אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מי באמת ירוויח מכספי סבסוד המדינה לרכישת מכשירי שמיעה צילום: shutterstock

מי באמת ירוויח מכספי סבסוד המדינה לרכישת מכשירי שמיעה

שירותי בריאות כללית מחפשת גוף שיספק מכשירי שמיעה למבוטחיה על חשבון הסבסוד הממשלתי בגובה 3,000 שקל למכשיר. בענף הבריאות חוששים כי הקופה תעדיף ספק זול על פני איכותי, כך שתוכל לשמור כמה שיותר מכספי הסבסוד בכיסה

22.05.2012, 09:17 | הדס שפר

מכרז שהוציאה שירותי בריאות כללית לאספקת מכשירי שמיעה דיגיטליים למבוטחי הקופה ושירות רפואי נלווה, עשוי לאפשר לה לרכוש מכשירים במחיר נמוך מהסבסוד הממשלתי בהיקף 3,000 שקל למכשיר מבלי להחזיר את ההפרש למדינה - כך טוענים גורמים בענף הבריאות.

לפי תנאי המכרז שייערך באופן מקוון ויימשך יום אחד, תבחר הקופה במוצר הזול ביותר, מתחת ל־3,000 שקל. "בתום הליך ההתמחרות ידורגו המשתתפים בהתאם למחיר המשוקלל שהוצע על ידיהם במסגרת הצעתם האחרונה", נכתב במכרז.

הרפורמה בתחום מכשירי השמיעה, שעליה הכריז סגן שר הבריאות יעקב ליצמן בסוף 2010, נכנסה לסל הבריאות ובמסגרתה כל כבד שמיעה מעל גיל 65 מקבל 3,000 שקל בכל שלוש שנים לכל אוזן למימון המכשיר והשירות הנלווה.

לפני הרפורמה כל כבד שמיעה קיבל 851 שקל לכל אוזן בכל שנה. כיוון שהיה זה סכום לא ריאלי לרכישת מכשיר שמיעה, רוב הכסף לא נוצל על ידי החולים ונותר למעשה בידי הקופות. מאז שהחלה לפעול הרפורמה, היקף ניצול הסבסוד הממשלתי עלה במאות אחוזים.

בכללית אומרים מנגד ש"מדובר במכרז סגור שמבטיח את איכות המוצרים, לאחר ששמונה יצרנים מוכרים נבחרו על ידי ועדת הציוד של הקופה".

"חלק גדול מהמטופלים יקבלו מכשירים ברמה נמוכה מאוד. כדי להוריד את המחיר במכרז", סבורים רותי ואילן לוינסון מהמכון לשיקום השמיעה בע"מ, שמתאים את המכשירים שיירכשו במסגרת המכרז ללקוחות. "הסוכנויות ייבאו את הדגמים הפשוטים והלקוחות לא יתוודעו לדגמים הטובים בניגוד לכוונת משרד הבריאות".

לשם השוואה, במכבי שירותי בריאות בחרו את המכונים והספקים על פי איכות המכשירים, השירות ופריסת המכונים (גישה נוחה יותר למבוטחים). כל מבוטח יכול לבחור מכשיר בעצמו, והקופה מעניקה לו 3,000 שקל כהשתתפות ברכישה ועוד 1,000 שקל אם הוא מבוטח בביטוח משלים (שב"ן).

מהכללית נמסר כי "כל המכשירים במכרז צריכים להיות מתוצרת 'יצרן מוכר' שאושר על ידי הקופה, ועליהם לעמוד במפרט שקבע משרד הבריאות. גם אם מוצר נחות מסוים חדר למכרז, הכללית יכולה, בהתאם להסכם ההתקשרות, לגרוע אותו מרשימת המכשירים המאושרת".

ממשרד הבריאות נמסר כי "רפורמת משרד הבריאות הביאה לשימוש במכשירי שמיעה הרבה מעבר לתקציב שהוקצב לכך. איכות המכשירים שיסופקו תבוקר על ידי משרד הבריאות".

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
מכשירי שמיעה
הכל מתחיל ונגמר בכסף... יד אחת מטיבה ועוזרת והיד השניה מכשילה ולוקחת. העדיפות הראשונה של הקופות הנה לא לתת ולהשאיר ברשותם את הכספים. קל לטלטל את הפציינט הפשוט .תחכה חודש לתור חודשיים לבדיקה למה ככה .הקופות מנסות לחסוך לא חס וחלילה בהתנהלות הפרסונלית שלהם אלא על גבם של ציבור המבוטחים .מכשיר שמיעה צריך להתאים על פי ירידת השמיעה ומה לעשות שלא כולם סובלים מאותה ירידת שמיעה. יש פציינט שעל פי עקומת השמיעה מכשיר פשוט יכול להספיק לו ולעומתו יש פציינט אחר שמכשיר נחות מבחינה טכנולוגית לא יספיק ואף יגרום לנזק אז לא מגיע לו מכשיר? לא כל האנשים נופלים באותו שטאנץ. אז מה תקנו חכמים בתקנתם????
אפרת  |  24.05.12
1.
מכשיר שמיעה שעולה פחות מ3000 ש"ח הוא מכשיר גרוע!
אם הדבר יקרה כך, אנשים יקבלו מכשירים גרועים, לרוב האנשים הם לא יתאימו (מכשירים שיהיו רועשים מאוד, ללא גמישות בהתאמה לשמיעה הספציפית של הפציינט), כבדי שמיעה לא ירכיבו את המכשירים וכתוצאה מכך תפגע בריאותם ואיכות חייהם באופן משמעותי.
קלינאית תקשורת  |  23.05.12