אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נציג האוצר בדיון בכנסת: "אם בן דב היה מוותר על התמורה לא היה צורך בתספורת" צילום: אוראל כהן

נציג האוצר בדיון בכנסת: "אם בן דב היה מוותר על התמורה לא היה צורך בתספורת"

בדיון מיוחד בוועדת הכלכלה אמר נציג האוצר: "זיהינו בעייתיות בעסקה - לפיה בעלי השליטה לא חולקים רווחים עודפים אבל כשיש סיכונים קודם כל בעלי האג"ח רואים את ההפסדים"

13.06.2012, 10:04 | תומר אביטל
"נברר מה דינם של כספי הציבור שהולוו לחברת סקיילקס (החברה המחזיקה בפרטנר) על ידי הגופים המוסדיים", כך אמר הבוקר יו"ר ועדת הכלכלה כרמל שאמה בדיון מיוחד בוועדת הכלכלה בנושא 'התספורת הגלומה בעסקת פרטנר'. לדבריו, "יכול להיות מצב שבעל שליטה במסגרת עסקה מקבל ערך עודף על אחזקותיו בעוד בעלי האג"ח צפויים לתספורת. לגבי הטענה שלא מדובר בתספורת אלא בהצעת רכש וולנטרית. אך טמון בזה מלכוד - רכישה וולנטרית מקבעת את ההפסד של מחזיק האג"ח".

אליאור גבאי, סגן הממונה על שוק ההון ציין כי "אנחנו מפקחים על הגופים המוסדיים ולא מתערבים בשיקול דעתם". לדבריו "ההתייחסות שלנו לא נובעת ממהותיות העסקה. המוסדיים מחזיקים רק 25% מהאג"ח. התספורת מהווה קצת יותר מ-50 מיליון שקל שזה לא מהותי אבל העיקרון מהותי. זיהינו בעייתיות בעסקה - לפיה בעלי השליטה לא חולקים רווחים עודפים אבל כשיש סיכונים קודם כל בעלי האג"ח רואים את ההפסדים. יש היפוך בסדרי הנשייה. בעוד שברור שבעלי החוב לא ייראו את כספם בעל השליטה יוצא עם תמורה כספית". גבאי הדגיש כי "אני לא אנליסט אך ברור מהעסקה כי אם בן דב לא היה מקבל את התמורה אז לא הייתה צריכה להיות תספורת". עוד אמר כי "אין גוף מוסדי שמביע תמיכה בעסקה".

אילן בן דב, צילום:צביקה טישלר אילן בן דב | צילום:צביקה טישלר אילן בן דב, צילום:צביקה טישלר

מנכ"ל סקיילקס יהל שחר אמר כי "אילן בן דב עשה עסקה עם הצד שני. העסקה היא יותר פרוגטיבה של המציע מאשר שלנו. קרו שינויים בענף שאין להם אח ורע בעולם מאז שנכנסנו - בסין למשל יש רק 3 מפעילים, וברוסיה 4". לשאלה האם לדעתו היו נכנסים מפעילים נוספים אם פרטנר הייתה מציגה מחיר של 130 שקל כבר לפני 3 שנים,שחר ענה "לא. אבל אפשר היה להכניס עוד מתחרים בצורה הדרגתית יותר".

לדבריו "הבנו שאנו צריכים שותף אסטרטגי לעבור את התמורות והתקשרנו עם בנקי השקעות. כשלא מצאנו שותף אחר עלתה על הפרק העסקה עם האצ'יסון". לדבריו "מדובר בדחיית חוב של 300 מיליון דולר משנתיים ל-5 שנים והפיכת החוב שלה לחוב בעל קדימות נחותה. מי שיקבע האם תהיה עסקה אלו מחזיקי האג"ח ובעלי מניות המיעוט". הוא הוסיף כי "יש חלופות לא פשוטות - למשל פירוק אך שמה החוסכים עלולים להיפגע יותר".

בנייר עמדה של האצ'יסון נכתב כי "קבוצת האצ'יסון המפעילה 13 רשתות סלולאריות ברחבי העולם תביא לפרטנר את נסיונה ואת יכולותיה בבניית חברות תקשורת מצליחות המובילות את עולם התקשורת".

 

ב-4 ליוני נחתמה עסקת פרטנר לפיה הקרן הסינית הצ'יסון חוזרת לשלוט בחברת הסלולר. לפי העסקההאצ'יסון תשלם לאילן בן דב, בעל השליטה בסקיילקס וחברת סאני שבשליטתו 125 מיליון דולר עבור 75% ממניות סקיילקס המחזיקה בשליטה בפרטנר . סאני תשלם 400 מיליון שקל עבור הפעילות של סאמסונג. המחיר שהאצ'יסון קונה את מניות סקיילקס הוא 23 שקל למניה - פי 3 מהמחיר בבורסה.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
אולי הפעם אם החברה תפורק הציבור יפגע יותר
אבל אם הפעם יפגע פחות, נראה תור של "הסדרי חוב" דומים ואז נשמטת הקרקע מתחת למושג "אגח מוסדי", כי אף אחד לא יתרום כסף לחברה מתוך ידיעה שאף אחד לא מבטיח את כספו. ובציטוט של תשובה - הסכמים צריך לקיים. בן-דב עשה זאת בטאו, מנסה לעשות זאת שוב ומי שיאשר לו מבטיח שיעשה זאת שוב ב-2016.
קובי  |  13.06.12