אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הקרן של האיש שחגג על הכישלון של ג'יי.פי מורגן השיגה תשואה של 16% צילום: בלומברג

הקרן של האיש שחגג על הכישלון של ג'יי.פי מורגן השיגה תשואה של 16%

וינשטיין שנהנה מההפסד של 2 מיליארד דולר מצד ג'יי.פי מורגן לאחר שפתח פוזיציית נגד, מחק לקרן הגידור בניהולו את ההפסדים מתחילת השנה

22.05.2012, 19:28 | סוכנויות הידיעות

בעוד שיוון מוכרת את נכסיה יש מי שנהנה מצידו השני של המטבע: קרן סאבא קפיטל מנג'מנט של בועז ווינשטיין מחקה את ההפסדים שרשמה מתחילת השנה לאחר שהשיגה תשואה של 16% רק בחודש אפריל. קרן הגידור סאבא קפיטל פועלת בתנאי שוק סוערים לפי אסטרטגיה שמטרתה להרוויח מתנודות חריפות בשוק ההון.

ויינשטיין, מנהל קרן הגידור בן 38 ובן להורים ישראלים מתסתמן ככוכב העולה של ענף קרנות הגידור. בתחילת השנה הימר ויינשטיין על החרפה של משבר החובות באירופה - בפועל השווקים דווקא לא שיחקו לידיו ועלו ברבעון הראשון תוך יצירת הפסדים לקרן הגידור שבניהולו. 

 

עם זאת, המצב התהפך במהלך השבועות האחרונים בצל החששות מיציאתה של יוון מגוש היורו. חילופי השלטון בצרפת, במסגרתם תפס פרנסואה הולנד במהלך דרמטי את תפקיד נשיא צרפת במקומו של ניקולא סרקוזי, תרמו גם הם להעלאת מפלס החששות.  

 

במהלך שלושת השבועות הראשונים של אפריל עלה שווי אחזקות קרן סאבא ב-600 מיליון דולר, "רווחים אלה סייעו למחוק את ההפסדים שנרשמו מתחיל השנה", כך טענו שני גורמים המקורבים לחברה. מרבית הרווחים נבעו מהימורים נגד חברות מסוימות, בעוד שהמסחר נגד ג'יי.פי.מורגן היווה אחוז קטן מרווחי סאבא. כפי שדיווח  ה""ניו יורק פוסט", מאחורי ההפסד של של 2 מיליארד דולר מצד בנק ההשקעות עומד בועז ויינשטיין.

לראיון המלא עם בועז ויינשטיין שהתפרסם במוסף כלכליסט לחצו כאן.

 , צילום: שחר עזרן צילום: שחר עזרן  , צילום: שחר עזרן

ויינשטיין, סוחר לשעבר בדויטשה בנק, הרוויח מהעלייה במרווחי האשראי על רקע החשש שיוון תיאלץ לעזוב את גוש היורו וספרד תיאלץ להלאים את הבנקים. ההערכה היא כי עליית סיכוני האשראי פגעה בגיי'.פי.מורגן, שמכר הגנות במדד המבוסס CDS - מדד המחייב את הבנק לשלם במידה והחברות המדוברות נקלעות לחדלות פירעון.

לעומת זאת, קרן סאבא השתמשה באסטרטגיה שמטרתה להגן על המשקיעים מתנודות קיצוניות בשוק. כביטוח נגד חדלות פירעון הקרן רכשה לעיתים קרובות אג"ח שהגיע לשפל כתוצאה מקביעתם של יתר המשקיעים כי סיכון האשראי נמוך.

חוזי הביטוח כנגד חדלות פירעון (CDS) משלמים לרוכש הביטוח את המחיר הנקוב בחוזה במידה והלווה לא עומד בהתחייבויות שלו, בניכוי ההחזרים שמקבל הרוכש באופן עצמאי מפדיונות החוב של החברה עצמה.

ההימור כנגד ג'יי פי מורגן

הקרן של וינשטיין הפסידה 17% ברבעון הראשון של השנה לאחר שהבנק האירופי המרכזי הזרים למעלה מטריליון יורו (1.3 טריליון דולר) לבנקים האזוריים באירופה, ובכך העניק לשווקים העולמיים הקלה זמנית ממשבר החובות. אולם לאחר התחדשות החששות סביב יוון וספרד - המצב התהפך ועימו הגיע הסנטימט בשווקים שלילי. התשואה העודפת שדורשים המשקיעים כדי להחזיק את איגרות החוב של יוון וספרד עלתה בימים האחרונים ב-22 נקודות בסיס ל-305 נקודות בסיס.

ההפסד של ג'יי.פי. מורגן נבע ממסחר במדד נגזרות אשראי המכונה IG9. המדד משקף את המחיר של ביטוח חדלות הפירעון על 121 חברות. הבנק הגדול ביותר בארה"ב במונחים של נכסים, מנסה כעת לבלום את ההפסדים. הבנק הימר נגד המדד, אולם מנגד וינשטיין (38) דחק במשקיעים במהלך כנס השקעות בפברואר לרכוש את המדד של סדרה 9 (IG9), בטענה שהאג"ח הנסחרות במדד יקרים יותר בהשוואה למניות.

תגיות