אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מה לראות בפסטיבל ישראל צילום: Wang Jianhua

מה לראות בפסטיבל ישראל

מחול מיפן, בארוק קולומביאני, תיאטרון סוריאליסטי, נגני רחוב מקונגו ואמנויות לחימה. "כלכליסט" סוקר את האירועים המומלצים בפסטיבל שייפתח בירושלים בסוף השבוע

21.05.2012, 09:54 | מאיה נחום שחל

פסטיבל ישראל, שייפתח ביום חמישי בירושלים, יהיה מצומצם מחגיגות היובל שנערכו בשנה שעברה. מופע המחווה ליוסי בנאי, שהיה אמור לפתוח את הפסטיבל, לא יתקיים כמתוכנן. עדיין מובטחים אירועי תרבות שלא כדאי לפספס במגוון תחומים, ו"כלכליסט" בחר את המעניינים שבהם.

התוכנייה המלאה מפורסמת באתר israel-festival.org.il, ודרכו גם מזמינים כרטיסים.

מחול

מראות ומוזיקה של להקת קאראס. שמונה רקדנים מתמודדים עם היחס למראה ולמוזיקה, לפי כוריאוגרפיה של סאבורו טשיגווארה. במופע הם יחשפו את יכולותיהם הגופניות למציאות מלאת מוזיקה ואור. בין היתר מובטחת הופעת סולו של טשיגווארה, שפרט לכוריאוגרפיה עיצב את התפאורה, התלבושות והתאורה. פרטים: 7–9 ביוני, 220 שקל.

"בוטניקה" של להקת מומיקס. הלהקה האמריקאית, שכבר התארחה בישראל, מדגישה את הוויזואליה, ומשלבת מחול, תיאטרון ואשליה. הפעם יהפכו עשרת רקדניה את המושג "טבע" לעולם דימויים תיאטרלי וישתמשו באפקטים של אור וצל, חפצים, אביזרי תיאטרון, אקרובטיקה, פנטומימה, מוזיקה ותלבושות מרהיבות. פרטים: 10 ביוני, 220 שקל.

"בוטניקה", להקת המחול מומיקס, צילום: Max Pucciariello "בוטניקה", להקת המחול מומיקס | צילום: Max Pucciariello "בוטניקה", להקת המחול מומיקס, צילום: Max Pucciariello

תיאטרון רב תחומי

מופע הקונג פו "תשע מגילות". הפקה בימתית של Poly Artist Management המפגישה בין אמנויות לחימה, מחול סיני ומרכיבים תיאטרוניים ודרמטיים. המופע מציג את אמנות הקונג פו ובו בזמן משרטט את התרבות, את האמנות ואת הפילוסופיה הסינית. תשע מגילות נחשפות בהדרגה וחושפות את הסיפור שמאחורי הקונג פו, ובתוך כך מפריכות את התפיסות המוקדמות לפיהן קונג פו שייך ללוחמים עד מוות. פרטים: 31 במאי עד 3 ביוני, 180 שקל.

"תשע מגילות", מופע קונג פו, צילום: Wang Jianhua "תשע מגילות", מופע קונג פו | צילום: Wang Jianhua "תשע מגילות", מופע קונג פו, צילום: Wang Jianhua

"רחש הקירות" של תיאטרון אורליה טרי. פנטזיה בימתית סוריאליסטית בבימוי ויקטוריה טרי צ'פלין הכוללת עבודה עם אביזרים, תאורה, אשליות וקסמים, מחול, אקרובטיקה ועיצוב. זהו סיפורה של אשה שכל עולמה הוא סיפורים ופיסות חיים הלכודים בבניינים נטושים, דירות ריקות וחפצים שקמים לתחייה, וחייה האפרוריים הופכים למלאי הרפתקאות ופנטסטיות כשעולה המסך. את ההפקה ביימה בתו של צ'רלי צ'פלין, מייסדת "קרקס הדמיון" ו"הקרקס הנעלם", ומשחקת בה נכדתו אורליה שנולדה אל עולם המשחק והדמיון. פרטים: 27–28 במאי, 220 שקל.

תיאטרון

"המצעד". המחזמר, שעלה לראשונה בברודוויי ב־1998, עולה בפסטיבל בהפקה מיוחדת בבימוי משה קפטן, בהשתתפות 28 שחקנים אמריקאים, אנגלים וישראלים ובשיתוף יורם לוינשטיין והאקדמיה למוזיקה ירושלים. המחזה, המבוסס על סיפור אמיתי שאירע באטלנטה ב־1913, מספר את סיפורו של מנהל חשבונות יהודי במפעל לעפרונות שהואשם באונס בת 13. בשחקנים הישראלים: רוני דלומי, חני נחמיאס ומייקל הרפז. באנגלית בליווי כותרות בעברית. פרטים: 7–9 ביוני, 150 שקל.

