אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המדינה מפרסמת כללים חדשים למכרזים רישיונות חיפושי גז ונפט צילום: מירו ממן

המדינה מפרסמת כללים חדשים למכרזים רישיונות חיפושי גז ונפט

המגיש להעסיק מנהל פרויקט בעל ניסיון מקצועי של לפחות 10 שנים בפרויקטים דומים שעלותם הייתה לפחות 10 מיליון דולר

11.06.2012, 19:22 | ליאור גוטמן
משרד האנרגיה והמים מפרסם היום (ב') כללים חדשים בנוגע לחיפושי גז ונפט בישראל. הכללים החדשים הועמדו לשימוע לציבור והם כוללים שינוי מהותי באופן שבו המדינה העניקה רישיונות למציאת אוצרות טבע.

בשלב הגשת הבקשה יחויב המגיש להעסיק מנהל פרויקט (Exploration Manager) (גיאולוג, גיאופיסיקאי או מהנדס) בעל ניסיון מקצועי של לפחות 10 שנים בפרויקטים דומים שעלותם הייתה לפחות 10 מיליון דולר. בנוסף, הגוף המבקש חייב בהעסקת גיאולוג, פיסיקאי ומהנדס להם ניסיון של 5 שנים בתחום. בין אנשי הצוות יכלול לפחות אזרח ישראלי אחד. כל מבקש יידרש להוכיח יכולות כלכליות לפיתוח המאגר ויחויב בהגשת ערבות.

לגבי שטח החיפוש המדינה תחייב גופים לפרסם ברבים היכן הם מעוניינים לחפש אנרגיה, גז או נפט. במידה שמספר גופים יתעניינו בשטח מסוים המדינה תבצע הליך דומה לזה שמבוצע באירופה, שם כמה גופים מתחרים על הזכות לחפש גז או נפט. המדינה תמדוד ניסיון מקצועי (10%), תמהיל הצוות (25%), היקף וניתוח הגאולוגי שבוצע (10%), היקף ואיכות תכנית הפיתוח (25%), עמידה בלו"ז בפרויקטים אחרים (10%), איתנות פיננסית (10%) ושיקולי תחרות (10%).

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
תחפשו פראיירים שיחפשו נפט ביבשה
אחרי שגבעות מצאה נפט הירוקים החליטו שהקידוחים שנמצאים בשטח אש יחסמו מסדרון אקולוגי. מי שימצא תגלית משמעותית יהנה משיעורי מס של 80%, יקראו לו חמדן, קפיטליסט חזירי ואולי ילאימו לו את התגלית. נכשלת? הכשלון כולו שלך. הצלחת? התגלית של כל עם ישראל.
טל  |  11.06.12
1.
גם בים או רק ביבשה? שטח הרגיש שלנו הוא כמובן הים.
אין לחלק אף רשיון ללא מכרז בינלאומי עם תנאי סף מחמירים וגב פיננסי רחב. מה הכוונה? עלנו ללמד לקחי אסון מקונדו במפרץ מקסיקו. היום, ממשלת ארה"ב תובעת מחברת BP, המפיעלה, קרוב לעשרים מיליארד ד. נזקים, יותר משווי שוק של נניח נובל אנרג'י. זה אחרי ש-BP הוציאה סכומי עתק כדי לסגור הבאר ולנקות הסביבה, מבצע ענק שמעט החברות עם צוותים, ציודים, הטכנולוגיה מתאימים. BP כבר הוציאה עשרות מיליארדים, ממשה נכסים כדי לכסות. והינה מה אנחנו רואה אצלנו? חברה קטנטנה ללא רקורד במים עמוקים וללא אמצעים פיננסים מקבלת מהממונה ומועצת הנפט מעמד של מפעילה לקידוחי מירה ושרה במים עמוקים. GGR לומדת על חשבוננו. ואם חס וחלילה יקרה משהו הם יעופו מכאן על טיל וישאירה כל ההוצאות למדינת ישראל ואזרחיה. איזה חוסר אחריות. לנובל נסיון. ל-ATP נסיון. ל-AGR נסיון. ל-GGR אין. פשוט אין. איך זה יכול להיות?
פול  |  11.06.12