אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פיזה: מראה מעל הגשר

פיזה: מראה מעל הגשר

גברים מנופחי שרירים ישתתפו בעוד כשבועיים ב"משחק הגשר" של פיזה - משחק שבו הצפון והדרום מתחרים על השליטה בגשר מעל נהר הארנו, ומנסים לגרור עליו עגלות במשקל שבע טונות

10.06.2012, 10:23 | רועי קרן

כל מטעני הטסטוסטרון העולמי מרוכזים בימים אלו בפולין ובאוקראינה לקראת טורניר היורו שמעבר לפינה. שקי גרעינים נשלפים ממגירות ומארונות ובירות מהמקררים. מסכי טלוויזיה חדשים וגדולים יותר נרכשים בקצב מוגבר וחובבי כדורגל בכל העולם פותחים ארנקים ושמים את מיטב כספם על נבחרת זו או אחרת.

קל היה להצטרף להילולת היורו. קשה יותר לשחות נגד הזרם. אבל מדור "גברים בעבודה", כצוק איתן, נשאר נאמן ליעדים שהציב לעצמו: לחשוף בפני קוראיו את החריג, השונה, האחר.

מתחרים בפיזה לפני התחרות על הגשר מתחרים בפיזה לפני התחרות על הגשר מתחרים בפיזה לפני התחרות על הגשר

אז בשבת האחרונה של יוני יתקיים על הגשר הנטוי מעל נהר הארנו בפיזה, אירוע ששורשיו נטועים עמוק עמוק בשנת 1598. שמו בישראל: Gioco Del Ponte. ובשפתנו — משחק הגשר. ושלא תהיה טעות, האירוע הזה, שנערך על גדות הנהר בפיזה, מושך אליו קהל של לא פחות מ־100 אלף צופים (בגמר היורו, אגב, יהיו "רק" 70 אלף צופים באצטדיון הלאומי בקייב) והוא נחשב לאירוע השיא השנתי בעיר. היריבות רבת השנים בין תושבי הגדה הצפונית (Tramontana) לבין אלו מהדרום (Mezzogiorno) מגיעה בשבת הזאת לשיא, במאבק השליטה על הגשר.

בשנים הראשונות לאירוע, השאלה מי יהיה הבוס על הגשר גררה קטטות עקובות מדם ופצועים לרוב. ברבות השנים פחתה האכזריות והברבריות אבל היריבות, אבל יצר התחרות ממש לא. כיום, אולי לצערם של אנשים מסוימים, בוית ותורבת האירוע, והמאבק מתמצה בתחרות ספורטיבית, מלווה בפסטיבל מסורתי עם מוזיקה ותלבושות. בכל אחת משש הנבחרות המשתתפות חברים 300 לוחמים עטויי תלבושות מסורתיות וחמושים בחניתות ובחרבות, וכן נושאי דגלים שיניפו את דגל בצבעי הגדה שלהם. צוותים נבחרים נקראים לדגל ולצבע ומנסים לדחוף עגלת עץ מפלצתית שמשקלה כשבע טונות אל עברו השני של הגשר.

התחרות מחולקת למספר מקצים הנערכים במשך כל היום, שבהם תשלח כל נבחרת 20 גברתנים לקרב. עגלת העץ הענקית תוצב בדיוק במרכז הגשר על גבי מסילה שאורכה 50 מטר. הקבוצה הזוכה, וזו שתביא למחוז שלה יוקרה שאין שנייה לה, היא זו שתצליח להדוף את העגלה אל טריטוריית היריב מספר רב יותר של פעמים ותפיל את דגל הקבוצה המתחרה. מטבע הדברים, כל קבוצה מתהדרת במבנה קרב משלה ובטקטיקת לוחמה ייחודית מול ערימת העץ האדירה.

מהיכן לקחו הפיזאים את הרעיון לאירוע? ובכן, האגדות על מקור התחרות הזאת רבות מספור: מהסיפור על מייסדי העיר פיזה שחפצו באולימפיאדה משלהם, ועד שמועות על הקיסר הרומי אדריאנוס שחפץ בגרסה מרוככת למלחמות הגלדיאטורים של רומא.

כך או כך, כשאתם מדשדשים בסופרמרקט, דוחפים בכבדות עגלה עמוסת בירות ופיצוחים לקראת היורו, תזכרו שתמיד יכול להיות גרוע יותר. הייתם יכולים להיות על הגשר בפיזה.

תגיות