אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דוד ברוך: "אני לא מעט שנים באקסלנס. קדנציות מתקצרות וזה בסדר לשנות" צילום: אודי אלפסי

דוד ברוך: "אני לא מעט שנים באקסלנס. קדנציות מתקצרות וזה בסדר לשנות"

המנכ"ל היוצא של בית ההשקעות הוסיף ואמר כי "אקסלנס היא לא חברה שתלויה בבן אדם אחד. יש עתודה ניהולית יציבה בכל תחום"

24.05.2012, 08:47 | אסף גילעם

בצל עזיבתו הצפויה של המנכ"ל דוד ברוך, פרסם אתמול בית ההשקעות אקסלנס שבשליטת הפניקס את תוצאותיו לרבעון הראשון של 2012, והציג הכנסות של 149 מיליון שקל ורווח נקי של 27 מיליון שקל - עלייה של כ־10% וקפיצה של כ־30% בהתאמה, לעומת הרבעון שקדם לו.

עם זאת, בהשוואה לרבעון הראשון של 2011 ניכרת שחיקה שהתבטאה בירידה של 4% בהכנסות ושל 10% ברווח הנקי. עיקר הפגיעה בהכנסות נבע משחיקה רחבה ומתמשכת בדמי הניהול מפעילות ניהול קרנות הנאמנות ותיקי ההשקעות. ההכנסות מתחום זה ירדו ב־15% לעומת הרבעון המקביל, ל־41 מיליון שקל.

גם בגמל ובפנסיה רשם אקסלנס ירידה של 8.5% בהכנסות לעומת הרבעון המקביל, ל־54 מיליון שקל. ההכנסות בתחום הברוקראז' שסובל מתחרות עזה מצד הבנקים החולשים על כ־80% מהשוק, נותרו ללא שינוי לעומת הרבעון הקודם כשהרווח התפעולי נחלש במעט ל־3 מיליון שקל.

למול זאת בולטת ההתחזקות המתמשכת בפעילות תעודות הסל והפיקדון, המרוכזת בחברה־הבת קסם. ההכנסות מפעילות זו עלו בכ־10% לעומת הרבעון המקביל והרבעון הקודם, ל־21 מיליון שקל - ומהווים כיום 48% מרווחי החברה. סך הנכסים של המנוהלים של אקסלנס עלה ברבעון ב־1.7% ל־64.5 מיליארד שקל.

"2012 נפתחה בהתאוששות, כשברבעון הראשון מימשנו את התוכניות שעשינו בסוף 2011", אמר אתמול ברוך ל"כלכליסט". "המאמצים בתחום תעודות הסל, השינוי בהרכב הנכסים ושינוי תהליכי העבודה בגמל התחילו לתת יבול במהלך הרבעון, ואני מקווה שגם בהמשך השנה. קסם זו חברה שמצליחה לשמר נתח שוק של יותר מ־30% כבר שלוש שנים, ובהכנסות הנתח שלה גבוה מהנתח שלה בנכסים. גם עם המיזוג של דש ומיטב נדע להתמודד. אני מקווה שהתחרות תהיה טובה והוגנת".

"בסך הכל" אומר ברוך, "באקסלנס היה תהליך של הורדת מינוף. החוב סולו שלנו נמוך, כך שאם יהיו גופים מתאימים לרכישה, לא תהיה לנו בעיה להתמודד. התוצאות שלנו לא מקריות, אלא עקביות בכל תחומי הפעילות, כשהרווח האבסולוטי הוא גבוה, ומהווה אחוז גבוה מהרווחיות של הענף".

למה אתה עוזב את אקסלנס?

"אני מכהן כמנכ"ל החברה כבר לא מעט שנים ואני כבר לא בן 40. הקדנציות מתקצרות, וזה בסדר לעשות שינויים, לפעמים כולם נהנים מזה".

הפניקס צמצמו לך את המרחב הניהולי?

"לא. תסתכלו על כל הפעולות שאקסלנס עשתה. החברה פעילה, נוכחת, גדולה ועצמאית".

עוד אנשים יעזבו איתך?

"לא. זה אחד הדברים הטובים באקסלנס. התכנון של המנהלים נעשה בקפידה, עם מבנה ארגוני יציב. אקסלנס היא לא חברה שתלויה בבן אדם אחד. יש עתודה ניהולית יציבה בכל תחום".

מה טיב היחסים שלך עם אייל לפידות, מנכ"ל הפניקס והאם מערכת היחסים בינכם היא הסיבה לפרישתך?

ברוך: "תפתח את כל הידיעות הקודמות, תסתכל בהתנהלות ותראה. אתה יכול לבדוק אותה בשטח. להפך, היו שיתופי פעולה מוצלחים".

האם יש תוכניות למזג פעילויות של אקסלנס לתוך הפניקס?

"לא. לאקסלנס יש מערכת הפצה של מוצרים פיננסיים, שעובדת מול הבנקים. חברות הביטוח לא עובדות כרגע מולם. בתחום חיסכון ארוך טווח אקסלנס הוא שחקן ותיק עם סוכנים, וזה עובד טוב מאוד. מנגד, יש מקומות שהיתרונות יכולים להשתלב. למכרז צה"ל ניגשנו ביחד, אך לא זכינו כי מישהו נתן מחיר התאבדות" (הראל שזכתה במכרז, והתחייבה לגבות דמי ניהול מאנשי הקבע של 0.0018% בלבד מהצבירה - א"ג).

תגיות