אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"בברוקראז' כמו במגרש: הקבוצה חכמה מהיחיד" צילום: תומי הרפז

"בברוקראז' כמו במגרש: הקבוצה חכמה מהיחיד"

מנהל הברוקראז' של אקסלנס מביא את התחרותיות מעולם הכדוריד לחדר המסחר. במציאות הנוכחית הוא מעדיף את שוק המניות הישראלי על הזרים

29.05.2012, 07:35 | ענת ציפקין

"משחק הכדוריד משקף עבורי במדויק את העובדה שהקבוצה היא בהכרח הרבה יותר חכמה מהיחיד", אומר אלעד בורשטיין, מנהל הברוקראז' של בית ההשקעות אקסלנס נשואה. לדבריו, העקרונות המנחים אותו בשני העיסוקים העיקריים בחייו, משחק הכדוריד ושוק ההון, דומים אלה לאלה. "התחרותיות שבמשחק הכדוריד גורמת לי ולקבוצה להוציא מעצמנו יותר, לחשוב בצורה יצירתית, ולהיות יותר ממוקדים. היא הופכת אותנו לטובים יותר, וההשלכה העסקית ברורה. גם בברוקראז' אנחנו שואפים כל הזמן להשתפר ולמצב את עצמנו גבוה יותר. בברוקראז', כמו בכדוריד, גם אם מבחינה אישית הכל זרם - אם הקבוצה הפסידה, לא הגענו ליעדים העסקיים שלנו, לא ניצחנו את המשחק וההישג עדיין לא מושלם" אומר בורשטיין.

ההתנסות הראשונה של בורשטיין בשוק ההון הגיעה רק לאחר שצבר כמה שנות ניסיון בשוק העבודה, בעיקר בתפקידים ניהוליים. עם תחילת לימודיו לתואר השני במינהל עסקים, החל בורשטיין לעבוד בחברת תוכנה העוסקת בניתוח ותמחור איגרות חוב. "התפקיד שלי התמקד במתן תמיכה טכנית לתוכנות הפועלות בתחום הפיננסי ונותנות מידע למשקיעים מוסדיים בנושא אג"ח".

בשנתיים שעבד בתפקיד פגש בורשטיין רבים מאנשי תחום האג"ח המוסדי בישראל. "זה היה טבעי מאוד שבהמשך הדרך, אחד מבתי ההשקעות הגדולים, שהיו לקוחות שלי, יציע לי לעבור אליו", נזכר בורשטיין. לאחר שצבר ניסיון גם בתחום הזה, פנה אליו בית השקעות אחר והציע לו להתקדם לתפקיד מאתגר בתחום קצת שונה - להיות ברוקר אג"ח עבור משקיעים מוסדיים ישראלים. "גם כאן המעבר לתפקיד החדש היה טבעי עבורי. הכרתי את הלקוחות, וכמובן את התחום".

קפיצת המדרגה המקצועית הבאה של בורשטיין באה לידי ביטוי בתפקידו הנוכחי, ניהול חדר המסחר של בית ההשקעות אקסלנס נשואה. עבורו מדובר בקידום שמסמן את הנקודה המשמעותית ביותר בקריירה שלו עד עתה. "כבר בשלהי התפקיד הקודם הגעתי למסקנה שאני רואה את עצמי בתפקיד ניהולי בתחום הברוקראז'. גם היום אני מרגיש שנפתחה בפניי הזדמנות וזכות גדולה, בין היתר מכיוון שבשוק ההון יש הרבה סוחרים מצוינים, ובתחום שבו אני עוסק יש הרבה פחות ראשי פירמידה".

אלעד בורשטיין, צילום: תומי הרפז אלעד בורשטיין | צילום: תומי הרפז אלעד בורשטיין, צילום: תומי הרפז

 

"משתדל להתנתק בבית"

את אהבתו לכדוריד גילה בורשטיין בגיל צעיר כאשר החל לשחק בהפועל ראשון לציון. "הפסקתי להתאמן כשהתגייסתי לצבא. הייתי קצין קרבי ולא היה לי זמן לכדוריד. במהלך הלימודים חזרתי בהדרגה לתחביב נעוריי, אולם בקצב פעילות נמוך יותר מבעבר" הוא מספר, ומוסיף שכיום הוא מתאמן בקבוצה שמשחקת בליגה הלאומית לכדוריד.

מה הכדוריד לימד אותך על העבודה בשוק ההון?

