אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"ירידה של 47% בנטילת משכנתאות; המחאה החברתית הורידה את הביקושים" צילום: אוראל כהן

"ירידה של 47% בנטילת משכנתאות; המחאה החברתית הורידה את הביקושים"

כך לפי דיסקונט למשכנתאות: מגמת בנק ישראל יחד עם ציפיות הציבור עשויים להביא לירידת מחירים ממוצעת של עד 10% במחירי הדירות בטווח הבינוני

23.05.2012, 13:40 | גיא בן סימון

"בטווח הקצר התרחיש הסביר הוא המשך ירידת מחירים מתונה - עדיין קיים מחסור מצטבר בדירות", כל לפי בנק דיסקונט למשכנתאות שרשם ירידה של 47% בנטילת משכנתאות לדיור ברבעון הראשון של השנה.

סך מתן האשראי שהעניק הבנק ברבעון הראשון לטובת רכישה או בנייה של דירות הסתכם ב-447 מיליון שקל, לעומת סך של 873 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד, כך עולה מתוצאות הבנק למשכנתאות לרבעון הראשון של השנה.

לפי הבנק, "קיימים מספר גורמים בעיקר מצד הביקוש, התומכים בתהליך של ירידת מחירי הדירות. בטווח הבינוני, עד שנתיים, נראה כי בנק ישראל, הממשלה וציפיות הציבור - עשויים להביא לירידת מחירים ממוצעת של עד 10% - אך לא חדה". לפי דיסקונט משכנתאות, מחירי הדירות בפריפריה ירדו בשעור גבוה יותר.

במהלך הרבעון הראשון של השנה נרשמה ירידה של 8.4% בכמות המבוקשת של דירות חדשות לעומת התקופה המקבילה אשתקד. כמו כן, חלה הרעה במספר בתחלות הבנייה על ידי קבלנים בחודש ינואר "על רקע קשיי מימון מהבנקים והמתנה להתאוששות השוק מהמחאה החברתית המתמשכת שגרמה לירידה בביקושים", כך לפי הבנק.

בתוך כך, הבנק מעריך כי המרווח הפיננסי על מוצרי האשראי של הבנקים למשכנתאות הגיע לרמה נמוכה ביותר. זאת, במקביל לפגיעה בהכנסות הפעוליות של הבנקים למשכנתאות על רקע "התחרות הקשה", כך לפי הבנק. 

הרווח הנקי המאוחד של הבנק עלה ב-62% והסתכם ב-14.5 מיליון שקל. העלייה מיוחסת לגידול של 2.2 מיליון שקל בהכנסות מריבית, עלייה של 6.1 מיליון שקל מהכנסות מימון וכנסות מהפרשה להפסדי אשראי שכמעט הכפילו עצמם והסתכמו ב-4.3 מיליון שקל.

התשואה נטו על ההון העצמי המבטאת את היחס בין הרווח הנקי לבין ההון העצמי הממוצע הגיעה ברבעון הראשון לשיעור של 6.9% על בסיס שנתי, לעומת שיעור של 3.3% בתקופה המקבילה אשתקד.

הרווח מפעולות רגילות לפני מסים זינק ב-84% והסתכם ברבעון הראשון ב-22.5 מיליון שקל.

לפי מנכ"ל דיסקונט משכנתאות, אתי לנגרמן, "הבנקהציג רווח נקי של 14 מיליון שקל - הרווח הגבוה מזה מספר שנים, בין היתר כתוצאה מעליית הריבית. ברבעון הראשון ראינו פעילות נמוכה של תחום המשכנתאות כתוצאה מהירידה בפעילות הנדל"ן.

"היום, לאחר תקופת הדו"ח (-ג"ב) אנו רואים גידול בפניות לבקשת משכנתאות. המיסוי שייכנס בקרוב לגבי דירות להשקעה ישנה את השוק כאשר משקיעים המחזיקים ביותר מדירה אחת יחלו למכור דירות ונראה גידול בנפח העסקאות". לגבי הפיטורים שביצע הבנק במסגרת המיזוג עם בנק דיסקונט, אמרה לנגרמן כי המיזוג עבר חלק, "העובדים חתמו בשביעות רצון ולא היתה שביתה כמו במיזוגים אחרים שראינו בשוק".

כפי שנחשף ב"כלכליסט", במסגרת המיזוג של הבנק למשכנתאות עם בנק דיסקונט רק כ-250 מתוך 450 עובדי דיסקונט משכנתאות נקלטו לשורות הבנק. כ-150 עובדים פוטרו ולגבי היתר עדיין מתנהל מו"מ. "כלכליסט" חשף כי בכוונת הבנק לפנות לתמ"ת בבקשה לאשר פיטורי נשים בהריון במסגרת המיזוג.

תגיות

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
לא המחאה הורידה מחירים אלא פעולות האוצר על מיסוי דירות החל משנת 2013
המחירים לא עלו בגלל זוגות צעירים, אלא בגלל אנשים שהוציאו את הכסףשלהם מהבורסה במשבר הגדול של 2008, וקנו דירות במקום!!!!! האוצר נקט צעדים נגד המשקיעים האלה, החל משנת 2013 יהיה פטור במכירת דירה שניה כל שמונה שנים ולא כל ארבע כמו היום, כמו כן יעלו את המיסים על דמי השכירות ועמיקו את הגביה מבעלי בתים.
מתווכת , תל אביב  |  23.05.12
9.
אמת ויציב
בנק דיסקונט נוגע בנקודה נכונה, ברור שיש ירידה בלקיחת משכנתאות כל הבנקים למשכנתאות ציינו עובדה זאת לאורך הריבעון. מי שלא קולט את חומרת המצב הכלכלי בארץ בבעיה! תמתינו כל המבצעים שהקבלנים עושים מלמדים שיש להם בעיה במכירות. מבצע שווה הורדת מחיר פשוט מכבסת מילים. חכו אין לאן למהר סבלנות......... בסוף זה ישתלם !
חגית  |  23.05.12
לכל התגובות