאים, מצליח להתגבר על הבדלי תרבות ושפה ופועל כדבר שמאחד אוהדים ממדינות שונות".

תגיות