"לפני כל תחרות יש הרבה אימונים, ואני נהנה מהם לא רק בגלל הפעילות הגופנית, אלא בזכות ההנאה מהפעילות הקבוצתית. אני חושב שצריך לזכור שאת המאמץ באימון יש לתרגם לא רק לניצחון אלא גם להנאה מהדרך, ולשלב אותו בחדוות העשייה היומיומית".

שוק ההון תופס מקום מרכזי בחיים שלך גם לאחר העבודה?

"במעט השעות שאני בבית, אני משתדל להתנתק ומקפיד על בילוי עם אשתי ובני (בן שנה ושמונה חודשים) ויוצא מנקודת הנחה שאין שום דבר שקרה בלילה שאני לא יכול להשלים בבוקר. אם יש אירוע גדול, אני מתחבר".

למרות סדר היום הצפוף, בורשטיין מוצא זמן להתנדב בארגון "סהר" - סיוע והקשבה ברשת. "התחלתי להתנדב בסהר ב־2001. מדובר בארגון שנותן תמיכה נפשית דומה לזו שנותן ער"ן, רק באמצעות האינטרנט. סהר מתמקד באוכלוסייה עם נטייה לאובדנות. הוא הוקם על ידי פרופ' ישראל אורבך ז"ל ופרופ' עזי ברק לאחר שהחייל ערן אדרת מצא בפורום באינטרנט הוראות מפורטות כיצד להתאבד. הארגון הוקם ביוזמת הוריו של ערן" מסביר בורשטיין. "עבורי מדובר בנתינה אמיתית. ההתנדבות מתבצעת מהבית, ולכן מתאימה מאוד לאורח החיים שלי".

 

"מביטים ליורו ולארה"ב"

בכל הקשור להתרחשויות בשווקים, בורשטיין מאמין שפעילות ניהול ההשקעות בישראל היא נגזרת של ההתרחשויות בשוקי העולם, הנמצא בצומת דרכים משמעותי. "באירופה שוררת אי־ודאות הן לגבי כיוון המדיניות בגוש היורו, והן לגבי כל הקשור לעצם הקיום של הגוש. בארה"ב יש סימן שאלה לגבי העיתוי שבו הכלכלה תתחיל לצמוח, לצד בעיות נוספות כגון שוק העבודה, שוק הדיור והגירעון התקציבי".

איך כל אלו משפיעים על כיווני ההשקעה בשוק המקומי?

"אי־הוודאות באירופה והמצב בארה"ב יקשו על היצוא הישראלי. זה לא בלתי סביר שהאירופים והאמריקאים יקשו על גורמים חיצוניים להיכנס לשווקים, בין אם באמצעות מכסים ובין אם על ידי איסורי יבוא. מכך אני גוזר שאנחנו נכנסים לתקופה מאתגרת שתשפיע על שיעורי הצמיחה של המשק הישראלי, על גובה האבטלה, על הגירעון בחשבון השוטף וכמובן על החלטות הריבית של הנגיד סטנלי פישר".

מנקודת המבט של המשקיע הקטן, היכן כדאי להשקיע בתקופה הקרובה?

"להערכתי, שוק האג"ח הממשלתיות מאפשר רווח, כאשר המלצתי היא על האפיק השקלי, מכיוון שאיני צופה העלאת ריבית בטווח הקצר. יתרה מזאת, גם הורדת ריבית היא אופציה אפשרית. משכך, המח"מים השקליים הארוכים אטרקטיביים. באפיק הצמוד, מרווחי האינפלציה גבוהים בעיניי, ולכן הייתי נזהר במח"מים שבין 3–5 שנים, ובהם מתמקד בחשיפה לאג"ח קונצרניות בדירוג גבוה, ורק לאחר בחינה מדוקדקת. האירועים האחרונים בשוק הקונצרני הוכיחו שאין תחליף לניתוח מיקרו־כלכלי של כל חברה בנפרד.

"לגבי שוק המניות, תפיסת העולם שלי אומרת שהשוק הישראלי עדיין אטרקטיבי יותר מאשר השווקים הזרים. לאחרונה רואים מגמה שמשקיעים ישראליים חוזרים הביתה, אחרי השקעה ברמת הצלחה 'סבירה בלבד' בחו"ל".

השורה התחתונה של אלעד בורשטיין: "האג"ח הממשלתיות השקליות בעלות פוטנציאל להניב רווח. במח"מ של 5–3 שנים הייתי ממליץ על אג"ח קונצרניות בדירוגים גבוהים".

אלעד בורשטיין (39)

מצב משפחתי: נשוי + 1

תפקיד: מנהל הברוקראז' של אקסלנס

השכלה: תואר שני במינהל עסקים

מגורים: תל אביב

תגיות