אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חיפה: הסטודנטים מורדים בבעלי דירות יקרנים צילום: ערן יופי כהן

חיפה: הסטודנטים מורדים בבעלי דירות יקרנים

תלמידי הטכניון ואוניברסיטת חיפה יצרו חזית מאוחדת נגד משכירים שמנסים להעלות את מחירי השכירות: "בעלי הדירות צריכים לעבוד כדי למשוך אותנו"

27.05.2012, 23:11 | שי פאוזנר
בחיפה נרשמה עלייה מתמדת במחירי השכירות לאורך העשור האחרון, כתוצאה בעיקר מבנייה מועטה של דירות חדשות בעיר. אך מצב זה עשוי להשתנות כיוון שכיום מוקמים בעיר כמה פרויקטי בנייה. פרויקט גדול במיוחד נבנה בכניסה הדרומית לחיפה.

גורמים בשוק הנדל"ן החיפאי מצביעים על עלייה של יותר מ־5% לשנה בשכירות בעשור האחרון, אולם בשנה האחרונה התמתן משמעותית קצב העלייה בדמי השכירות. גם משיחות עם שוכרים ובעלי דירות עולה כי משהו השתנה בעיר מאז מחאת הקיץ האחרון.

חיפה. עלייה מתמדת במחירי השכירות בעשור האחרון, צילום: אלעד גרשגורן חיפה. עלייה מתמדת במחירי השכירות בעשור האחרון | צילום: אלעד גרשגורן חיפה. עלייה מתמדת במחירי השכירות בעשור האחרון, צילום: אלעד גרשגורן

שוק ההשכרה בחיפה מתבסס בעיקר על שוכרים בעלי אמצעים כלכליים מוגבלים, כמו סטודנטים הנודדים אל העיר מרחבי הארץ כדי ללמוד בטכניון ובאוניברסיטת חיפה. מרבית הסטודנטים בוחרים לגור קרוב למוסדות החינוך ובעיקר בשכונת נווה שאנן שבכרמל.

בהשראת המחאה שינו חלק גדול מהסטודנטים המתגוררים בעיר את הגישה וסירבו להיכנע להעלאות התכופות בשכר הדירה. "בקרב הסטודנטים יש מרד לא שקט נגד בעלי הדירות שמתאפשר כיוון שמדובר בקבוצת אנשים שנמצאת בקשר מתמיד זה עם זה", מספרת סיגל, סטודנטית לרפואה בטכניון.

חלק מהסטודנטים המורדים בחרו לחפש דירה מחוץ לשכונת נווה שאנן המסורתית, ושכונת הדר הקרובה יותר לעיר התחתית הפכה לאזור פופולרי. אריק, סטודנט להנדסת מכונות בטכניון, אומר שמחירי השכירות בהדר שונים לגמרי מהמחירים בנווה שאנן. "מדובר בירידה של כמעט 15%. לפעמים תקבל גם דירה משופצת ובמצב טוב יותר מהדירה שתמצא בנווה שאנן", מסביר אריק. "רוב בעלי הדירות בהדר הם משקיעים חדשים והם מבינים שכדי למשוך שוכרים צריך לעבוד".

תגיות