אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איזה מנהל השקעות ישראלי הצליח להביס את מלך האג"ח ביל גרוס?

איזה מנהל השקעות ישראלי הצליח להביס את מלך האג"ח ביל גרוס?

בראש הדירוג ל־18 חודשים מככבות הקרנות של אי.בי.אי, הרבה לפני אגדי הקרנות שהשקיעו את רוב נכסיהן בקרנות של פימקו

29.05.2012, 07:34 | בועז בן־נון

בשנה וחצי האחרונות עבר השוק המקומי רכבת הרים, שהתחילה בעלייה בשווקים החל מיוני 2010, עברה דרך המשבר שהחל במאי 2011 וסיימה בהתאוששות בתחילת 2012, כאשר בחודש האחרון מנשבות שוב רוחות סוערות של משבר אפשרי. אם כן, זוהי תעודת כבוד למנהלי קרנות אג"ח חו"ל שקליות, כאשר 17 מתוך 26 הקרנות בקטגוריה היכו את מדד הייחוס - מדד האג"ח הגלובלי של סיטיגרופ (Citi WGBI LCL) - ב־18 החודשים האחרונים. מתחילת השנה 20 קרנות היכו את המדד, כאשר בשלוש השנים האחרונות - שבע קרנות בלבד.

קטגוריית קרנות אג"ח חו"ל שקליות, המנהלות 3.4 מיליארד שקל, כוללת קרנות המשקיעות מעבר לים ושערן נקוב בשקלים, להבדיל מקרנות האג"ח שמשקיעות בחו"ל ונקובות בדולר. כלומר, הקרן אמורה לגדר את הסיכון שבתנודתיות המטבעות הזרים מול השקל.

ביל גרוס, מנהל קרן האג"ח הגדולה בעולם, צילום: בלומברג ביל גרוס, מנהל קרן האג"ח הגדולה בעולם | צילום: בלומברג ביל גרוס, מנהל קרן האג"ח הגדולה בעולם, צילום: בלומברג

 

בדקו את מדד הייחוס

בתוך הקטגוריה אפשר למצוא ארבעה סוגי קרנות: קרנות ששמות את יהבן על אג"ח קונצרניות וממשלתיות בצפון אמריקה (למשל, אי.בי.אי אג"ח דולר בינלאומי!), אלה שיעד ההשקעה שלהן הוא אירופה (הראל פיא אג"ח יורו), קרנות שגן המשחקים שלהן הוא גלובלי (מיטב אג"ח בינלאומי!) ואגדי קרנות (Funds of Funds), שאף הן מאפשרות השקעה גלובלית.

הראשונה בדירוג ל־18 חודשים היא אי.בי.אי אג"ח דולר בינלאומי! שמבקשת להשיג תשואה עודפת על ריבית הפדרל ריזרב האמריקאי - 0.25% (הריבית הריאלית שלילית). הקרן, שמשקיעה באג"ח קונצרניות המדורגות בין AAA ל־BBB, השיאה למשקיעה 5.6% מתחילת השנה, 12.4% ב־18 החודשים האחרונים ו־33.8% בשלוש השנים האחרונות, גבוה בהרבה ממדד הייחוס הסולידי שלה - הריבית חסרת הסיכון של ממשלת ארה"ב, ואף טוב יותר ממדד הייחוס, מדד האג"ח של סיטיגרופ, שהשיג 1.16%, 5% ו־12.4% בתקופות המקבילות. עם זאת, כפי שציינו בעבר, מומלץ לבדוק את מדד הייחוס המוצהר של הקרן ואת התאמתו לפורטפוליו ההשקעה שלה.

השנייה בדירוג היא אי.בי.אי אג"ח גלובלי, שמבקשת להשיג תשואה עודפת על שערי הדולר והיורו: 66.66% משיעור השינוי בשער דולר ארה"ב ו־33.33% משיעור השינוי בשער היורו. השקעות הקרן מעורבות בין אג"ח קוצרניות גלובליות ומעט אג"ח ממשלתיות מאירופה, אסיה ואוסטרליה.

את התשואה הגבוהה ביותר בשלש השנים האחרונות - 34.05% - השיגה הקרן השלישית בדירוג, אלטשולר שחם אג"ח גלובלי ללא מניות!. מדובר בקרן השנייה בגודלה בקטגוריה (687 מיליון שקל), כשהגדולה ביותר שייכת אף היא לאלטשולר שחם (אלטשולר שחם אג"ח חו"ל מוגנת!, המדורגת רביעית). שתי הקרנות גייסו 95% מתוך 321 מיליון השקלים שזרמו (נטו) לקטגוריה ב־3 החודשים האחרונים.

 

ביל גרוס נשאר מאחור

אל הקטגוריה צרפנו גם שני אגדי קרנות (Funds of Funds), אשר תחת ההשקעה בנכסים משקיעים בקרנות אג"ח זרות אחרות.

אגדי הקרנות השיגו תשואות ממוצעות לעומת הקרנות הרגילות. פסגות אגד חוץ אג"ח ופיקדונות נקוב ש"ח!, המדורגת שישית, השיאה 3.3% מתחילת השנה ו־7.4% ב־18 החודשים האחרונים.

אל דמי הניהול של הקרן (0.25%) המשקיע צריך להוסיף גם דמי ניהול עקיפים שמשולמים לקרנות שבהן הקרן משקיעה - במקרה הזה, ארבע קרנות אג"ח של פימקו, חברת קרנות הנאמנות הגדולה בעולם, המנוהלת על ידי ביל גרוס שנחשב למלך האג"ח של וול סטריט. אחת מהן היא פימקו טוטאל ריטרן, קרן הדגל של החברה והקרן הגדולה ביותר בעולם, שממנה נמשכו בשנה שעברה סכומי שיא של 5 מיליארד דולר בשל ביצועיה החלשים.

פימקו, כנראה, חביבה במיוחד על אגדי הקרנות, שכן גם הקרן שהתברגה שביעית בדירוג לתשואות ב־18 חודשים האחרונים - דש אגד חוץ נקוב ש"ח! - מחלקת את רוב כספה בין ארבע קרנות בניהולה של פימקו. 

השורה התחתונה: שתי קרנות של אי.בי.אי מככבות בדירוג ל־18 חודש, אך הקרן שמדורגת שלישית - אלטשולר אג"ח גלובלי ללא מניות! - היא שיאנית התשואה לטווח הארוך.

IFO מפיצת מוצרי מורנינגסטאר בישראל

תגיות