אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סופי: הממונה על הגבלים עצר את מיזוג סיבוס וסודקסו צילום: אוראל כהן

סופי: הממונה על הגבלים עצר את מיזוג סיבוס וסודקסו

דיויד גילה החליט על דחיית העסקה בעקבות נוכחותה של סודקסו בשוק כרטיסי ההסעדה לארגונים בישראל, תחום פעילותה של סיבוס; ההחלטה מהווה מכה למשביר לצרכן, שתכננה לרשום רווח הון של 75 מיליון שקל מהמיזוג

31.05.2012, 16:09 | גיל קליאן
החלטת הממונה על הגבלים עסקיים דיויד גילה לדחות את מיזוג סיבוס וחברת מילפאס של התאגיד הגלובלי סודקסו ניתנה היום (ה') רשמית. הסיבה המרכזית לדחיית המיזוג בין החברות היא נוכחותה של סודקסו בשוק כרטיסי ההסעדה לארגונים בישראל, תחום פעילותה של סיבוס. להחלטת הממונה השפעה ישירה על המשביר לצרכן, החברה־הסבתא של סיבוס, שתכננה לרשום רווח הון של 75 מיליון שקל כתוצאה ממיזוג הנכדה עם מילפאס.

סודקסו הוא תאגיד גלובלי העוסק במתן שירותים לחברות. החברה צמחה מתחום ההסעדה, אך מציעה כיום מגוון רחב של שירותים מניקיון, שירותי מזכירות וקבלה, ועד אחזקת ציוד טכני ומכשור רפואי. נכון לסוף אוגוסט 2011, לחברה מכירות שנתיות של 16 מיליארד יורו, היא מעסיקה 413 אלף עובדים (עובדה המציבה אותה במקום ה־22 ברשימת המעסיקים בעולם) ופועלת ב־33.4 אלף אתרים שונים.

בישראל מחזיקה סודקסו את חברת ההסעדה לארגונים שפע, אליה נכנסה כשותפה ב־1998. ב־2009 היא רכשה את השליטה בה. שפע היא אחת החברות הגדולות בענף, אך אינה מתחרה ישירה של סיבוס, המספקת לארגונים כרטיסים מגנטיים שבאמצעותם יכולים העובדים לאכול במגוון מסעדות שאינן מופעלות על ידי סיבוס.

דיויד גילה, צילום: אוראל כהן דיויד גילה | צילום: אוראל כהן דיויד גילה, צילום: אוראל כהן

עם זאת, באמצע 2011 נכנסה סודקסו לענף כרטיסי ההסעדה המגנטיים, אז רכשה חברה קטנה בענף ושינתה את שמה למילפאס, מותג כרטיסי ההסעדה שמפעילה סודקסו ברחבי העולם. לפי אתר האינטרנט של מילפאס בישראל משרתת כיום החברה 15 אלף מחזיקי כרטיס בלבד, מספר נמוך ביחס ל-175 אלף מחזיקי הכרטיס בסיבוס (נכון לסוף 2011). עם זאת, ברשות ההגבלים החליטו שמדובר במיזוג שיכשיל תחרות עתידית בענף, או במילות הרשות: "המיזוג מעלה חשש סביר לפגיעה משמעותית בתחרות ובצרכנים".

הכשלת הרכישה היא בשורה מרה עבור המשביר לצרכן של רמי שביט, שתכננה לרשום רווח הון של 75 מיליון שקל כתוצאה מהעסקה, ותזרים מזומנים חשוב שיסיע לחברת האחזקות לממן את תוכניות ההתרחבות שלה, בפרט בתחום הסופרים. חלקה של המשביר ברכישה היה אמור להיות 83 מיליון שקל, כשהחברה כולה היתה אמורה להימכר תמורת 105 מיליון שקל.

המשביר נכנסה להשקעה בסיבוס ביוני 2008, אז רכשה 50% מהחברה תמורת סכום של 2.5 מיליון שקל בלבד, בעסקה ששיקפה אז לסיבוס שווי של רק 5 מיליון שקל. המניות נרכשו מידי מייסדי החברה - ארבעה במספר - ובהם מנכ"ל החברה חיים בן סימון. במרץ 2009 מימשו שניים מהמייסדים אופציה שהיתה להם למכור מניות נוספות למשביר, ועשו זאת בעסקה ששיקפה לסיבוס שווי של 12 מיליון שקל בלבד.

תגיות