אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דיבידנדים: הקרב על הוועד צילום: מיכאל קרמר

דיבידנדים: הקרב על הוועד

רחל תורג'מן, יו"ר החברה הממשלתית לדיור ציבורי חלמיש, הובילה מהלך לפיטוריו של המנכ"ל גיל סער. וגם: 120 עובדי גלובוס גרופ התאגדו בהסתדרות

03.06.2012, 08:45 | כתב כלכליסט
רחל תורג רחל תורג'מן | צילום: מיכאל קרמר רחל תורג

מערכת היחסים המתוחה בצמרת החברה הממשלתית לדיור ציבורי חלמיש הגיעה לשיא ביום חמישי האחרון. יו"ר החברה בחמשת החודשים האחרונים רחל תורג'מן הצליחה להעביר בדירקטוריון את פיטוריו של מי שמכהן ב־4.5 השנים האחרונות כמנכ"ל החברה, גיל סער. שבעה מבין שמונת הדירקטורים תמכו בהחלטה, בכפוף לשימוע.

סער מיהר לשגר לתורג'מן מכתב חריף באמצעות עו"ד גיל אגמון, עם העתקים ליועץ המשפטי לממשלה ולמבקר המדינה, ובו טען סער כי הוא "נדהם" מהזימון לישיבה ומכך שלא קיבל את פירוט הטענות נגדו ושלא הוענקה לו זכות השימוע. המנכ"ל המודח האשים את תורג'מן כי הסיבה להדחה היא הקו התקיף שלו לפינוי פולשים בכפר שלם. עו"ד אגמון טען בשם סער כי מרשו הוא "השומר על זכויות המדינה ומהווה את המכשול האחרון שמונע את הפסקת ההליכים המשפטיים נגד הפולשים לקרקעות המדינה".

חלמיש נמצאת בבעלות המדינה (50%) ועיריית ת"א (50%). החברה מנהלת מאבק לפינוי 500 תושבים פולשים בכפר שלם במטרה לקדם תוכנית פינוי־בינוי. תורג'מן החליטה עם מינויה להקפיא את המאבק המשפטי ולנהל עם הפולשים בכפר שלם מו"מ בנימוק שהפיצוי שנקבע לפולשים, 700 אלף שקל, אינו מספיק לרכישת דירה. לטענת סער, היועץ המשפטי של חלמיש, עו"ד ליאור עמידור, קבע כי לא היה בסמכות הדירקטוריון להקפיא את התביעות. סער אף טוען כי בפגישת העבודה הראשונה אמרה לו תורג'מן: "קיבלתי הוראה לפטר אותך".

תורג'מן היתה אשת סודו של ח"כ עמיר פרץ, וכיהנה כדירקטורית בדלק ישראל של יצחק תשובה וכמנכ"לית חברה־בת של בית ההשקעות פריזמה מטעם קרן מרקסטון. בחלמיש היא מכהנת בהתנדבות.

תורג'מן בתגובה: "מכתבו של בא כוח המנכ"ל עמוס שקרים בוטים ומהווה הוצאת דיבה חמורה. ניסיונו של המנכ"ל להציג את עצמו כ'חושף שחיתויות' בחברה שהוא מנהל כבר שנים ונושא באחריות למתרחש בה, או להפוך את עצמו ל'קורבן' הוא תרגיל מוכר שמטרתו לייצר לעצמו 'חסינות'. המכתב מוכיח כי יש לבצע תהליך של ניקוי אורוות".

גולן חזני

אוכל סרטים

יורם גלובוס, צילום: אביגיל עוזי יורם גלובוס | צילום: אביגיל עוזי יורם גלובוס, צילום: אביגיל עוזי

בעודו מתבשם באבק כוכבים בפסטיבל הסרטים בקאן, עובדיו של טייקון הקולנוע יורם גלובוס הכינו לו סרט אחר לגמרי. אלה החליטו להקים ועד פעולה בהסתדרות, לאחר שלטענתם חברת ההפקות בשליטתו, גלובוס גרופ, מעבירה את שכרם באיחור ובמקרים מסוימים לאחר 10 בחודש, מה שעלול להיות מוגדר כהלנת שכר. העובדים טוענים עוד כי בשנתיים האחרונות ההנהלה מעדיפה להכניס עובדים בשכר נמוך מהמקובל ומפטרת את העובדים הוותיקים.

