אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קרנות הגנה על נכסים: כך מתגוננים עשירי ארה"ב מפני נושים צילום: shutterstock

קרנות הגנה על נכסים: כך מתגוננים עשירי ארה"ב מפני נושים

הדירקטורים בארה"ב חשופים יותר לתביעות, והם מכינים את עצמם למצב בו יצטרכו למשוך כסף ולהותיר את הנכסים מחוץ להישג ידם של הנושים העתידיים

27.05.2012, 14:07 | בלומברג
משקי בית אמידים בארצות הברית פונים לקרנות הגנה על נכסים כאחת הדרכים העיקריות להגן על עצמם במידה שתוגש נגדם תביעה. התופעה התגברה במיוחד לנוכח המשבר הפיננסי של 2008, שהגדיל את הסיכויים להגשת תביעות נגד דירקטורים ובכירים בחברות. הקרנות "הן בהחלט האסטרטגיה הפופולארית ביותר", טוען ג'ושוע הוסבנדס, שותף בחברת תכנון עזבונות הולנד אנד נייט בפורטלנד, אורגון.

הקרנות ממומנות לרוב על יד נכסים נזילים כמו מניות ואג"ח, ומקור המשיכה שלהן הוא בכך שמקימי הקרן יכולים למשוך כסף במידת הצורך אך הנכסים לרוב נותרים מחוץ להישג ידם של נושים עתידיים.

בעקבות משבר 2008 התגברו התביעות נגד דירקטורים בבנקים, צילום: בלומברג בעקבות משבר 2008 התגברו התביעות נגד דירקטורים בבנקים | צילום: בלומברג בעקבות משבר 2008 התגברו התביעות נגד דירקטורים בבנקים, צילום: בלומברג

בשנים האחרונות התגברה המגמה, שבה דירקטורים ובכירים הופכים להיות יעד של תביעות של משקיעים. 64% של התביעות הייצוגיות שהגישה רשות ני"ע ב-2011 כללו חברי דירקטוריון כנתבעים, זאת בהשוואה ל-35% ב-2008. הקרן לביטוח פיקדונות (FDIC), לדוגמה אישרה עד כה השנה תביעות נגד 176 דירקטורים ומנהלים בגין חלקם בקריסות של בנקים, זאת לאחר שבשנה שעברה אישרה תביעות נגד 264. קרנות להגנה על נכסים משמשות לעיתים כתוספת לכיסוי מהתביעות, ולכן זכו גם לכינוי "ביטוח דירקטורים ומנהלים".

הביטוח לרוב מכסה על עלויות משפטיות נגד תביעות ומגן בהתאם למגבלות הפוליסה מפני הפיצויים שנקבעו נגד החברה או אנשים פרטיים בתוכה, מסביר אוון רוזנברג, סגן נשיא ב- Chubb Corp. לדבריו, ישנם לא מעט סוגים של פוליסות, וחלק מהחברות רוכשות כיסוי בשווי 500 מיליון דולר ויותר.

בתחילת החודש אישר מושל וירג'יניה בוב מקדונל חוק שמאפשר את הפעולות של קרנות הגנת נכסים במדינה, בכך וירג'יניה מצטרפת ל-12 מדינות נוספות שכבר אישרו את ההתנהלות, ביניהן דלאוור, נבאדה, ניו המפשייר ואלסקה. תושבים של מדינות שאינן מאשרות את הקרנות, כמו ניו יורק וניו ג'רזי יכולים להקים קרנות על ידי כך שישתמשו בנאמן ממדינה שאישרה אותן.

הקמת קרן הגנת נכסים בארצות הברית עולה לרוב בין 5,000 דולר ל-10 אלף דולר בתשלומים ראשוניים, ועוד 5000-3000 דולר בשנה, מסביר ג'ו מקדונלד, ממייסדי קונקורד טראסט קומפני. התשלומים הראשוניים תלויים בתעריף של עורך הדין והעלויות המתמשכות לרוב משתנות בהתאם לרמת הנכסים בקרן.

עבור זוג נשוי, שבו אחד מבני הזוג פגיע יותר לתביעות פוטנציאליות, רצוי להעביר את הנכסים לבעלותו הבלעדית של בן הזוג השני, מציע הוסבנדס. מדובר לרוב במקרים שבהם אחד מבני הזוג הוא רופא או מכהן בדירקטוריונים. "צריך להקים את הקרן תוך מחשבה קדימה, ולפני שקורית תקרית שעשויה להוביל לתביעה", אומר הוסבנדס, "כמו כן עולה הסיכוי שבמקרה של גירושים מוותרים מראש על הנכסים".

תגיות