אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
Play: כשהטטריס יכבוש את העולם צילום מסך: Youtube

Play: כשהטטריס יכבוש את העולם

מי מפחד מלבנים ענקיות, וגם: להפוך בננה למקלדת, ההשראה של משפחת סימפסון, קלישאות ששומעים בהרצאות TED והאמת שמאחורי סיעור המוחות

28.05.2012, 20:07 | עמית הרשקוביץ

גשם של אייטיז

בשנים האחרונות גילינו שכל דבר יכול להפוך לסרט. מרכבות שעשועים ועד משחקי מחשב, הוליווד לא בוחלת ברעיונות משומשים כדי לקרוץ לגיקים - אולי הקהל היחידי שעדיין הולך לקולנוע בהמוניו. בטריילר הפרודי הבא תראו את הסרט שכולנו חיכינו לו: "טטריס". מה יקרה כשקוביות גדולות יתחילו ליפול מהשמיים על כדור הארץ?

זו לא הפעם הראשונה שמנסים לתת לטטריס טאץ' קולנועי. אמרנו שהוליווד ממחזרת רעיונות, לא?

השראה צהובה

הסימפסונים הם בסיס בלתי נדלה לבלוגים מסוגים שונים: בטאמבלר Movie Simpsons, למשל, תמצאו את מקורות ההשראה של המשפחה הצהובה. בתמונות מדויקות וגיפים קצרים תראו ציטוטים ומחוות מכל העונות של משפחת סימפסון, ותכולו לזהות כמה מהרגעים האיקוניים בקולנוע העולמי ובסדרת האנימציה גם יחד.

מתוך הטאמבלר Movie Simpsons, צילום מסך: moviesimpsons.tumblr.com מתוך הטאמבלר Movie Simpsons | צילום מסך: moviesimpsons.tumblr.com מתוך הטאמבלר Movie Simpsons, צילום מסך: moviesimpsons.tumblr.com

מקלדות בכל מקום

"מייקי מייקי" הוא מוצר חדש שמחפש את תמיכתכם בקיקסטארטר, והוא אחד הרעיונות המגניבים שנתקנו בהם. הרעיון מאחורי המוצר הוא להפוך כל דבר למקלדת, מבננות ועד לחדרי מדרגות. הרעיון שמנחה את היזמים הוא שכיף יותר ללחוץ על פירות מאשר על מקשים. אם בא לכם להרגיש ליום אחד כמו סטיב ג'ובס, זה המיזם לתמוך בו. ואולי הוא יעזור לנו להגשים את החלום הוותיק מהסרטון הבא.

הסודות של TED

העתיד הוא אינו בהיר. סערות ואיובים בלתי קרואים מתקרבים כדי להתקיף את המבצר שהוא גופכם, אבל לעתים מה שנראהכמו הצרה הגדולה ביותר הופך להיות המתנה הגדולה ביותר - וליהפך.

אם המשפט הזה נראה לכם סתום ומעורר השראה בו זמנית, כנראה גם אתם אוהבים הרצאות של TED. בהרצאת הטד הבאה הקומיקאי והמוזיקאי רג'י וואטס חושף את המנגנון מאחורי הכינוסים הפופולריים, ומצליח להיות סתום ומעורר השראה בו זמנית, כמובן.

חשיבה קבוצתית

סיעור המוחות הומצא בידי פירסומאי בשם אלכס אוסבורן במהלך שנות הארבעים, כשיטה יעילה לפתרון בעיות בצורה יצירתית. הוא יצר סנסציה במקומות העבודה, והיום כולנו כל כך רגילים לשיטת המחשבה המשותפת - שלעתים רחוקות אנחנו מפקפקים בנחיצותה. במאמר שמקדיש ה"ניו יורקר" לנושא תוכלו ללמוד על אוסבורן ורעיונותיו, ותגלו שהמנגנון שהוא פיתח כנראה פחות יעיל ממה שנדמה למורות בתיכון.

תגיות