אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרסום ראשון - מסתמן: עסקת הבסיס של שותפות תמר עם חברת החשמל לא תשתנה צילום: אלבטרוס

פרסום ראשון - מסתמן: עסקת הבסיס של שותפות תמר עם חברת החשמל לא תשתנה

המדינה נוטה שלא לשנות את עסקת הבסיס של חברת החשמל, לפיה החברה תרכוש 42.5 מיליארד מ"ק לתקופה של 15 שנה במחיר הבסיס שנקבע. סך הפגיעה האופציונאלית בשותפות "תמר" נאמדת ב-8 מיליארד דולר לכל השותפים, זאת אם אכן ייכנס ספק נוסף

11.06.2012, 17:52 | ליאור גוטמן
נציגי שותפות "תמר" והמדינה קיימו אמש (א') עד השעות הקטנות של הלילה מרתון שיחות בעניין הסכמי הגז. בשיחות השתתפו נציגי "תמר" כמו גם נציגי הממונה להגבלים עסקיים, רשות החשמל ומשרד האוצר.

ממידע שהגיע ל"כלכליסט", המדינה נוטה שלא לשנות את עסקת הבסיס של חברת החשמל, לפיה החברה תרכוש 42.5 מיליארד מ"ק לתקופה של 15 שנה במחיר הבסיס שנקבע - 5.04 דולר ליחידת אנרגיה (MMBTU) בהצמדה למדד המחירים האמריקאי. עם זאת, המדינה תבטל את מנגנון ההצמדה לחלק הרכישה הנוסף מעבר לעסקת הבסיס (אופציית רכש) ותירשם הצמדה של 30% בלבד למדד המחירים האמריקאי. חברת החשמל תודיע באפריל 2015 אם בסוף העשור היא ממשיכה את האופציה או לא.

יצרני חשמל פרטיים יוכלו להפחית כמויות רכישה החל משנת 2020, או לחילופין הם יפחיתו את היקף הרכש מעבר ל-2020 ב-50%. מדובר בפגיעה של כ-2 מיליארד דולר עבור השותפות. סך הפגיעה האופציונאלית בשותפות "תמר" נאמדת ב-8 מיליארד דולר לכל השותפים, זאת אם אכן ייכנס ספק נוסף וכמויות הגז העתידיות לא יירכשו ממנה.

על פי ההערכות, המהלך עשוי לפנות מקום בצינור ההולכה הבודד להזרמת הגז מהים לישראל, דבר שיאפשר את סגירת ההסכם עם שני יצרני הגז הפרטיים שאמורים לעבוד כבר במהלך 2013 - OPC של החברה לישראל (80% החברה לישראל, 20% ואוליה), שאמורה לספק החל מינואר הקרוב 440 מגה וואט, ודוראד שאמורה לפעול בסוף 2013 ולספק 800 מגה וואט.

תגיות