גלובוס גרופ נותנת שירותי אולפן והפקה בין היתר לחדשות ערוץ 2, לערוץ הכנסת ולתוכניות הריאליטי "דה וויס" ו"האח הגדול".

גלובוס מקס, חברת האחזקות שבשליטת יורם גלובוס המרכזת חלק מעסקיו, הפסידה 8.5 מיליון שקל ב־2011 ועוד 3.2 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2012. ההכנסות ממכירות כרטיסים, מוצרי מזון, פרסום ואטרקציות ירדו ברבעון הראשון של 2012 ל־16.1 מיליון שקל, לעומת 20.9 מיליון שקל ברבעון המקביל, וזאת בגלל ירידה במספר הצופים בבתי הקולנוע. החברה פרעה השבוע את התשלום האחרון שלה לבעלי האג"ח בהיקף של 5.1 מיליון שקל, ואינה מחזיקה עוד ניירות ערך למסחר בבורסה. המניות נמחקו מהמסחר עוד קודם לכן.

גלובוס אמר ל"כלכליסט" כי "אין כל עיכוב שכר", אך לשאלה האם השכר מגיע לאחר 10 בחודש ענה כי "העובדים מקבלים את שכרם כאשר הם צריכים".

מיקי פלד

חזק חזק ונתחזק

המעבר של רוני חזקיהו מתפקיד המפקח על הבנקים לכיסא יו"ר הבנק הבינלאומי מתברר כצעד משתלם ביותר. על פי ההערכות, שכרו בתפקידו החדש קופץ כמעט פי ארבעה - ל־170 אלף שקל. זאת לפני הוצאות רכב והטבות סוציאליות, המעלות את עלות שכרו ל־240 אלף שקל בחודש. בנוסף יהיה זכאי לבונוסים בהתאם לביצועי הבנק, שיכולים לשלשל לכיסו עוד מאות אלפי שקלים. שכרו אושר בסוף השבוע שעבר בדירקטוריון הבינלאומי, והוא מעט נמוך יותר משכרו של היו"ר הקודם, ז'אק אלעד, כ־200 אלף שקל בחודש ברוטו (עלות השכר עמדה על 280 אלף שקל). אלא שאלעד עבד 90% משרה לעומת חמישה ימי עבודה מלאים אצל חזקיהו.

מישל אודי

טבעת הזהב

בין עשרות אלפי הצופים שגדשו את אצטדיון רמת גן במופע הראוותני של מדונה, אפשר היה לפגוש גם כמה מבכירי המשק הישראלים שבאו לחוש קצת אמריקה. היו שם דודי ויסמן, מבעלי רבוע כחול, לצד מנכ"ל הרשת זאב וורמברנד. באותו מעמד יכלו לפגוש את הקולגה רמי לוי שהגיע עם אשתו עדינה. עוד היו: ניר שרצקי מאיתוראן וגלית פרבר, דרורית ורטהיים מבעלי החברה המרכזית למשקאות, ליאון קופלר ליאור רייטבלט ודני לוזון מסופר־פארם, יוני שסטוביץ.

ניר שרצקי וגלית פרבר (ארכיון) ניר שרצקי וגלית פרבר (ארכיון) ניר שרצקי וגלית פרבר (ארכיון)

שובו של שוקי אורן

עוד פליט של המגזר הממשלתי חזר למגזר הפרטי: בסוף השבוע אישר דירקטוריון קרדן אן.וי את תנאי העסקתו של שוקי אורן כמנכ"ל החברה. עלות שכרו השנתית: 437 אלף יורו.

 

 

תגיות