אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
5 הגלריות החשובות ב"ארט באזל"

5 הגלריות החשובות ב"ארט באזל"

קלאסיקות של מודליאנו ופיקאסו, יצירות של הסיני האנטי־ממסדי איי וויי וויי וגם עבודות של סיגלית לנדאו ומיכל רובנר. כלכליסט ממליץ על הביתנים שאסור להפסיד ביריד האמנות הגדול בעולם

14.06.2012, 09:43 | רעות ברנע

מדי שנה נוהרים חובבי אמנות מהעולם ל"ארט באזל", יריד האמנות הגדול בעולם המתקיים בבאזל שבשוויץ. היריד, שנפתח היום ויימשך עד 17 ביוני, מתקיים זו הפעם ה־43, וישתתפו בו יותר מ־300 גלריות בינלאומיות, שיציגו יצירות של כ־2,500 אמנים, בהם המאסטרים המודרניים והאמנים העכשוויים המדוברים ביותר. מחירי הכניסה נעים מ־40 פרנק שוויצרי (כ־160 שקל) ליום ועד 95 פרנק (כ־385 שקל) לכרטיס חופשי לכל הימים. "כלכליסט" סוקר את ביתני הגלריות שאסור לפספס.

גלריה Barbara Mathes מניו יורק. הגלריה, שפועלת משנת 1978, תציג יצירות של אמנים עכשוויים וחמים בשוק האמנות העולמי, בהם הגרמנים גרהרד ריכטר ואנסלם קיפר, היפנית יאיוי קוסאמה והאמן הרווחי ביותר נכון לימינו - הבריטי דמיאן הירסט.

"Yellow Dots" של יאיוי קוסאמה (עבודה אחרת נמכרה ב־5.1 מיליון דולר) "Yellow Dots" של יאיוי קוסאמה (עבודה אחרת נמכרה ב־5.1 מיליון דולר) "Yellow Dots" של יאיוי קוסאמה (עבודה אחרת נמכרה ב־5.1 מיליון דולר)

גלריה Landau Fine Art ממונטריאול. הגלריה המשפחתית היא היחידה בקנדה שבה מוצגות עבודות של מאסטרים קלאסיים ומודרניים, שבדרך כלל מוצגות רק במוזיאונים. ביריד תציג הגלריה יצירות של כמה מהאמנים החשובים ביותר שפעלו במאות ה־19 וה־20, ובהם פיקאסו, דגה ומודליאני.

גלריה Lisson מלונדון. במשך יותר מ־40 שנות פעילות נהפכה הגלריה לאחת הידועות בעולם בחשיפת אמנים צעירים ומבטיחים. בבאזל תציג, בין היתר, יצירות של הסיני איי וויי וויי ואמנית הפרפורמנס הסרבית־אמריקאית מרינה אברמוביץ'.

"Ecstacy III" של מרינה אברמוביץ "Ecstacy III" של מרינה אברמוביץ' (עבודה אחרת נמכרה ב־64 אלף דולר) "Ecstacy III" של מרינה אברמוביץ

 גלריה kamel Mennour מפריז. נחשבת לאחת הגלריות הצעירות והבועטות בפריז, וביריד תציג יצירות של אמנים צרפתים ובינלאומיים, בהם אמן המיצב ההודי אניש קאפור וגם שתי ישראליות - סיגלית לנדאו ומירי סגל (גם גלריה דביר התל־אביבית תציג עבודות שלה).

גלריה Tomio Koyama מטוקיו. לגלריה המובילה יש סניפים בטוקיו ובקיוטו, והיא מייצגת רבים מהאמנים המצליחים ביפן וגם מחוצה לה. בבאזל תציג יצירות של יפנים כמו הידאקי קוואשימה, שינטארו מייאקה והידועה מכולם - יוקו אונו, וגם יצירות של הבריטי ג'רמי דיקנסון.

 "This Way Please" של שינטארו מייאקה (עבודות אחרות נמכרו ב־30 אלף דולר) "This Way Please" של שינטארו מייאקה (עבודות אחרות נמכרו ב־30 אלף דולר)  "This Way Please" של שינטארו מייאקה (עבודות אחרות נמכרו ב־30 אלף דולר)

 

ישראל ביריד

הנציגה הישראלית השנה, כמו בארבע השנים שקדמו לה, היא גלריה דביר התל־אביבית, שחוגגת 30 שנות פעילות ומחזיקה בשני חללי תצוגה בעיר. ביריד תציג הגלריה עבודות של עשרה אמנים ישראלים ובינלאומיים. "השתתפות בירידים בינלאומיים היא כלי חשוב מאוד", אומרת שפרה שליט־אינטרטור, בעלת דביר. "עצם הקבלה ליריד הוא הישג, כי מדי שנה מגישות מועמדות 3,000–2,000 גלריות ורק 300 מתקבלות. לארט באזל מגיעים מנהלי מוזיאונים, אוצרים ואספנים, ומספרים כי בזמן היריד נוחתת בנמל התעופה כמות כפולה של מטוסים פרטיים בהשוואה לשאר ימי השנה. באזל, העיר עם הכי הרבה מוזיאונים לנפש, לובשת כולה אמנות בימים האלה. ברחובות יש מיצבים, ובמוזיאונים נפתחות התערוכות החשובות בשנה".

 "Ad" של אריאל שלזינגר, 45 אלף יורו "Ad" של אריאל שלזינגר, 45 אלף יורו  "Ad" של אריאל שלזינגר, 45 אלף יורו

שליט־אינטרטור מוסיפה כי האמנים הישראלים זוכים לחשיפה עצומה ביריד, ומקבלים הצעות מגלריות ומוזיאונים בעולם, וגם בעבור הגלריה זה מקום למכור, להיחשף וליצור קשרים. הבחירה באמנים ובעבודות שיוצגו, לדבריה, מבוססת על פעילות הגלריה במהלך השנה. "כל העבודות שנציג השנה מוצגות זו הפעם הראשונה לציבור, בין אם חדשות, ובין אם כאלה שנעשו בעבר אך לא הוצגו מעולם".

יצירות של אמנים ישראלים יוצגו בארט באזל גם במסגרת ביתנים של גלריות בעולם, למשל: גלריה Pace הניו־יורקית תציג עבודות של מיכל רובנר, גלריה Konrad Fischer מדיסלדורף תציג עבודות של גיא בן־נר, וגלריה gb agency מפריז תציג עבודות של עומר פאסט. כמו כן, בפרויקט המיוחד במסגרת היריד, "Art Unlimited" יציג השנה האמן הישראלי אריאל שלזינגר.

תגיות