אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מינהל מקרקעי ישראל נגד דנקנר: תובע ממנו לפנות את וילת הענק בעתלית צילום: צביקה טישלר

מינהל מקרקעי ישראל נגד דנקנר: תובע ממנו לפנות את וילת הענק בעתלית

הווילה נבנתה על שטח שהוחכר במקור לחברת המלח בשנות ה-50 ובשנת 2007 הועברה הבעלות במניות חברת המלח מקבוצת דנקנר לקבוצת אריסון

28.05.2012, 16:06 | מארק שון

מינהל מקרקעי ישראל פנה היום (ב') לבית משפט השלום בחיפה כדי לפנות את דני דנקנר מקופלקס הבנייה שנבנה עבורו בעתלית, המשתרע על פני כחמישה דונמים וכולל וילה רחבת היקף, מגרש טניס ויקב.

התביעה הוגשה נגד דנקנר וחברת מלח הארץ עתלית, בה מחזיקים מניות שאר בני משפחת דנקנר ובעלת השליטה היא אריסון השקעות באמצעות חברות בבעלותה. השטח הוחכר במקור לחברת המלח בשנות ה-50 ובשנת 2007 הועברה הבעלות במניות חברת המלח מקבוצת דנקנר לקבוצת אריסון.

אפריל 2010 דני דנקנר חשוד במתן שוחד למנכ"ל מינהל מקרקעי ישראל לשעבר בעסקה של חברת תעשיות מלח במהלך חקירת פרשת הולילנד עלה חשד שיו"ר הפועלים לשעבר שיחד את יעקב אפרתי, המשמש כיום כיו"ר רכבת ישראל; זאת במסגרת העסקה בין חברת תעשיות מלח והמדינה, בשעה שמשפחתו של דנקנר היתה בעלת השליטה בחברה איתי הר אור, 14 תגובותלכתבה המלאה
החכירה המקורית נעשתה לצורך שימוש תעשייתי של תעשיית המלח, ובחוזה החכירה המקורי נכתב כי "החוכר לא יהיה רשאי להשתמש בנכסים המוחכרים או בחלק מהם לאיזו מטרה אחרת מבלי לקבל על כך הסכמה בכתב מראש".

שורש המחלוקת בין המינהל למשפחת דנקנר הוא הסכם שנעשה בדצמבר 1991 בין חברת המלח לבין בני משפחת דנקנר לגבי שטח של 32 דונם שיועברו אליהם, אך העסקה לא קיבלה אישור סופי של המנהל.

"במשך השנים פעל, ועדיין פועל, מפעל להפקת מלח. בצמוד לו קיימים מספר מבנים שהוקמו לצורך מגורי פועלים של חברת המלח", נכתב בתביעה, "בתחילת שנות ה-90 החלו דנקנר בשיפוץ והרחבת אחד המבנים הקטנים אשר שימש במקור למגורי פועלים. כך הפך בהדרגה בית מגורי פועלים בגודל של כ-80 מ"ר למבנה ענק המשתרע על מגרש של כחמישה דונם, הכולל אגפי מגורים שונים, מבני שירות, סככות, פרגולות, חומת קיר, מגרש טניס, בריכה ויקב".

את התביעה הגיש עו"ד אלעד חן מפרקליטות מחוז חיפה (אזרחי) בשיתוף עם עו"ד דקלה שלו-אמסלם מיחידת התביעות בפרקליטות המדינה ומחוז חיפה של מינהל מקרקעי ישראל.

מעו"ד יוסי בנקל נמסר בתגובה בשמו של דנקנר: "כתב התביעה טרם נמסר לנתבעים או לעורכי דינם, אך 'מצא דרכו', באורח פלא, לכל אמצעי התקשורת".

דני דנקנר בביהמ"ש (ארכיון), צילום: צביקה טישלר דני דנקנר בביהמ"ש (ארכיון) | צילום: צביקה טישלר דני דנקנר בביהמ"ש (ארכיון), צילום: צביקה טישלר

לגופו של עניין יודגש כי השימוש בנכס ,הנמשך מזה עשרות שנים, כמו גם בנייתו נעשו כדין, על סמך היתרים שנתנו על ידי הרשויות המוסמכות; הכל בידיעת, הסכמת ואישור המינהל".

באוגוסט 2008 המליצה המשטרה להעמיד לדין את ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, את דני דנקנר, את שולה זקן ואת אורי לופוליאנסקי, לשעבר ראש עיריית ירושלים בפרשת הולינלד. 

החשדות היו כי עובדי ציבור ונבחרי ציבור בכירים, בגופים שונים, לקחו שוחד מייזמי פרויקט "הולילנד" והפרויקטים הנוספים שנחקרו, וזאת בתמורה לקידום הפרויקטים, לטובת היזמים.

לגבי דני דנקנר, יו"ר דירקטוריון חברת תעשיות המלח וסגן יו"ר דירקטוריון בנק הפועלים בתקופה הרלוונטית לחקירה, נאמר בהמלצת המשטרה כי קיימת לגביו תשתית ראייתית לכאורה לביצוע עבירות של מתן שוחד, רישום כוזב במסמכי תאגיד ועבירות מס .

 

תגיות