אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אברדין הביסה את הגורו מוביוס בהשקעה במניות האסייתיות צילום: בלומברג

אברדין הביסה את הגורו מוביוס בהשקעה במניות האסייתיות

במונחי תשואה ותנודתיות, הקרן של אברדין עוקפת בגדול את הקרן של טמפלטון

12.06.2012, 07:38 | ארז ברית ויוליה ויינמן

הכלכלה הגלובלית ממשיכה להתאושש מהמיתון העולמי, אם כי הסיכונים מצד משבר החובות באירופה ממשיכים להעיב על התחזית. בתוך כך, המדינות באזור אסיה רושמות צמיחה גבוהה, בייחוד בהשוואה למערב, והנתונים הכלכליים הבסיסיים הטובים מאפשרים לממשלות האזור ליישם תוכניות תמיכה בכלכלות במידת הצורך. רבות מהמדינות הללו נמצאות בתהליך המעבר מייצור הממוקד יצוא לייצור לשוק המקומי והאזורי, מהלך שצפוי לסייע לעמידות הכלכלות מפני הזעזועים החיצוניים. האטה מסוימת בצמיחה מפחיתה מסיכוני האינפלציה ומאפשרת הורדת ריביות.

ראש בראש: השוואת שתי קרנות מובילות בתחום

בטור זה בחרנו להתמקד בשתי קרנות זרות המתמחות בהשקעה במניות חברות החשופות למדינות באסיה. הראשונה היא הקרן הדולרית של טמפלטון, שהוקמה ב־1991 ומנוהלת על ידי המשקיע האגדי ומי שנחשב ל"גורו" ההשקעות בשווקים המתפתחים, ד"ר מארק מוביוס. מדד הייחוס לבחינת הקרן הוא MSCI All Country Asia ex Japan Index, כאשר היא מבקשת להשיג עלייה בהון בטווח ארוך על ידי השקעה במניות חברות הרשומות באסיה (ללא אוסטרליה, ניו זילנד ויפן).

נכון לסוף אפריל, 95.5% מנכסי הקרן הושקעו במניות והשאר הוחזקו במזומן. מבחינת אלוקציה: 29% מהנכסים הושקעו במניות של חברות בסין, 23% בתאילנד, 16% בהודו, 12% באינדונזיה ו־7% בדרום קוריאה.

אילוסטרציה, צילום: בלומברג אילוסטרציה | צילום: בלומברג אילוסטרציה, צילום: בלומברג

ב־12 החודשים האחרונים הציגה הקרן תשואה שלילית של 16.5% ובשלוש השנים האחרונות הניבה 59%, לעומת המדד שהניב תשואה שלילית של 17.8% ו־28.6%, בהתאמה.

הקרן השנייה, המנוהלת על ידי אברדין, הוקמה ב־2006. גם קרן זו נקובה בדולר ורשומה בלוקסמבורג, והיא מבקשת למקסם רווח כולל על ידי השקעה בחברות קטנות באסיה (ללא יפן), כאשר מדד הייחוס לבחינת ביצועיה הוא MSCI AC Asia Pacific ex Japan Small Cap.

נכון לסוף אפריל, 98% מנכסי הקרן הושקעו במניות והשאר הוחזקו במזומן. מבחינת אלוקציה: 18% מהנכסים הושקעו במניות של חברות בהונג קונג, 17% במלזיה, 16% בסינגפור, 13% בתאילנד ו־8% בהודו. אחזקות קטנות יותר נותבו למניות באינדונזיה, דרום קוריאה, אוסטרליה, הפיליפינים, סרי לנקה ומדינות האחרות.

ב־12 החודשים האחרונים הציגה הקרן תשואה שלילית של 3.4% ובשלוש השנים האחרונות תשואה של 94.3%, לעומת המדד שהניב תשואה שלילית של 21.9% ותשואה חיובית של 33.1%, בהתאמה.

לצורך השוואת הביצועים כדאי לבחון את קרן הסל iShares MSCI AC Asia ex Japan, שהוקמה באוגוסט 2008. הקרן נקובה בדולר, רשומה למסחר בנאסד"ק ומנהלת נכסים בהיקף של 2.65 מליארד דולר. ב־12 החודשים האחרונים הציגה הקרן תשואה שלילית של 19.2%, בשלוש השנים האחרונות — 18.1%. מדובר בתשואות נמוכות ביחס לקרנות הנאמנות שנסקרו כאן. מבחינת התנודתיות, בשלוש השנים האחרונות הקרן של טמפלטון הציגה סטיית תקן של 23, לעומת 18 של אברדין ו־24 של קרן הסל.

השורה התחתונה: הקרנות דומות באלוקציה הגיאוגרפית, אך שונות באסטרטגיית ההשקעה. במונחי תשואה ותנודתיות, הקרן של אברדין הציגה בטווח הקצר והארוך תוצאות טובות יותר.

ארז ברית הוא מנכ"ל בית ההשקעות טנדם קפיטל. יוליה ויימן היא אנליסטית מאקרו לשווקים גלובליים

תגיות