אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אם כבר אירופה - אז הקרן של בלאקרוק צילום: בלומברג

אם כבר אירופה - אז הקרן של בלאקרוק

משבר החובות באירופה מייצר הזדמנויות השקעה במניות שנחבטו חזק מדי. ראש בראש: שתי קרנות נאמנות זרות המתמחות בהשקעה בתחום, והמלצה אחת

05.06.2012, 07:25 | ארז ברית ויוליה ויימן

אין ספק שאירופה נמצאת בצרות גדולות. החובות, הגירעונות והמיתון הכלכלי שמככבים בכותרות העיתונים יוצרים לעתים תחושה שמדובר בגוש מדינות עולם שלישי. הבעיות אכן קשות, אך בתוך כך חשוב לזכור כי עדיין מדובר בגוש מדינות מפותחות ומתועשות, וכי איים שלמים בביצה האירופית ממשיכים לנהל את עסקיהם כרגיל. אירופה עדיין מהווה בית לחברות ענק בינלאומיות וגלובליות רבות, שפעילותן לא מוגבלת אך ורק לתחומי היבשת. מעבר לכך, אנליסטים רבים מעריכים כי דווקא המשבר שהביא לירידות בשווקים, יצר הזדמנויות רכישה למניות של חברות איכותיות ביותר במחירים נמוכים בהרבה ממה שהיינו רגילים לראות לפני כן.

הקרן הראשונה שנציג היא בניהולה של פרנקלין שהוקמה ב־2000, נקובה ביורו ורשומה בלוקסמבורג. מנהל הקרן מאז 2005 הוא פיליפ ברוגר טרלט המשמש כסגן נשיא בכיר בפרנקלין קרנות נאמנות.

מטרת הקרן היא להשיג גידול הון בטווח ארוך על ידי השקעה במניות של חברות הממוקמות באירופה או של חברות שמרבית פעילותן ביבשת. הקרן משקיעה בחברות שלהערכתה נסחרות בחסר. נכון לסוף אפריל השקיעה הקרן 93% מנכסיה במניות ואת היתר במזומן, כאשר 29% מהתיק הושקע במניות של חברות בריטיות, 19% בחברות צרפתיות, 15% בחברות גרמניות ו־11% בשוויצריות.

סניף דויטשה בנק, צילום: דוד הכהן סניף דויטשה בנק | צילום: דוד הכהן סניף דויטשה בנק, צילום: דוד הכהן

החברות הגדולות בתיק של הקרן הן וודאפון, איי.פי מולר־מארסק, בריטיש אמריקן טובקו ורוצ'ה הולדינג. מגזרי הפעילות העיקריים שלה הם פיננסים, קמעונאות, חומרי גלם, תעשייה, שירותי בריאות, אנרגיה וטלקום. בשנה האחרונה הניבה הקרן תשואה שלילית של 4.8% ובשלוש השנים האחרונות תשואה של 36%, לעומת מדד הייחוס (MSCI Europe Index) שהניב -6.2% ו־39%, בהתאמה.

הקרן השנייה היא הקרן של בלאקרוק שהוקמה ב־2005. הקרן נקובה ביורו ורשומה בלוקסמבורג. מנהלי הקרן הם נייג'ל בולטון, המחזיק בניסיון של 27 שנה בתחום ונמצא בתפקיד מאז 2008, ואמי דיי, אנליסטית לשעבר בבלאקרוק שנכנסה לתפקיד במרץ האחרון.

מטרת הקרן היא מקסום הרווח על ידי השקעה של לפחות 70% מכספיה בתיק מרוכז של חברות הממוקמות או פועלות באירופה.

נכון לסוף אפריל השקיעה הקרן את כל כספה במניות לפי החלוקה הגיאוגרפית הבאה: 38% מהתיק בחברות בריטיות, 18% בחברות גרמניות ו־12% בחברות צרפתיות. האחזקות הגדולות של הקרן הן גלקסו־סמית־קליין, BP גרופ, וודאפון, אימפריאל טובקו, נובו נורדסיק ודויטשה בנק. מגזרי הפעילות העיקריים של הקרן הם: תעשייה, קמעונאות, אנרגיה, פיננסים, שירותי בריאות, חומרי גלם, IT וטלקום. עשר האחזקות הגדולות היוו 37% מסך התיק.

הקרן הניבה בשנה האחרונה תשואה שלילית של 2.4% ובשלוש השנים האחרונות 57%, לעומת מדד הייחוס (MSCI Europe Index) שהניב -5.7% ו־42%, בהתאמה.

לצורך השוואת התשואות, קרן הסל איישרס סטוקס אירופה 600, שמנהלת 1.4 מיליארד יורו, הציגה בשנה האחרונה תשואה שלילית של 6.3% ובשלוש השנים האחרונות תשואה של 39%. בנוסף לתשואות הנמוכות, קרן הסל גם מציגה תנודתיות גבוהה יותר. בשלוש השנים האחרונות עמדה סטיית התקן של הקרן על 16.22 לעומת של פרנקלין (14.66) ושל בלאקרוק (15.83).

השורה התחתונה: בשלוש השנים האחרונות, הקרן של בלאקרוק הניבה תשואה גבוהה ב־20% מהמתחרה. עם זאת, יש להביא בחשבון שהיא יקרה ותנודתית יותר.

ארז ברית הוא מנכ"ל בית ההשקעות טנדם קפיטל. יוליה ויימן היא אנליסטית מאקרו לשווקים גלובליים

תגיות