אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
4 המלצות קנייה ושורט אחד על חברות בעלות חשיפה אפריקאית צילום: בלומברג

4 המלצות קנייה ושורט אחד על חברות בעלות חשיפה אפריקאית

חשיפה מנייתית לאפריקה: לונג על שוק הסלולר והבנקאות הביומטרית

24.05.2012, 08:11 | ענת ציפקין

1. (Net1 (UEPS

חברת NET1 UEPS פיתחה כרטיס חכם מוצפן ומאובטח ביומטרית המיועד לאזורים נחשלים שבהם לא קיימת מערכת בנקאות מפותחת. יותר מ־75% מהכנסות החברה מגיעים מפעילותה בדרום אפריקה, שם היא אחראית על מרבית הפצת תשלומי פנסיה וקצבאות. ב־2011 רכשה את KSNET שמספקת שירותי סליקה לסוחרים בדרום קוריאה, פעילות שמהווה כ־20% מהכנסותיה.

הסיכוי: במחצית הראשונה של שנת הכספים 2012 הציגה החברה תוצאות משופרות בהשוואה ל־2011, כאשר לאחרונה חתמה החברה על חוזה חדש לחמש שנים עם משרד הרווחה של דרום אפריקה. החברה נסחרת כיום לפי מכפיל רווח נמוך של 5 על הרווח למניה החזוי לשנה הקרובה. המחיר הנוכחי, הירידה ברמת הסיכון והשיפור בתוצאות מביאים אותנו להמלצת קנייה.

הסיכון: תלות במשרד הרווחה הדרום אפריקאי, פעילות החברה בשווקים מתפתחים, תלות במייסד החברה שמכהן כמנכ"ל ויו"ר הדירקטוריון וחוסר יכולת להגן על הפטנטים והקניין הרוחני של החברה.

למה לקנות: מכפיל הרווח שלפיו המניה נסחרת נמוך, לאור הירידה בסיכון והשיפור האחרון בתוצאות.

ממליץ: אריאל קורנלדי, אנליסט ראשי של יובנק

כרטיס חכם של NET1 כרטיס חכם של NET1 כרטיס חכם של NET1

 

2. MTN גרופ (MTN)

 

קבוצת שירותי תקשורת MTN מחזיקה 165 מיליון מנויים ופועלת ב־21 מדינות באפריקה ובמזרח התיכון עם הכנסות שנתיות של יותר מ־16 מיליארד דולר. החברה נסחרת ביוהנסבורג ושולטת ב־35% משוק הסלולר בדרום אפריקה וב־50% מהשוק בניגריה.

הסיכוי: החברה משלמת דיבידנד של 70% מהרווח הנקי. תשואת הדיבידנד הנוכחית עומדת על 5.5%. היא נסחרת בדיסקאונט לעומת חברות טלקום מתחרות בשווקים מתפתחים, כאשר מכפיל ה־EV/EBITDA ל־2012 עומד על 4.6 לעומת ממוצע ענפי של 5.3. מניות החברה אטרקטיביות לאור תשואת הדיבידנד הגבוהה, התמחור היחסי הנמוך וכן הצמיחה הגבוהה שלה באזורי הפעילות שבהם שוק התקשורת בעל חדירה נמוכה יחסית.

הסיכון: 75% מהרווח לפני הוצאות מימון, מסים והפחתות (EBITDA) מקורם בשווקים מתפתחים, כך שהחברה חשופה לשינויים בשערי החליפין ולרגולציה באזורים חסרי יציבות פוליטית.

למה לקנות: החברה צומחת, מציגה תשואת דיבידנד גבוה ומנייתה מתומחרת בחסר.

ממליצים: משה קלמפנר ונדב זלר ממחלקת המחקר של קמליה שוקי הון

סניף של MTN. עם 65 מיליון מנויים, צילום: בלומברג סניף של MTN. עם 65 מיליון מנויים | צילום: בלומברג סניף של MTN. עם 65 מיליון מנויים, צילום: בלומברג

 

3. וודאקום (VOD)

החברה הדרום אפריקאית וודאקום היא חברת התקשורת הסלולרית הגדולה ביותר בדרום אפריקה. היא פועלת גם בטנזניה, לסוטו, מוזמביק והרפובליקה הדמוקרטית של קונגו.

הסיכוי: החברה נסחרת היום לפי שווי של 160 מיליארד ראנד (כ־20 מיליארד דולר) ונושאת תשואת דיבידנד של 5% בשנה. מכפיל ה־PEG נמצא ברמה של 0.95 (מכפיל מתחת ל־1 מעיד שהשוק מתמחר את המניה נמוך מדי). ב־2011 הציגה החברה עלייה של 9% במספר הלקוחות ל־43 מיליון. במקביל, ההכנסות מהעברת מידע גדלו בכ־35.5% ותזרים המזומנים החופשי גדל בכ־22.4% לרמה של 8.8 מיליארד ראנד, מה שתמך בהגדלת הדיבידנד בכ־60% בשנה האחרונה. לחברה חוב לטווח ארוך ברמה של 10 מיליארד ראנד לעומת 13 מיליארד ראנד בשנת 2010.

