אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יוליה: לוקיישן בצלחת צילום: אלה סברדלוב קרן

יוליה: לוקיישן בצלחת

העסקית החדשה ביוליה מצליחה להתרומם קצת מעל לדימוי מלכודות התיירים שדבק במסעדות החוף בישראל, אבל הפרמיה שמשלמים על הנוף קצת מוגזמת

21.05.2012, 09:50 | גלי וולוצקי

מסעדות החוף בארץ סובלות מתדמית של מלכודות תיירים, ודי בצדק. לאורך החוף של ישראל אפשר לספור על אצבעות יד אחת את מסעדות החוף שמגישות לסועד לא רק נוף מרהיב, אלא גם אוכל ראוי לשמו.

יוליה, אחת מהמסעדות הוותיקות בנמל תל אביב, נראית כמוסד יציב למדי. היא פועלת בהצלחה כבר יותר מחמש שנים, מלאה במהלך רוב שעות הפעילות, וזוכה למוניטין טוב יחסית לז'אנר הבעייתי. לאחרונה המסעדה שופצה ונוספו לה כיסאות ושולחנות מעץ מלא וגם תפריט מחודש. בשעת צהריים צוות המלצרים מקבל את האורחים במאור פנים ומגיש, בלא שהתבקש, מים קרים לשולחן ואפילו צלוחית מים לכלב המלווה.

העסקית החדשה ביוליה מציעה שני מסלולי מחיר: 96/78 שקל, שניהם כוללים פוקצ'ה ומטבלים, ובשניהם אפשר לבחור בנוסף לעיקרית המכתיבה את המחיר גם מנה ראשונה מתוך שמונה אפשרויות. העסקית הזולה יותר כוללת בעיקר מנות שאינן מן הים, כמו שניצל, המבורגר וחזה עוף, ומנת הדג היחידה שבה מתומחרת בתוספת של עשרה שקלים. העסקית היקרה יותר (שמחירה מגרד מלמטה את המחיר המקובל לעסקית צהריים במסעדות העילית בעיר) כוללת בעיקר דגי חקלאות ימית או פירות ים קפואים, ומנת הלוקוס היחידה (שהוצעה כספיישל ביום שבו ביקרנו) תומחרה אף היא בתוספת של עשרה שקלים למחיר הארוחה.

המנות הראשונות היו חביבות. כרובית בציפוי פריך עם טחינה וסילאן היתה לוהטת ופריכה, והמתיקות של הסילאן תרמה לה גם היא. ההרינג הכבוש במלח היה טוב, אבל חבל שהוגש בחוסר חן על פרוסות עגבנייה חיוורת. הפוקצ'ה שאליה התלוו שני מטבלים (עשבי תיבול וויניגרט סמיך) היתה חיוורת ולא פריכה דיה.

מנת חזה עוף (78 שקל) במרינדה של לימונים כבושים ואריסה על מצע עדשים (בתפריט הובטחו עדשים שחורות, בפועל הוגש תבשיל אנמי למדי של עדשים ירוקות וגזר), היתה נדיבה בגודלה וסבירה. חזה העוף עצמו תובל באופן אנמי, אך בסך הכל המנה תשביע את רצונו של מי שמעונין באוכל צהריים פשוט ובסיסי.

לברק על מצע ניוקי ברוטב שמנת ומולים. מנה טובה, אך מחירה 96 שקל, צילום: אלה סברדלוב קרן לברק על מצע ניוקי ברוטב שמנת ומולים. מנה טובה, אך מחירה 96 שקל | צילום: אלה סברדלוב קרן לברק על מצע ניוקי ברוטב שמנת ומולים. מנה טובה, אך מחירה 96 שקל, צילום: אלה סברדלוב קרן

פילה לברק על מצע ניוקי ברוטב שמנת ומולים (96 שקל) כבר הדגים טוב יותר את יכולות המטבח. הדג (פילה יחיד, אך גדול יחסית) נח על ניוקי ביתיים רכים, שטבלו ברוטב שמנת עשיר עם קוביות קטנות של ירקות (קישוא, פלפל אדום ועוד) פריכים וטעימים.

השמש להטה בחוץ ואנחנו ויתרנו על קינוחי העסקית הבנאליים (סורבה פירות או מלבי – 22 שקל), והחלפנו אותם בכוסית קאווה (20 שקל לסועדי העסקית).

יוליה היא מסעדה חביבה עם שירות מוצלח ואוכל נחמד, ובאופן כללי אופציה טובה למי שרוצה ארוחה מול הים. חבל רק שהתמחור שלה משקף יותר את הנוף מאשר את מה שמקבלים בצלחת.

שם: יוליה

ז'אנר: מסעדת חוף

מיקום: האנגר 2 נמל ת"א, 03-5469777

מחיר העסקית: 96/78 שקל, ראשון־חמישי, 12:00–17:30

התחככות: תיירים ועוד

שירות: מקצועי ולבבי

כשרות: אין

חניה: בחניוני הנמל, בתשלום

נגישות נכים: יש, ויש שירותי נכים

שורה תחתונה: נחמד, אבל יקר ביחס לתמורה

תגיות