אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מכירת סקיילקס תקדם את הסדר החוב של טאו תשואות צילום:צביקה טישלר

מכירת סקיילקס תקדם את הסדר החוב של טאו תשואות

הסדר החוב כולל העברת 21% ממניות סאני לטאו מצד בעל השליטה בן־דב. מכירת סקיילקס עשויה לקצץ את התספורת לאג"ח

06.06.2012, 07:44 | לירוי פרי

החלטת סקיילקס למכור את השליטה בפרטנר, ביחד עם העברת הפעילות של יבוא מכשירי סמסונג לחברה־האם סאני, משפיעה לא רק על בעלי המניות והאג"ח של סאני וסקיילקס, אלא גם על בעלי המניות והאג"ח של חברת ההשקעות טאו תשואות, שגם היא בשליטת אילן בן־דב.

במהלך הרבעון האחרון של 2011 החלה טאו במו"מ מול בעלי האג"ח שלה, בנוגע להסדר חוב בהיקף של 360 מיליון שקל, ובינואר האחרון נחתם עמם מתווה להסדר. מתווה זה נשען ברובו על הסכמת בן־דב להעביר לטאו חלק ממניות סאני שברשותו, והוא שיקף תספורת של 23%. לאחר מו"מ נוסף קיבל המתווה גם את אישורו של בנק לאומי - המממן המרכזי של טאו ושל עסקי אילן בן־דב בכלל. בעוד כעשרה ימים יחליטו בעלי האג"ח בטאו האם להעמיד את החוב עבורם לפירעון מיידי או לחתום על הסדר החוב, לפי המתווה שסוכם.

ההסדר שסוכם בין הצדדים כולל הנפקת שתי סדרות אג"ח חדשות (ד' וה') - סדרה ד' בהיקף של 170 מיליון שקל תעמוד לפירעון בחמישה תשלומים שנתיים עם תקופת חסד של שלוש שנים. האג"ח יהיו צמודות למדד ויישאו ריבית שנתית של 4.5%–5.5%. כמו כן יקבלו בעלי האג"ח 78 מיליון שקל בסדרה ה' - אג"ח להמרה עבור 40% ממניות טאו, עוד 15% ממניות טאו ו־30 מיליון שקל במזומן. כל זאת כנגד חוב בהיקף של 360 מיליון שקל.

בעל השליטה התחייב להעביר לטאו כ־21% ממניות סאני שבידיו וכן להזרים לחברה 20 מיליון שקל שיובטחו לתשלומי ריבית, כנגד הקצאת מניות נוספות. בנוסף, ימיר בן־דב את אג"ח ב' שבאחזקתו, בהיקף של כ־100 מיליון שקל, למניות, כמו גם את יתרת החוב של החברה־הבת כלפיו.

עם השלמת הסדר החוב ובהנחה שהאג"ח להמרה לא יומרו למניות, בן דב יחזיק ב־85% ממניות טאו ובעלי האג"ח ב־15% הנותרים. לפי שווי השוק הנוכחי של טאו - כ־10 מיליון שקל - ההסדר משקף לבעלי האג"ח החזר של כ־280 מיליון שקל, כלומר, תספורת של 23% על החוב של החברה כלפיהם. אולם, השווי של טאו החדשה יהיה תלוי בהתאוששות של סאני אלקטרוניקה, שצפויה, באופן פרדוקסלי, להתחזק פיננסית משלוש סיבות עיקריות בשל רכישת פעילות סמסונג הצפויה ואובדן השליטה בסקיילקס.

1. בשל הפסקת זרם הדיבידנדים מפרטנר, גם סקיילקס הפסיקה לחלק דיבידנד לכיוונה של סאני, דבר שמחליש את בעלי החוב והמניות של סאני.

2. על מניות השליטה בסקיילקס רובץ חוב פיננסי בהיקף של כ־3 מיליארד שקל.

3. כנגד אובדן השליטה, מגיעים לתוך סאני 100 מיליון שקל במזומן וכן יצרנית מזומנים ממעלה ראשונה: זיכיון סמסונג בישראל מייצר רווח תזרימי שנע סביב 125 מיליון שקל לשנה - זריקת מרץ משמעותית עבור כל חברה ישראלית.

השווי הנכסי של סאני צפוי להסתכם לאחר העסקה בכ־280 מיליון שקל, וזאת לפי שווי של 400 מיליון שקל לפעילות סמסונג, כמשתקף מעסקת האצ'יסון־סקיילקס. עם זאת, הערכת השווי האחרונה שבוצעה לסמסונג בספטמבר 2011 נתנה לסמסונג תג מחיר של 811 מיליון שקל. אם אכן זה המחיר ההוגן גם כיום, הרי ששווייה הנכסי של סאני יטוס ל־690 מיליון שקל.

כ־20% מהפעילות יוחזקו כאמור על ידי טאו, ובמונחי שווי נכסי נקי מדובר בכ־80 עד 160 מיליון שקל. על פי הערכות בשוק ההון, עשוי שווייה של טאו החדשה לנוע סביב 150 מיליון שקל לאחר השלמת העסקאות והסדרי החוב. כנגזרת, תעלה התמורה לבעלי האג"ח במסגרת הסדר החוב לכ־300 מיליון שקל, קרי תספורת של 17%, וזאת במקרה הטוב ביותר שבו החברה אכן תעמוד בהסדר החוב ולא תיפול לחדלות פירעון במהלך הדרך. במקרה של חדלות פירעון עלולה להתרחב התספורת אף ל־50% ויותר.

תגיות