הסיכון: האטה בכלכלת דרום אפריקה עשויה להביא לירידה בקצב עליית מספר הלקוחות, אף שגם במקרה כזה צפוי הביקוש האבסולוטי להמשיך לעלות.

למה לקנות: לצד תשואת דיבידנד שנתית של 5%, מכפיל ההכנסות מעיד על תמחור אטרקטיבי של המניה.

ממליץ: אבי מועלם, מנהל השקעות ראשי באלומות ספרינט

התקנת אנטנה של וודאקום, צילום: בלומברג התקנת אנטנה של וודאקום | צילום: בלומברג התקנת אנטנה של וודאקום, צילום: בלומברג

 

4. טייד ווטר (TDW)

 

טייד ווטר נותנת שירותי אספקה ותמיכה באמצעות כלי שיט לסקטור האנרגיה. היא תומכת בכל שלבי פיתוח המאגרים, בדיקות סיסמיות, והנחת כבלים וצינורות תת־ימיים. לחברה 378 כלי שיט ברחבי העולם ושתי מספנות לתיקון ושדרוג כלי שיט. יותר מ־40% מהכנסותיה מגיעים מאפריקה.

הסיכוי: TDW נסחרת בבורסת ניו יורק בשווי שוק של כ־2.7 מיליארד דולר עם הכנסות של מעל מיליארד דולר, EBITDA של 260 מיליון דולר, רווח נקי של כ־100 מיליון דולר ותשואת דיבידנד של 1.8% ב־2011. האנליסטים צופים לה צמיחה של כ־12% בהכנסות ב־2012, EBITDA של 288 מיליון דולר ורווח נקי של 121 מיליון דולר. לחברה קופה דשנה של כ־245 מיליון דולר. ל־TDW רווחיות גולמית טובה של 29% ביחס ל־24% שהוא ממוצע המתחרים.

הסיכון: החברה תלויה בשותפות עסקית עם סנגול, שאחראית לתחום הגז ונפט באנגולה. חוסר ודאות בנוגע לחידוש השותפות והיקפה יהיה בעל השלכות מהותיות על רווחיות החברה בשנים הקרובות.

למה לקנות: רווחיות גולמית של 29% לעומת ממוצע ענפי של 24%. תחזית לעלייה של 12% בהכנסות השנה.

ממליץ: עופר שבח, מנהל השקעות ראשי במנורה מבטחים

כלי שיט של טייד ווטר כלי שיט של טייד ווטר כלי שיט של טייד ווטר

 

5. סאב מילר (SAB)

חברת מבשלות הבירה הגלובלית סאב מילר, הרשומה למסחר בלונדון וביוהנסבורג, מחזיקה בנתח שוק של 14% משוק הבירה העולמי. היא שנייה בגודלה בעולם אחרי אנהויזר־בוש ויש לה נתח שוק של 18%. מכפיל ההרווח לצמיחה (PEG) ׁ שעומד על 1.5 לעומת יחס של 1.8 באנהויזר־בוש מצביע על פוטנציאל גבוה יותר בצמיחת הרווחים.

הסיכון: מניית החברה עלתה בכ־100% מאז 2009 וב־3% מתחילת 2012. תמחור המניה כיום משקף מכפיל רווח של 22 ומכפיל חזוי של 18 ביחס לממוצע ענפי של 15.

להערכתנו, תמחור היתר הנוכחי נובע בעיקר מהפעילות הצומחת באמריקה הלטינית וברחבי אפריקה ואינו משקף הרעה אפשרית באירופה והיחלשות הצמיחה בסין המהווים מקור ל־30% מהכנסות החברה ב־2011. התחום חשוף לתחרות גבוהה, ומגמת מיזוגים ורכישות חזקה של מבשלות קטנות עשויה לפגוע ברווחיות. כמו כן, התחום מאופיין בחסמים נמוכים למתחרים ומותגים מקומיים מספקים מוצרים תחליפיים וזולים למותגים המובילים.

למה למכור: תמחור היתר של המניה לא משקף הרעה אפשרית באירופה וסין - שליש מההכנסות.

ממליץ: משה אוזקרגוז, מחלקת מחקר בבנק דיסקונט

בירות תוצרת סאב מילר, צילום: בלומברג בירות תוצרת סאב מילר | צילום: בלומברג בירות תוצרת סאב מילר, צילום: בלומברג

תגיות