"אובלודריום" של האחים פורמן. התאומים הצ'כים מטיי ופטר פורמן, בניו של הבמאי מילוש פורמן, יצרו קבוצת תיאטרון נודד שחבריה עובדים וחיים במשותף. הם מביאים לבמה קרקס קברט מסוגנן, שמגדיר מחדש את האירוע הקרקסי, ויוצקים לתוכו תוכן חדש. השניים מערערים על מה שנתפס מסחרי, ומציגים עולם שמכבד פשטות, חשוף לרגשות ומחבק תעלומות ומסתורין. במופע משתתפים 15 אמנים מתחומי במה שונים, המשלבים יכולות פיזיות יוצאות דופן ויצירתיות תיאטרונית. פרטים: 28–29 במאי, 1–6 ביוני, 140 שקל.

"אובלודריום", תיאטרון האחים פורמן, צילום: Irena Vodakova "אובלודריום", תיאטרון האחים פורמן | צילום: Irena Vodakova "אובלודריום", תיאטרון האחים פורמן, צילום: Irena Vodakova

ג'אז ומוזיקת עולם

שילה ג'ורדן וחברים. הפסטיבל יערוך השנה מופע מחווה מיוחד לזמרת הג'אז האמריקאית שילה ג'ורדן. ג'ורדן, שהחלה את דרכה בסצנת הג'אז הניו־יורקית בשנות החמישים, נבחרה השנה לקבל את פרס ה־NEA היוקרתי והמכובד ביותר המוענק לאמני ג'אז. בפסטיבל יצדיעו לג'ורדן וילוו אותה המוזיקאים הישראלים תומר בר (פסנתר), אסף חכימי (בס) יקי לוי (תופים) ויונתן וולצ'וק (טרומבון). פרטים: 31 במאי, 140 שקל.

סטף בנדה בלילי. מופע של חבורת אמני רחוב מקונגו, שהתגלתה כשניגנה ברחבת גן החיות של קינשסה והפכה לאחד מסיפורי ההצלחה הבינלאומיים של השנים האחרונות. למרות המוגבלות הפיזית של כל חברי הקבוצה, הם מופיעים ברחבי העולם וסוחפים את הקהל במוזיקה עם סגנון מיוחד המשלב רומבה, גיטרות והרבה קצב. פרטים: 14 ביוני, 140 שקל.

סטף בנדה בלילי, מוזיקה מקונגו, צילום: Ricky lores סטף בנדה בלילי, מוזיקה מקונגו | צילום: Ricky lores סטף בנדה בלילי, מוזיקה מקונגו, צילום: Ricky lores

מוזיקה קלאסית

הרקוויאם של ורדי - רקוויאם של התרסה. את היצירה של ורדי כבר העלו פעמים רבות, והפעם היא תוצג בהקשר של מחנה הריכוז טרזין. התזמורת הסימפונית ירושלים בניצוחו של מורי סידלין, שכתב את הטקסט המלווה את היצירה, ינציחו את סיפורם של האסירים היהודים במחנה במלחמת העולם השנייה, שביצעו את הרקוויאם הנודע על רקע סבלם האנושי. האירוע ישלב בין המוזיקה של ג'וזפה ורדי לעדויות וקטעי ארכיון, וישתתפו בו ששון גבאי ויונה אליאן, לצד הסולנים אירה ברטמן, יותם כהן, אסף ליטוין וברכה קול, ומקהלת The Kuhn Choir מצ'כיה. פרטים: 31 במאי, 140 שקל.

מוזיקה פיקטה. הרכבים ישראליים רבים מבצעים בשנים האחרונות סדרות מוזיקליות בתחום הבארוק, אולם רוב הרפרטואר הוא אירופי. הפעם יעניק ההרכב הקולומביאני הוותיק "מוזיקה פיקטה" הזדמנות להאזין ליצירות המוזיקה הבארוקיות של דרום אמריקה, של מלחינים מפרו ובוליביה בני המאות ה־17 וה־18. ההרכב ינגו רפרטואר נדיר עם משקלים מיוחדים, הרמוניות אוונגרדיות ומבנה מוזיקלי יוצא דופן. פרטים: 2–3 ביוני, 140–160 שקל.

"מוזיקה פיקטה", בארוק מדרום אמריקה, צילום: Catalina Sierra "מוזיקה פיקטה", בארוק מדרום אמריקה | צילום: Catalina Sierra "מוזיקה פיקטה", בארוק מדרום אמריקה, צילום: Catalina Sierra

ילדים

"ילדת הפעמון". המחזה המוזיקלי מאת נאוה סמל ובבימוי יעל טילמן הוקרא לראשונה במסגרת פסטיבל "פותחים במה" של תיאטרון בית ליסין, ואף זכה בפרסי המחזה והמוזיקה (בן ארצי). את היצירה כתבה סמל בהשראת אגדה סינית עתיקה, ובמחזה מספר אותה שגריר ישראל בסין לבתו בטיסה מתל אביב לבייג'ינג. הילדה מתנגדת לנסיעת המשפחה ואביה מחליט לתת לה במתנה גונג קטן שיחשוף בפניה את התרבות הסינית. הגונג הופך לספר שבו כתובה האגדה. פרטים: 7 ביוני, 80 שקל.

תגיות