אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": מגדלים תמורת שיפוץ בית הכנסת הגדול בת"א צילום: יובל חן

בלעדי ל"כלכליסט": מגדלים תמורת שיפוץ בית הכנסת הגדול בת"א

משקיעים צרפתים בהובלת משפחת בנבנישתי רכשו 3 חלקות ברחובות אלנבי ואחד העם ב־80 מיליון שקל. הקבוצה במו"מ עם העירייה לאישור בנייה לגובה

30.05.2012, 08:52 | שי פאוזנר

אחת מעסקאות הנדל"ן הבולטות של השנים האחרונות במרכז תל אביב נסגרה בסוף השבוע. קבוצת משקיעים ויזמים שמובילה משפחת בנבנישתי, בעלי חברת כוח האדם תיגבור, רכשה יחד עם משקיעים יהודים צרפתים שלוש חלקות במתחם הרחובות אלנבי ואחד העם, מול בית הכנסת הגדול של תל אביב, תמורת סכום כולל של כ־80 מיליון שקל. הרכישה בוצעה בשני שלבים: לפני כשלוש שנים רכשה משפחת בנבנישתי את המתחם ברחוב אחד העם 27 לפי שווי של כ־20 מיליון שקל, ובשבוע שעבר השלימה יחד עם שותפיה רכישה של מתחם ברחוב אחד העם 101 ומתחם שלישי ברחוב אלנבי 99.

בעסקה נמכרו שלושת המתחמים על ידי בעלים פרטיים. ל"כלכליסט" נודע כי אחד המתחמים - זה שברחוב אלנבי 99 - נמכר על ידי חברת הייזום אקרו נדל"ן שבבעלות צחי ארבוב ואילן קפון. תג המחיר לשטח שמכרה אקרו עמד על כ־33 מיליון שקל לפני מע"מ. החברה שמנהל עו"ד זיו יעקבי תרשום רווח של כ־11 מיליון שקל על המגרש שאותו רכשה לפני שנה תמורת 22 מיליון שקל.

אלנבי. "נהפוך את בית הכנסת הגדול למוקד עלייה לרגל של יהודים ותיירים מכל העולם", צילום: יובל חן אלנבי. "נהפוך את בית הכנסת הגדול למוקד עלייה לרגל של יהודים ותיירים מכל העולם" | צילום: יובל חן אלנבי. "נהפוך את בית הכנסת הגדול למוקד עלייה לרגל של יהודים ותיירים מכל העולם", צילום: יובל חן

מדובר באחד האקזיטים הבולטים של אקרו. אילן קפון, מבעלי החברה, אמר ל"כלכליסט": "מכירת המגרש היא חלק מאסטרטגיית החברה להתמקד בפרויקטים גדולים ומשמעותיים. כיום החברה בוחנת אפשרויות לרכישת פרויקטים דומים נוספים". בדיקת "כלכליסט" מעלה כי המתחמים שנמכרו עברו בירושה עד שנמכרו בשנים האחרונות. בעלת המתחם המקורית באלנבי 99, למשל, היתה משפחה יהודית ממוצא איטלקי שהחזיקה בבניין שנים רבות. מדובר

במבנה שבו שוכנת מסעדת סטפן בראון. בשנה החולפת פעלה אקרו נדל"ן להשבחת הנכס, הנמצא מול בית הכנסת הגדול. בין השאר, קידמה את התכנון והרישוי לתוכנית הבנייה למגרש שבו ייבנה בניין בן שש קומות, עם 37 דירות ושטחי מסחר בקומת הרחוב. את תכנון הפרויקט הובילו במשותף האדריכלים גידי בר אוריין ותמי פוזיס.

קבוצת הרוכשים מעריכה כי הקרבה לשדרות רוטשילד תהפוך את המתחם לאטרקטיבי מאוד.

על פי התב"ע (תוכנית בניין העיר הנוכחית), ניתן לבנות במתחם בניינים בגובה נמוך יחסית של שבע קומות עם קומת מסחר הפונה לרחוב. אולם המשקיעים מעריכים כיום כי יוכלו לבנות שם הרבה יותר. עו"ד דורון אריאל המייצג את הרוכשים חשף כי בעניין זה מנהלים כיום הרוכשים משא ומתן עם נציגי עיריית תל אביב, על בסיס הצעה שלהם כי אם יוגדלו מהותית זכויות הבנייה שלהם במתחם, הם ישפצו את בית הכנסת הגדול של תל אביב שיהווה חלק מהתחדשות האזור שהם מבקשים לבצע. "מדובר בקבוצה שמורכבת מאנשים שומרי מסורת, שלהם עניין אישי בהפיכת בית הכנסת והמתחם שסביבו לאייקון תרבותי ולמוקד עלייה לרגל של יהודים ותיירים מכל העולם", אומר אריאל.

תגיות

44 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

43.
תגובה ל21
- 21 קורא לתגובה והנה לך אחת שלי. לחדש את בית הכנסת הגדול הגדול, הבנת? כך כך שפל רוח במלוא המובן! וכן לקרוא ליהודים! טובים אחרים להעתיק את היוזמה המבורכת בכל עיר בישראל. לישראל לא יהיה קיום אם נתכחש לאבות אבותינו ונחיה לשיטתך כעם הארץ. תתבייש לך עשב שוטה ואזוב קיר!. כותבת ישראלית! חילונית שמכבדת את ערכי הדת היהודית שלי.
31.05.12
42.
בתי הכנסת בישראל הם חרפה. חלקם בקראוונים. אחרים מוזנחים וננטשים. גם החדשים שנבנים לא מפוארים
כשתיירים באים לכאן לוקחים אותם למסגדים וכנסיות ולא בכדי. לאיזה בית כנסת תיקחו אותם בתל אביב? רובם חורבות או קטנים וחסרי ייחוד. יוצא שכדי לראות בתי כנסת מהודרים צריך לנסוע לאירופה ואיזה קשיש יהודי אחרון באיזה עיר פותח לך את המבנה שנמצא בתחזוקה יותר טובה מחלק מבתי הכנסת שנבנו פה מאות שנים אחריו.
אני מתבייש בבתי הכנסת בישראל  |  30.05.12
לכל התגובות