אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": בן-דב שוקל למזג את פעילות סמסונג לתפוז לפי שווי של 600 מיליון שקל צילום: אוראל כהן

בלעדי ל"כלכליסט": בן-דב שוקל למזג את פעילות סמסונג לתפוז לפי שווי של 600 מיליון שקל

זאת לאחר שנכשל בשלושה משאים ומתנים למכירת מחצית מפעילות יבוא מכשירי הסלולר מתוצרת סמסונג למשקיעים אחרים

24.05.2012, 06:59 | גולן חזני

אחרי שנכשל בשלושה משאים ומתנים למכירת מחצית מפעילות יבוא מכשירי הסלולר מתוצרת סמסונג למשקיעים אחרים, בוחן בעל השליטה אילן בן־דב למזג את פעילות סמסונג לחברת תפוז הציבורית, גם היא בשליטתו, בעסקת בעלי עניין שתבוצע במניות. ל"כלכליסט" נודע כי העסקה אמורה לשקף שווי של 700-600 מיליון שקל לפעילות סמסונג הנרכשת.

עוד נודע ל"כלכליסט" כי לאחר השלמת העסקה מתכוון בן־דב לגייס לתפוז חוב של כ־200 מיליון שקל באמצעות שעבוד על מניות פעילות סמסונג, ולמכור חלק ממניות החברה הממוזגת בשווי 150-100 מיליון שקל. לאחר מכן מתכנן בן־דוב חלוקת דיבידנד שתחזק את מצבת המזומנים של סאני וסקיילקס.

מטרת המהלך היא לסייע בפתרון הבעיות של סאני, תוך שמירה על השליטה בפעילות סמסונג. סאני נמצאת בהפרה מול המלווים, הבנקים ומחזיקי האג"ח, כשההערכות הן שבתי ההשקעות אלטשולר שחם וילין לפידות בנו פוזיציה באיגרות החוב של סאני .הכסף שיוזרם לסקיילקס וסאני כדיבידנד, ישמש לפי התוכנית לפירעון אג"ח ושחרור מניות משעבוד. עדיין לא ברור איך המוסדיים והבנקים ישתתפו במימון לתפוז.

במקביל מתכוון בן־דב לבקש מהאצ'יסון שתפרוס לסקיילקס את החוב בהיקף של 1.1 מיליארד שקל לתקופה של 10-8 שנים. סקיילקס מחויבת לפרוע את החוב בתשלום אחד ב־2014 והיא עשויה להציע פיצוי בגובה הריבית, בתמורה לפריסה.

סקיילקס רכשה את השליטה (45%) בפרטנר באוקטובר 2009 תמורת 5.3 מיליארד שקל במהלך שאת נושא המימון בו הוביל יוסי ארד, מנכ"ל טאו ויועץ חיצוני לסקיילקס. כ־300 מיליון דולר מהסכום (1.1 מיליארד שקל) נעשו בתשלום נידחה שתמורתו הנפיקה סקיילקס אג"ח להאצ'יסון שמועד פרעונו ב־2014. הלוואת מוכר זו ניתנה בריבית אפקטיבית שנתית של 2% ותמורתה קיבלה האצ'יסון שיעבוד על 19.06 מיליון מניות של פרטנר (12% מהחברה), שהשווי שלהן עתה הוא 372 מיליון שקל — 70% פחות מגובה החוב.

במתווה ההסכם לא הוכנס מנגנון של MTM) Mark to Market), ואין צורך בחיזוק ביטחונות באמצעות שעבוד מניות נוספות גם במקרה של ירידה חדה במניות פרטנר, כפי שקורה באחרונה. להאצ'יסון גם אין נכון להיום עילה לדרוש את העמדת החוב לפירעון מיידי, שכן הדבר אפשרי רק במקרה של שינוי שליטה בסקיילקס, או כשהיא יורדת לאחזקה של פחות מ־30% בפרטנר.

תגיות