אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ"ל קסטרו: "רוב החברות הבינלאומיות לא יצליחו בישראל" צילום: עמית שעל

מנכ"ל קסטרו: "רוב החברות הבינלאומיות לא יצליחו בישראל"

גבי רוטר הסביר בכנס קמעונאות כי "השוק פה קטן וקרוב לרוויה. רוב הרשתות שיוצאות לחו"ל לא מצליחות"; עופר שחטר, מנכ"ל פרומול, הוסיף כי "מעמד הביניים בקניונים נמחק. אני קורא לרגולציה להתערב"

21.05.2012, 13:10 | אורנה יפת

"רוב החברות הבינלאומיות שמגיעות לישראל לא יצליחו ומעטות מהן יקצרו הצלחה" - כך אמר היום (ב') גבי רוטר, מנכ"ל ומבעלי חברת קסטרו, בכנס קמעונאות של מידע כנסים שנערך היום בתל אביב. "השוק פה קטן וקרוב לרוויה". לדברי רוטר, כרגע החברות הבינלאומיות נהנות מכך שהקניונים מחבקים אותן והשחקנים המקומיים מסבסדים את החברות הבינלאומיות בשכר הדירה שהן משלמות.

רוטר הוסיף ואמר כי "רוב הרשתות שיוצאות לחו"ל לא מצליחות. גם יוניקלו (מותג יפני -א"י), שמצליחה בשווקים בחו"ל, חוותה סיבוב לא מוצלח בלונדון. כשבקסטרו הבנו שלא נגיע לרווחיות בשנים הקרובות, יצאנו מגרמניה. יש לנו אתגר יותר גדול אבל אין מניעה שנחזור לפעול בחו"ל".

סניף של קסטרו בגרמניה. לא הצליח סניף של קסטרו בגרמניה. לא הצליח סניף של קסטרו בגרמניה. לא הצליח

עופר שחטר, מנכ"ל פרומול, חברה לניהול קניונים, אמר כי "השמועה אומרת ש-H&M קיבלה תנאים מופלגים בכל מקום שנכנסה אליו, אבל אם היא לא תמכור בשקל זה לא יעזור לה". יחד עם זאת הוסיף שחטר כי המצב בו הבינלאומיות זוכות לתנאים טובים מהקניונים גורם ללחץ בקרב מותגים אחרים. "זה גורם לכך שמעלים מחיר למי שרק אפשר. לפוקס וקסטרו הגדולות הקניונים מעלים פחות ולקטנים מעלים יותר. זה מוחק את מעמד הביניים בישראל ופה אני קורא לרגולציה להתערב. כמעט אין דיירים של מספר חנויות בודדות בקניונים וזה מוחק מעמד שלם".

בנוגע לשכר הדירה בקניונים אמר הראל ויזל, מנכ"ל ומבעלי קבוצת פוקס שהיא גם הזכיינית של המותג האמריקאי אמריקן איגל, כי "כולם אומרים שהשכר דירה גבוה והחברות הבינלאומיות לא משלמות, אבל יש קניונים בארץ בהם שכר הדירה סביר ואנחנו מתפרנסים, ויש קניונים שאף רשת לא מרוויחה בהם בגלל שכר הדירה הגבוה. בקניונים שקמו להם מתחרים סביבם צריך להתאים את שכר הדירה לכמות האנשים ולפדיון".

ויזל חושב שמי שלא יכול לשלם את שכר הדירה מוטב לו שיצא מהקניון. "כל מי שלא כדאי לו לשבת במקום מסוים, שיקום ויצא", אמר. "מישהו עומד בכוח ומכריח? חנות שלוקחת 2,000 מ"ר בקניון צריכה לשלם פחות מחנות שלוקחת 50 מ"ר בקניון. כך זה בכל העולם".

בכירי ענף האופנה לא הביעו חשש מחרם צרכנים. "אני לא חושב שיש סיכוי שחרם הצרכנים יגיע לענף האופנה", אמר ויזל. "בגלל שכר הדירה בקניונים כולם נלחמים בוקר בוקר מחדש. המחירים של האופנה פה נוחים במיוחד. הבגדים פה זולים ובעשר השנים האחרונות המחיר לצרכן נמצא בירידה. אנחנו מוכרים סחורה במחירים עממיים".

גלעד קרונר, מנכ"ל H&M, אמר כי החברה קשובה למצב החברתי. "אנחנו חדשים בשוק, ממרץ 2010, וחלק דומיננטי בעשייה שלנו הוא למידה. אנו קשובים למה שקורה ומנסים ללמוד את המציאות. כרגע לא שינינו דבר בהתנהלות בגלל המחאה החברתית אבל אנחנו מציעים הצעה אטרקטיבית לצרכן. מנסים כל הזמן לתת מענה עוד יותר טוב", אמר.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
המחירים של הבגדים (מותגים) פה זולים? על מי הם עובדים
אני מזמין אותם לבקר בארה"ב וללאות מחירי בגדים זול מהם. אפם ג'ינס לוייוס עולה שם $40, אין כל הצדקה שכאן הוא ימכר במחיר כפול ויותר. אם שם ניתן לקנות חולצות פולו של Nautica בפחות מ- $20, למה כאן זה עולה יותר מכפול? אז שלא יספרו לנו סיפורים על מחירים סבירים. אפשר לקנות בגדים רק עם הנחות סוף העונה (שמתחילות בשיא העונה, אגב), וגם אז ברור שמי שנוסע על הקו לארה"ב לא יקנה בארץ בגדים אלא שם. בנוסף לזה, לא יצא לי לקנות בגדים מקאסטרו. לא מצאתי שם דברים שמצאו חן בעיני, אבל קראתי עליהם כתבות בשבועני הכלכלה של העיתונים שדיברו על איכות הבגדים. התוצאה לא היתה טובה. התכווצות בכביסות, איבוד צורה וכו'. אז איפה האיכות? מחיר פרימיום הם יודעים לקחת.
דורון , תל אביב  |  21.05.12
5.
הרגולציה בכלל לא קיימת בשוק השכירות של עסקים
פתיחת השוק לייבוא היא דבר חיובי אבל העדפת יבואנים על פני יצרנים מקומיים היא מה שהשוק הלא מוסדר מייצר גם השכירות, של עסקים קטנים בעיקר, פרוצה לחלוטין ומאז תחילת המשבר היא אפילו עלתה למרות שההכנסות נפגעו בעשרות אחוזים. מי יציל?
נר , תל אביב  |  21.05.12
לכל התגובות