אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ההמלצה של קרלוס סלים למדינות שנקלעו לקשיים: להעלות את גיל הפרישה של העובדים ל-70 שנה צילום: בלומברג

ההמלצה של קרלוס סלים למדינות שנקלעו לקשיים: להעלות את גיל הפרישה של העובדים ל-70 שנה

סלים שנחשב לאיש העשיר בעולם: "גיל הפרישה כיום נקבע כשהעבודות היו פיזיות יותר ואנשים הלכו לעולמם בגיל 60, אבל היום אנחנו חיים עד גיל 85 או 90". לדבריו, יש להפריט כמה שיותר נכסי תשתיות על מנת לחזק את הכלכלות של המדינות שנקלעו לקשיים

13.06.2012, 14:52 | סוכנויות הידיעות
קרלוס סלים, שהוא כיום האדם העשיר בעולם, קרא למדינות שנקלעו לקשיים כלכליים לעלות את גיל הפרישה של העובדים ל-70 ולהפריט כמה שיותר נכסי תשתיות, על מנת לחזק את הכלכלות שלהן, כך עולה מדיווחים השבוע בתקשורת המקסיקנית.

על פי העיתון אל יוניברסל, סלים סיפר בכנס טלקומוניקציה שנערך בז'נבה ב-11 ביוני שהאינטרנט צריך להפוך זמין ברחבי העולם, בניגוד למתרחש היום, שרק ל-12% מאוכלוסיית העולם יש גישה לאינטרנט כיום.

קרלוס סלים, צילום: בלומברג קרלוס סלים | צילום: בלומברג קרלוס סלים, צילום: בלומברג

סלים, שבבעלותו רשת הטלפונים הסלולריים הגדולה ביותר באמריקה הלטינית, אמריקה מוביל, ציין על פי הדיווח, כי רשת הטלקומוניקציה העולמית היא "מערכת העצבים החדשה" של הציוויליזציה. לטענתו, לכולם צריכה להיות גישה לפס רחב ומכשירי סמארטפון, המחוברים באופן קבוע לאינטרנט, במקום להסתמך על "טלפונים טיפשיים". יתרה מכך, הוא מאמין שמדינות חייבות לאלץ את התושבים לעבוד עד גיל מבוגר יותר, שישקף את העלייה בשיעורי תוחלת החיים. לדבריו, שבוע העבודה אידיאלי עבור אנשים מעל גיל 60. יכיל שלושה ימי עבודה של בין 10-11 שעות, כך שיהיה להם יותר זמן "לחדש, ליצור ולטפח את עצמם". הוא הוסיף כי גיל הפרישה הנוכחי נקבע "כשהעבודות היו פיזיות יותר ואנשים הלכו לעולמם בגיל 60, אבל היום אנחנו חיים עד גיל 85 או 90".

"אנחנו חיים בחברת ידע, כך צריך להעריך ידע וניסיון. מסיבה זו יש להאריך את חיי העבודה של האנשים", אמר.

על פי המגזין פורבס, סלים הוא האדם העשיר בעולם, בזכות שווי נוכחי של 65 מיליארד דולר, הנובע ברובו מאחזקתו באמריקן מובייל וכן אחזקות בנדל"ן וקמעונאות.

העיתון המקסיקני לה ג'ורנדה דיווח גם כן על נאומו של סלים במטה האו"ם בשוויץ. על פי הדיווח, הוא קרא למדינות בעלות חובות גבוהים לעלות את ההכנסות על ידי קיצוץ ההוצאות הציבוריות והפרטת נכסי תשתית יקרים. בצורה זו, הממשלות יוכלו למשוך השקעות פרטיות שניתן יהיה להעביר לסקטורים כלכליים אסטרטגיים. בסיום, סלים ציין שההשקעות הטובות ביותר שמדיניות יכולות לעשות הן להילחם בעוני. הוא ציין לשבח את העבודה שעשתה סין בתחום הזה, וציין כי 40 מיליון אזרחים סיניים נחלצים מעוני בכל שנה.

תגיות