אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נהנות מהחזרה לדולר: קרנות האג"ח הדולריות מספקות השנה את הסחורה

נהנות מהחזרה לדולר: קרנות האג"ח הדולריות מספקות השנה את הסחורה

התחזקות הדולר תמכה בקרנות האג"ח הדולריות ב־2012. מנגד, בשלוש השנים האחרונות רק קרן אחת היכתה את מדד הייחוס

12.06.2012, 07:39 | בועז בן־נון

קטגוריית אג"ח חו"ל בתת־הקטגוריה "דולר" כוללת 17 קרנות שמנהלות 2 מיליארד שקל. תחת הקטגוריה נמנות קרנות שמשקיעות באג"ח מעבר לים ושערכן נקוב בדולר. החלוקה לתת־הקטגוריות (הקטגוריה השקלית נסקרה כאן בשבוע שעבר) נועדה להפריד את קרנות האג"ח הדולריות (שאינן מגדרות את הסיכון שבתנודתיות המטבעות הזרים מול השקל) מקרנות האג"ח שמשקיעות בחו"ל ונקובות בשקלים.

נסביר שהחלוקה שלנו לדולר מול שקל שונה מזו של רשות ני"ע, אך מצאנו לנכון כן להפריד בין הקרנות, כך שהדגש העיקרי יושם על מטבע המסחר של הקרן - גורם רלבנטי במיוחד לאור ההתרחשויות בכלכלה העולמית (בעיקר בסין ובאירופה), ולאור השפעת שערי המט"ח על תשואות הקרנות.

  , צילום: בלומברג צילום: בלומברג   , צילום: בלומברג

רוח גבית ממשבר היורו

מאפיין מרכזי של הקרנות בקטגוריה הוא שבתקופות קשות שבהן המשקיעים זהירים ומוכרים השקעות במניות, סחורות ומטבעות מסוכנים יותר, משמש הדולר - המטבע הנזיל בעולם - כחוף מבטחים. במקביל, גם האג"ח האמריקאיות מהוות מפלט למשקיעים. מסיבה זאת, לא מפתיע שהמשבר באירופה השפיע לחיוב על הקרנות בקטגוריה, כאשר 16 מתוך 17 הקרנות הצליחו מתחילת השנה להכות את מדד הייחוס (Citi WGBI USD).

לעומת זאת, בטווח הבינוני והארוך המצב שונה: ב־18 החודשים האחרונים אף אחת מהקרנות בקטגוריה לא היכתה את מדד הייחוס הרלבנטי, ובשלוש השנים האחרונות רק קרן אחת הצליחה במשימה.

המובילה בדירוג של "כלכליסט" ומורנינגסטר ל־18 חודשים היא קרן פסגות אגד חוץ אג"ח ופיקדונות נקוב בדולר! המשקיעה בקרנות בניהולה של פימקו, חברת הקרנות הגדולה בעולם. הקרן הציגה תשואות של 6% ו־13.8% מתחילת השנה וב־18 החודשים האחרונים, בהתאמה. לעומתה, מדד הייחוס הניב תשואה של 2.4% ו־15.2% באותן תקופות.

בנוסף לאגד החוץ של פסגות ניתן למצוא בעשירייה הראשונה עוד ארבע קרנות אגדי חוץ: במקום השלישי נמצאת דש אגד חוץ פלטינום נקוב דולר! שמציגה תשואה של 6% מתחילת השנה, ו־11.7% ב־18 החודשים, ובמקום הרביעי נמצאת דש בונד נקוב דולר - אגד חוץ!.

נקודה מעניינת נוגעת לדמי הניהול שגובות הקרנות: בעוד שדש אגד חוץ פלטיניום גובה דמי ניהול של 0.65%, אגד דש בונד נקוב גובה שיעור כמעט כפול - 1.13%. דש מסרו בתגובה לדברים כי "מנהל הקרן נוהג לבחון מעת לעת את דמי הניהול הנגבים בקרנות שבניהולו ולהתאימם, ככל שנדרש, לדמי הניהול הנהוגים בתעשייה".

האגד לא בהכרח עדיף

אגדי החוץ, טרנד שהחל בישראל לפני כמה שנים, מאפשר למשקיע גישה זולה יחסית לקרנות זרות, וזאת בשל היתרון לגודל שיש לקרנות הישראליות שרוכשות מצדן את הקרנות הזרות עבור המשקיע. כלומר, משקיע בקרן מסוג אגד קרנות רוכש למעשה סל של קרנות נאמנות שמאוגדות לחבילה אחת. יש לציין כי בנוסף לדמי הניהול המוצהרים של הקרן הישראלית, יש להביא בחשבון את דמי הניהול הלא מוצהרים שלוקחת הקרן הזרה, בין 0.5% ל־1%.

בסך הכל כוללת הקטגוריה שש קרנות אגדי חוץ המנהלות 1.3 מיליארד שקל, כאשר משפחת הקרנות של פימקו היא היעד העיקרי של רוב מנהלי הקרנות. מסיבה זאת, קשה להגיד שהן אכן מיישמות את הרעיון של בחירת מנהלים טובים מכל העולם וממגוון של בתי השקעות. למרות מיקומן הגבוה בדירוג ל־18 חודשים, קשה למצוא פערים גדולים בין אגדי הקרנות ליתר הקרנות בקטגוריה.

דוגמה טובה היא פסגות תיק אג"ח חו"ל נקובה בדולר!

שהתברגה שנייה בדירוג ל־18 חודשים. הקרן משקיעה בעיקר במדדים ובאג"ח קונצרניות של חברות גלובליות בעלות תזרים מזומנים איתן ומכל העולם, כאשר בנוסף 20% מנכסיה מושקעים באג"ח ממשלת ארה"ב (במח"מ של 10–4 שנים).

התשואה של הקרן ל־18 חודשים היא הגבוהה ביותר בקטגוריה (13.8%), ואותה היא חייבת ליציבות שהציגה לאורך תקופה זו. מתחילת השנה רשמה הקרן תשואה של 5.5% ובשלוש השנים האחרונות הניבה 15.4% בהתאמה.

השורה התחתונה: משבר היורו סייע לרוב קרנות האג"ח הדולריות להכות את מדד הייחוס מתחילת השנה - משימה שבה לא עמדו בטווח הבינוני־ארוך.

IFO מפיצת מוצרי מורנינגסטאר בישראל

תגיות