אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בקשה לייצוגית בסך 9.45 מיליון שקל נגד כאל: לא מזכה על עמלת המרה צילום: Shutterstock

בקשה לייצוגית בסך 9.45 מיליון שקל נגד כאל: לא מזכה על עמלת המרה

התובע טוען בטענה כי חברת האשראי גובה מלקוחותיה עמלת המרה שנגבית בעת רכישת מוצר בחו"ל – אך זו אינה מוחזרת במקרה של ביטול העסקה

11.06.2012, 17:19 | מארק שון

לבית המשפט המחוזי בתל-אביב הוגשה היום (ב') תביעה ובקשה לאשרה כייצוגית נגד חברת כאל בסך 9.45 מיליון שקל, בטענה בטענה כי חברת האשראי גובה מלקוחותיה עמלת המרה שנגבית בעת רכישת מוצר בחו"ל – אך זו אינה מוחזרת במקרה של ביטול העסקה. 

התובע, גיל אמיד, טוען באמצעות עו"ד רונן עדיני שביוני 2008 רכש מוצר בחנות Joe's Sports בארה"ב ב-35 דולר. עוד באותו היום הוא ביטל את העסקה והחזיר את המוצר. כאשר קיבל אמיד את חשבון החיובים של כרטיס האשראי הוא גילה שחוייב בעמלת המרה בסך 2.34 שקלים, אך לא קיבל זיכוי על אותו הסכום, למרות ביטול העסקה.

לאחרונה התברר לו כי המקרה חוזר על עצמו. בנובמבר האחרון רכש מוצר בחנות Kohl's בארה"ב ב-12 דולר, והחזיר את המוצר. "עם חזרתו לישראל, ומשבדק את חשבון החיובים של כרטיס האשראי, גילה לתדהמתו כי החברה חייבה אותו בעמלת המרה אך לא זיכתה אותו בגין אותו הסכום", נכתב בבקשה.

נציגת שירות הלקוחות מטעם כאל אישרה לתובע כי לא מדובר בטעות, והסבירה בשיחה ביניהם כי גם אם העסקה מבוטלת עדיין הלקוח יחויב בעמלת המרה. "יש לציין כי חברת ישראכרט דווקא נוהגת אחרת", נכתב בבקשה.

עו"ד עדיני מסביר בתביעה כיצד הגיע לסכומי התביעה הייצוגית. "על פי נתוני בנק דיסקונט שהוא בעל השליטה בכאל, חברת האשראי מחזיקה בנתח שוק של כ-25% משוק כרטיסי האשראי בישראל. סוף שנת 2011 היו בישראל 7.2 מיליון כרטיסי אשראי, ובסוף שנת 2011 היו לכאל 1.795 מיליון כרטיסי אשראי תקפים. עו"ד עדיני מעריך בהערכה שמרנית כי לפחות כ- 50% מהכרטיסים הפעילים הם כרטיסים בינלאומיים, ולכל הפחות כ-3% מביניהם ביטלו עסקה שביצעו. "לפיכך, מספר האנשים, לקוחות המשיבה, אשר ביטלו עסקה שביצעו במט"ח, מוערך בלפחות כ- 21,810 אנשים", נכתב בבקשה.

תגיות